Velke open kombatove klani - prvotni napady

Naše nejmilejší kategorie - jsme totiž trošku závislí na adrenalinu. Jak svahový, tak Open i Airkombat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Wendelin
Kontaktovat uživatele:

rozhodčí

#151 Příspěvek od Wendelin »

Vzduchoplavec píše:Slozitejsi pocitani bodu je, bohuzel, technicky problem. Nebudeme mit dostatecny pocet rozhodcich - mozna vubec zadneho. Takze je to treba udelat tak, aby to fungovalo tak nejak "samo". Stejne nejde tak uplne o to, aby se presne pocitali bodiky, ale spis si jen tak hromadne zabojovat.

Vsak u termicke depron souteze taky v zasade nikdo poradne nevi, jaky mel cas. Ja jen bezpecne vim, ze jsem byl naprosto posledni a Abu byl prvni...

Hlásím se dobrovolně jako rozhodčí 8O pokud to termín bude dovolovat,takovou taškařici si přece nenechám ujít !
FW 190A LM model
Bendy 400 http://galerie.rcserver.cz/index.php?action=dtl&id=267
http://galerie.rcserver.cz/index.php?action=dtl&id=298
Lepší tužka za uchem než lopata v ruce.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#152 Příspěvek od DAF »

Vzduchoplavec píše:Vsak u termicke depron souteze taky v zasade nikdo poradne nevi, jaky mel cas. Ja jen bezpecne vim, ze jsem byl naprosto posledni a Abu byl prvni...

Tam byl důležitý jen počáteční čas jedné minuty, těch 9 dalších bylo, aby (Abu) nezdržoval další kolo :lol: . Tam se létalo pomalu a někdo vysoko, někdo nízko. Ono ani ta první minuta nebyla tak důležitá, prostě jen se motory měly točit stejnou dobu. Tady to bude větší kolotoč. :twisted: , možná dojde i na buřty :lol: po taranech.

P.S. mohu se nesměle zeptat na video z DVC?
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#153 Příspěvek od Vzduchoplavec »

DAF: A malem bych zapomnel! Video je zde (jeste neni popsane, ale je to to z 6.10.2007):

http://www.letecka.cz/video.htm
MC-22

#154 Příspěvek od MC-22 »

DAFe nestraš s buřtama po taranech. Bude to jeden z prvních (ne-li úplně první) let mého mustanga a rád bych si ho zase odnesl vcelku domů. Nepředpokládám že by někdo šel úmyslně přímo po letadle. Šance na kill od někoho jiného samozřejmě je, ale nemusím ho rozštípat hned při prvním lítání. :D Hlavně aby už konečně přišel... :cry:
Kamarádi mi říkají Skippy. Už asi 15 let, tak se přidejte.
Stejně jako ten klokan mám prý prázdnou kapsu, ale pořád si vyskakuju. :)
Graupner MC-22, 35 MHz, kanály 68 a 66
Tomahawk S a pár dalších létajících nesmyslů
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#155 Příspěvek od Hoki »

Taky bych možná, podle termínu mohl, píchnout s komandováním na place. Takže vlastně pro upřesnění, Kdy a Kde se to má konat? Jen odmítám opékat buřty a vařit kávu či grok.
Kabriolin
Kontaktovat uživatele:

#156 Příspěvek od Kabriolin »

Hoki píše:Taky bych možná, podle termínu mohl, píchnout s komandováním na place. Takže vlastně pro upřesnění, Kdy a Kde se to má konat? Jen odmítám opékat buřty a vařit kávu či grok.
|
Místo konání není prozatím známe takže jen přibližně Praha a okolí (střední čechy).Vzduchoplavec nadhodil druhou listopadovou sobotu.
diablotin

#157 Příspěvek od diablotin »

to by slo tak zkuste nekdo sepsat ty pravidla ohledne modelu at se muzu doma po necem podivat :twisted: :twisted: :twisted:
Naděje umírá až po nás.
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#158 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Diablotin: Pravidla pro soutezni stroj:

