Lion elektro

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
blueangel
Kontaktovat uživatele:

Re: Lion elektro

#151 Příspěvek od blueangel »

Modelspan a Japan 23 gramový a lepil jsem to mokrou cestou tak jsem potahoval za mlada nějak mě nevyhovuje lepící lak ,vše potahované na rovné desce a vždy nechat vyschnout totéž s lakováním aby se model neskroutil ted bude ještě 7 dní na desce aby pořádně vyschnul lak ,no nejhorší bylo vyřezat nápisy z černého Modelspanu to byla pakárna ,zbarvení jsem dělal tak jako před 35 lety ted už jenom dobré počasí ,3čl 850mA , 2 serva EMax 8,5 g ,Hitec Minima.regl 12A Blue a motor Ray 2830 ze šuplíku letová váha vychází na 430 g.
Shorty

#152 Příspěvek od Shorty »

Pěkná práce!!!!!!!! :D
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
hipa
Kontaktovat uživatele:

#153 Příspěvek od hipa »

Ahoj , mám už pohromadě všechno na stavbu , tak jsem se chtěl zeptat . Dělali jste vzepětí na středový části křídla? Nebo to není nutný , nějak se mi do toho nechce . Mám sice rozsyp od ,,Jyrry,, , ale nějak furt nevim jak na to .
blueangel
Kontaktovat uživatele:

#154 Příspěvek od blueangel »

Dvojité vzepětí není složité udělat je to přece ohnout 2 dráty a trošku zbrousit kořenové žebro a dvojité vzepětí je lepší pro klidné létání a Lion umí opravdu létat sám .Jinak na Rajčeti blueangel222222 mám kompletní foto ze stavby ,já jej stavěl komplet sám když máš výřezy jde stavba rychle .
hipa
Kontaktovat uživatele:

#155 Příspěvek od hipa »

Tak jo , udělám to. Zatim sem jen tak přemýšlel , jak s tim naložim , není čas.... :( . Vono až to bude na stole , tak to pude. Voni totiž první tři žebra mají odtupnované otvory , pro stavbu na drátech , tedy asi rovných. Jen sem si to tak představoval v hlavě.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#156 Příspěvek od jyrry »

hipa píše:... vzepětí na středový části křídla ...
Je opravdu dané polohou otvorů pro drát v kořenových pekližkových žebrech A1, A2 a A3. Poskládej si je a uvidíš - použiješ rovný drát a vzepětí tam bude podle plánu.
Je to vidět i tady - http://www.jyrry.cbcnet.cz/download/Lion_S_seznam.pdf
jyrry.webnode.cz
hipa
Kontaktovat uživatele:

#157 Příspěvek od hipa »

Jyrry díky , nechtěl sem Tě zbytečně otravovat stupidníma otázkama . Jestli to teda chápu dobře , rovnej drát skrz šest kořenovejch žeber a potom jen pokračovat jak mě povedou nosníky. (ještě jsem nerozklik odkaz) Oprava , ten list z odkazu mám
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#158 Příspěvek od jyrry »

hipa píše:..., rovnej drát skrz šest kořenovejch žeber a potom jen pokračovat jak mě povedou nosníky...

Jo. Stavět na rovné desce a kořenové žebro A1 naklonit podle přiložené šablonky - ten menší úhel (větší je na ucho).
A klidně se ptej, od toho fórum je :-)
jyrry.webnode.cz
hipa
Kontaktovat uživatele:

#159 Příspěvek od hipa »

Tak je mi to jasný , díky. Já mám dycky potíže pochopit , neco co vymyslel někdo jinej :) . Když si to dělám sám od začátku , je to v pohodě. Jinak , potah vliesem bude v poho? Tady se píše že modelspan už neni. Google ho sice našel spoustu , ale vlies bych rád zkusil.
tomashr

#160 Příspěvek od tomashr »

A to tvrdí kdo, že Modelspan není? Viz http://www.horejsi.cz/Pages/ListProdukt ... =55&fraze= , tam odkázané papíry jsou fakticky to samé, jako Modelspan, spíš lepší (japany i Plyspan obvykle mají jednu stranu lesklejší).
Zrovna tak Pecka - http://www.peckamodel.cz/produkty/rc-mo ... vaci-papir , zase spíš Japan a PlySpan, ty Guillows papíry jsou sice ve spoustě barev, ale úplně sympatické mi nebyly.

Jinak Vlies je v pohodě až na potřebu barvení, jen upozorňuji, že tradiční papír je dostupný naprosto triviálně i třeba u "na masy zaměřeného" Pecky, ani se nemusí hledat nějaké speciality.
varok

#161 Příspěvek od varok »

Jen tak pro informaci. Mohl bych potom Liona potáhnout klasickým potahovým papírem a až potom nastříkat nějakou barvou ve spreji nebo pistolí?
blueangel
Kontaktovat uživatele:

#162 Příspěvek od blueangel »

Můžeš použít i barvu ale přírůstek váhy bude podstatně větší než pouze potah z papíru a laku a Lionovi určitě sluší více potah z papíru .A i na opravu je papír lepší než barva to už můžeš použít nažehlovací folie.
varok

#163 Příspěvek od varok »

Jak jsem psal hned na začátku, tak nějaké gramy nebudu řešit, je to v podstatě můj první model. Není to ani nic dokonalého, tak to vyřeším asi tím obyčejným papírem a barvou. Ještě uvidím.
blueangel
Kontaktovat uživatele:

#164 Příspěvek od blueangel »

Gramy sice řešit nemusíš ale lepší je pro začátek pevný ale lehký model než hezký ale těžký , a pokud chceš aby Lion létal pomalu tak potřebuješ lehký model ,potahový papír můžeš obarvit pomocí barev Duha a váha žádná .
varok

#165 Příspěvek od varok »

Tak samozřejmě se to nemůže přehánět.
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“