Mikro FPV koptérky
Re: Mikro FPV koptérky
ja jsem včera vymenil vrtuli za novou a ta nova ma takovej matovej povrch. A copter je uplne zmagorenej. Sice to vypada na první pohled stejne ale asi se ta vrtule chova trochu jinak a je to na tu jednotku uz moc nebo co. Musim zkusit vymenit aj zbyle 3
Hele - cim pojišťujete vrtule na motoru ? Prijde me ze se to dost rychle obeha....
Hele - cim pojišťujete vrtule na motoru ? Prijde me ze se to dost rychle obeha....
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Jak jsem psal, objednal jsem tyto, protože mají dobré reference. Jinak se zajištěním se nepářu a nečekám, až mi vyletí, ale lehce líznu vteřiňák na hřídelku a nasadím vrtuli. Tím přípravkem na sundání vrtulek si nepomůžu, protože je díky chráničům nepodeberu. Pokud vrtulku potřebuju sundat, tak zespodu zapáčím dvěma příborovými noži z každé strany a jde to.
Taky jsem konečně přišel na to, že opravdu ten mikro přijímač nacpaný mezi horní destičku a řídící deku je špatně. To myslím čínští soudruzi nedomysleli. Už jej mám na desce, ale v její přední části a nic na ni netlačí. Ke všemu to bylo tak, že ten přijímač nebyl uprostřed, ale tlačil na desku na pravé straně a tím deska nebyla rovně. To by ani tak nevadilo jako spíš to, že se do ní přenášely vibrace od horní desky. Teď už to lítá i se stabilizací opravdu tak, jak jsem si představoval, že by to lítat mělo.
Taky jsem konečně přišel na to, že opravdu ten mikro přijímač nacpaný mezi horní destičku a řídící deku je špatně. To myslím čínští soudruzi nedomysleli. Už jej mám na desce, ale v její přední části a nic na ni netlačí. Ke všemu to bylo tak, že ten přijímač nebyl uprostřed, ale tlačil na desku na pravé straně a tím deska nebyla rovně. To by ani tak nevadilo jako spíš to, že se do ní přenášely vibrace od horní desky. Teď už to lítá i se stabilizací opravdu tak, jak jsem si představoval, že by to lítat mělo.
Mě docela vadí, že jakmile přidám chrániče na vrtule, cca 5g tak mi QX95 prakticky nelítá a letový čas je kolem 2minut a vylítaná kapacita baterky cca 220mAh. Jak lítám bez chráničů tak je letový čas i 7 minut na 600mAh baterku. Prostě buď jsou ty baterky měkké a nebo jsou motory s mizerným tahem. To jsem na hmotnosti 56g celkem. S chrániči na 61g a už to je špatně.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
To tak váží ten vytištěný? Já mám sice tento, ale objednal jsem si ještě lehčí. A taky si asi koupím menší pípák. Mám klasický a ten je zbytečně velký a těžký.
Zajimavy, QX90 s timdle http://www.thingiverse.com/thing:1765223 mam celkem 61g taky a 5 minut letim. A pocitove nemam nejaky feel ze by to neletelo.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Rám mám koupený originál pro QX95 a motory i baterka by měly být identické s tím co se dodává v setu QX95.
Já jsem zkoušel tohle http://www.thingiverse.com/thing:1853047 a ještě jsem vytisknul toto http://www.thingiverse.com/thing:1766191 , ale hmotnostně je to skoro stejné. Takže ještě odlehčit přijímač. Mám tam i-range pro futabu a až mi dojde Turnigy revolution tak tam dám ten 1g od FlySky. Ale to už bude možná jaro ... 
nemuze byt problem v tom ze jsou v ceste proudu vzduchu ? Prijde me ze ten muj je vic mimo (jak je vejs a jen jeden prouzek drzeni k motoru). Vrtulky jsou male a par procent ztraty ucinosti uz muze udelat rozdil.