1. Material libovolny
2. Pohon elektro libovolny (vykon, baterky, vaha - vsecko jedno).
3. Pohon spalovaci - max do objemu 2.5 ccm (ladeny vyfuk povolen).
4. Pocet motoru libovolny
5. Maximalni rozpeti i delka modelu 1000 mm
6. Maximalni letova hmotnost modelu (u spalovaku bez paliva) 600g
7. Design libovolny
8. Pocet ovladacich prvku libovolny
Kabriolin
Kontaktovat uživatele:

#159 Příspěvek od Kabriolin »

Jen doplním ať se necítím ukřivděný.. Výkon elektriky bych omezil do max výkonu 2.5ccm (přibližně) a neomezenej počet motorů bych rád upřesnil páč když tam dorazim s jukrsem 52 na 3x 2,5ccm s laďákem, tak bude rozčarování.Takže motorů kolik chcete do max objemu 2,5ccm (moc možností není :)) a u elektry už dlouho čekám na někoho věci znalé, kdo mě přiblíží které "stříďáky" jsou adekvátní konkurencí a pokud je někdo vůbec bude mít. :idea:
Abu
Kontaktovat uživatele:

#160 Příspěvek od Abu »

Kabriolin píše: a u elektry už dlouho čekám na někoho věci znalé, kdo mě přiblíží které "stříďáky" jsou adekvátní konkurencí a pokud je někdo vůbec bude mít. :idea:

Reknu to strucne - mit je nebude nikdo.
Nedokazu rict, jaky elektro odpovida 2.5ccm, protoze zase neznam ty smradochy, ale urcite to bude pohon tak 400-500W a pochybuju ze nekdo da takovej motor a hlavne takovy baterky do stroje urcenyho vicemene na odpis (ja vim.... ale sance havarie je tak 5-10x vyssi nez pri normalnim litani).
Cena takovyho pohonu (motor+regl+bat na 7min letu) vyjde na 4500-5500 a vaha bude 400-500g... :(
Takze se neboj ze by nekdo dorazil s elektrikou ktera bude silnejsi nez tvuj mastnolet :evil:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Kabriolin
Kontaktovat uživatele:

#161 Příspěvek od Kabriolin »

Abu: buď naprosto v klidu ani já nebudu mít 2,5ccm :P a můj výkon bude 450W a to jen jestli....páč je to pár desítek let starej kousek :wink: a až zvážím éro, tak teprve zjistím jakej to mám problém :x
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#162 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Kabriolin: Myslim, ze 3x motor 2.5ccm asi nevleze do vahy 600g, takze bych tam klidne nechal, ze pocet motoru je neomezen.

Abu: Myslim, ze pohon 450 - 500 W je tak zhruba umerny 3.5 ccm, alespon MVVS oznacuji svuj motor jako 3.5 ekvivalent a ten bude mit tak neco kolem tech 450 W. Ono se sice u 2.5 ccm uvadi, ze ma 500W vykonu, ale nevim, zda se to da vzit 1:1 s prikonem elektro-motoru. :?:
Kabriolin
Kontaktovat uživatele:

#163 Příspěvek od Kabriolin »

Taky jde o to jaká 2.5ccm jedna bude mít 450W a druhá klidně přes 500W ,ale kubatura zůstává.Spíš jsem na vás zvědavej s čím se tam ukážete a v jakém počtu :)
Abu
Kontaktovat uživatele:

#164 Příspěvek od Abu »

Myslim ze to bude trapny - skoro vsichni elektroletci budou mit EPP Mustanga od L.Masika :roll: snad bude mit aspon kazdeji jinou kamuflaz.

K tem stuham, v EPA pravidlech je psano tohle - Stuha je 10 m ± 0,5 m dlouhá a 6-10 mm široká z materiálu dobře indikujícího seknutí (např. krepový papír).
Vice info o pravidlech pro zajemce tady - http://www.epacombat.cz/pravidla_soubor ... 07_JAN.pdf
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Kabriolin
Kontaktovat uživatele:

#165 Příspěvek od Kabriolin »

Tak neboj já budu mít JAK3 , tak tu monotólní řadu trošku rozdělím. :wink: Jinak koukám, že jsme se teda s délkou a materiálem dobře strefili :)
Odpovědět

Zpět na „Kombat“