Zkusil bych sundat drzak a nalozit tomu odpovidajici hmotnost. Zda to bude stejne
Zkusil bych sundat drzak a nalozit tomu odpovidajici hmotnost. Zda to bude stejne
Ahoj,
mám prosbu. Mohl by mi někdo poslat, jak má nastavený Cleanflight pro QX95 (především PID a vše co ovlivňuje stabilitu)? Předem děkuji.
Zatím jsem z QX95 dost zklamaný zejména ze stability. Doufám, že to je jen špatným nastavením, protože ani na režim ANGLE nejsem schopen udržen copteru na ploše 10 x 10 m a to nejsem žádný začátečník.
Pavel
mám prosbu. Mohl by mi někdo poslat, jak má nastavený Cleanflight pro QX95 (především PID a vše co ovlivňuje stabilitu)? Předem děkuji.
Zatím jsem z QX95 dost zklamaný zejména ze stability. Doufám, že to je jen špatným nastavením, protože ani na režim ANGLE nejsem schopen udržen copteru na ploše 10 x 10 m a to nejsem žádný začátečník.
Pavel
No tak super s těmito chrániči ( 3,6g ) jsem schopen lítat cca 6min 30s. Pro mě je prostě magická hranice 61g kdy to nelítá. Nyní jsem na 59g celkem a OK. Tisknul jsem to z co nejlehčího natroše. XT copolyester.
Zrovna teď jsem na těch 61 gramech po tom, co jsem dal dolů 2gramový pípák a jsem velmi rád, když mi to dá jakž takž 4 minuty. 5 mi to dalo, když byly baterky nové. Mám ten ochranný kryt + kryt antény ze 2 kusů stahovacího pásku. Až tam budou lehčí kryty, tak to bude o jiném. Jak je vidět, tak u vzletovky kolem 59g je každý gram navíc velkým ochuzením o letový čas.
Opět potvrzuju, že přesunutím přijímače (předtím nacpaného na řídící desku) se to teď řídí úplně perfektně. Bych si nakopal, že jsem to neudělal dřív. Dřív stačilo na místě vzít za kormidlo a ustřelilo to bokem!!! Teď několikrát proletím celým bytem naprosto hladce a precizně.
Opět potvrzuju, že přesunutím přijímače (předtím nacpaného na řídící desku) se to teď řídí úplně perfektně. Bych si nakopal, že jsem to neudělal dřív. Dřív stačilo na místě vzít za kormidlo a ustřelilo to bokem!!! Teď několikrát proletím celým bytem naprosto hladce a precizně.
no je fakt ze jsem toho tolik nenalital takze jsem asi ve fazi "nove aku".
Takze vykuchana 808 kamerka ma cca 6g. Takze kdyz budu letat bez chranicu tak dostanu moznost natacet o neco lepsi video (720p slusne kvality) aj s toudle mrskou
Nebude gimbal atd... ale treba trat zavodu nebo nejaky prulet domeckem bude fajn
Mám takový dotaz,zda někdo používáte baterku bez ochrany nabíjení a vybíjení, zde na posledním obrázku
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Chtěl bych rozdělat jeden třičlánek a napájet natvrdo. nabíjel bych ho klasickou nabíječkou,v tom problém nevidím,ale nevím jestli ta ochrana právě nehlídá konečné napětí 3,7V a nedovolí klesnout po toto napětí, pokud to hlída musel bych to ohlídat asi jen časem letu,nebo mají řídící jednotky jako tahle telemetriji na Taranise??
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Chtěl bych rozdělat jeden třičlánek a napájet natvrdo. nabíjel bych ho klasickou nabíječkou,v tom problém nevidím,ale nevím jestli ta ochrana právě nehlídá konečné napětí 3,7V a nedovolí klesnout po toto napětí, pokud to hlída musel bych to ohlídat asi jen časem letu,nebo mají řídící jednotky jako tahle telemetriji na Taranise??
Naposledy upravil(a) Seba dne pát 05.05.2017 17:30, celkem upraveno 1 x.
S těmito kryty vrtulí http://www.banggood.com/Prop-Guards-Pro ... 94285.html a standardní baterkou mi to vydrží letět 6:40 min