Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk
- jaroslav.falcon
Re: Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk
nemáte ponětí jak a kde stáhnout předchozí verzi 3.2.0.
MP hodí chybu, APN Planer tam jsem nenašel předchozí a zde http://firmware.diydrones.com/Copter/stable/ je pouze 3.2.1
MP hodí chybu, APN Planer tam jsem nenašel předchozí a zde http://firmware.diydrones.com/Copter/stable/ je pouze 3.2.1
jaroslav.falcon píše:nemáte ponětí jak a kde stáhnout předchozí verzi 3.2.0.
Vždy funkční postup by měl být build ze zdrojových kódů. Musíš si vytáhnout příslušnou revizi přes git. A pak podle http://dev.ardupilot.com/wiki/building- ... with-make/
Jestli je někde k dispozici archiv binárek, to nevím. Mohl bych se zkusit mrknout večer u sebe doma na noťas, protože já jsem ještě na 3.2.1 neupgradoval a tudíž bych mohl mít staženou tu předchozí verzi.
- jaroslav.falcon
dik. to by jsi byl hodný
.
Dříve to normálně šlo v MP, kliklo se na předchozí vybralo se a bylo.
Já jsi nejsem jist s tím blikáním zda to vadí nebo ne. Když jsem zkusil FW PX4autopilot tak to také blikalo 4Hz.
Dříve to normálně šlo v MP, kliklo se na předchozí vybralo se a bylo.
Já jsi nejsem jist s tím blikáním zda to vadí nebo ne. Když jsem zkusil FW PX4autopilot tak to také blikalo 4Hz.
Já mám 3.2 staženou v zipu. Jesli máš zájem pošli v SZ mail
Tak pokud chceš ten můj, tak mi musíš nejdřív říct, který soubor to je. Můj tip je soubor firmware.hex umístěný přímo v adresáři Mission Planneru, má datum 3. února a velikost 763 kB. Pokud ho chceš, můžu buď poslat mailem nebo umístit někam na web.
Tak, novej soft pro konvertor telemetrie APM/MavLink > Duplex je snad skoro hotov 
Uz to umi ukazovat nekolik obrazovek i pro stary box (message - dobre kdyz se nechce armovat, preflight, status, power a flight obrazovku s ruznyma datama) a navic jsem pridal alarmy pro pokles napeti, dosazeni spotrebovane kapacity (takze clovek dostane echo pred tim nez zabere failsafe na copteru) a pridal jsem rovnou i varovani pri prekroceni maximalni vysky a vzdalenosti od bodu vzletu (rikam si ze se to muze hodit treba pro FPV kdy to cloveka varuje ze se blizi k moznemu limitu dosahu)
Doufam ze to o vikendu aspon lehce testnu na realnem stroji
Uz to umi ukazovat nekolik obrazovek i pro stary box (message - dobre kdyz se nechce armovat, preflight, status, power a flight obrazovku s ruznyma datama) a navic jsem pridal alarmy pro pokles napeti, dosazeni spotrebovane kapacity (takze clovek dostane echo pred tim nez zabere failsafe na copteru) a pridal jsem rovnou i varovani pri prekroceni maximalni vysky a vzdalenosti od bodu vzletu (rikam si ze se to muze hodit treba pro FPV kdy to cloveka varuje ze se blizi k moznemu limitu dosahu)
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
- jaroslav.falcon
Pánové, děkuji za FW, už to maká problém nebyl ve verzi FW.
FW pro coptery to dělaly 3.2 i 3.2.1. Verze Plane 3.2.3 to nedělala.
Vrátil jsem se k FW copter 3.2.1 a pripojil GPS a druhej magnet a blikání se umoudřilo. Po následném odpojení jak GPS tak druhého magnetu LEDky blikaji tak jak mají
Moc to nechápu, že pod odpojení je to OK, ale to mne zas tolik netrápí, ale pokud by jste někdo znal odpověď, tak bych ji rád věděl také
FW pro coptery to dělaly 3.2 i 3.2.1. Verze Plane 3.2.3 to nedělala.
Vrátil jsem se k FW copter 3.2.1 a pripojil GPS a druhej magnet a blikání se umoudřilo. Po následném odpojení jak GPS tak druhého magnetu LEDky blikaji tak jak mají
Moc to nechápu, že pod odpojení je to OK, ale to mne zas tolik netrápí, ale pokud by jste někdo znal odpověď, tak bych ji rád věděl také
- jaroslav.falcon
Amper píše:Tak, novej soft pro konvertor telemetrie APM/MavLink > Duplex je snad skoro hotov
můžeš dát odkaz, nebo to nějak přiblížit/popsat detailněji
Vážení odborníci, koukněte se mi prosím na níže uvedené video, zda-li mám FS dobře nastaveno?
Je na kanále č.6, na č.5 mám přepínač letových režimů.
Mám mít GCS FS Enable zaškrtnuto? Sice jsem si to studoval, ale raději se zeptám
Tuším, že je někde chyba, protože když přepnu na FS, tak plyn pořád reaguje na knipl, mohu i při přepnutí na FS znovu nastartovat.
Děkuji
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PXHqekszQZk[/youtube]
Je na kanále č.6, na č.5 mám přepínač letových režimů.
Mám mít GCS FS Enable zaškrtnuto? Sice jsem si to studoval, ale raději se zeptám
Tuším, že je někde chyba, protože když přepnu na FS, tak plyn pořád reaguje na knipl, mohu i při přepnutí na FS znovu nastartovat.
Děkuji
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PXHqekszQZk[/youtube]
jaroslav.falcon píše:můžeš dát odkaz, nebo to nějak přiblížit/popsat detailněji
Zapojeni plus video puvodni verze ktera dodavala data pouze v Ex formatu (tj. byl nutny Jetibox Profi nebo nove Jeti vysilace nebo RCDroid ) je tady
http://www.devfor8.com/mav2duplex/
Je to vcetne videa s ukazkou co vse se da zobrazit.
Strucne receno - za 100Kc mas k disposici sondu ktera ti na jetiboxu zobrazuje informace z ridici jednotky a v nove verzi navic funguje jako MUI sonda (pokud pouzivas power modul s proudovym cidlem) s varovani pri poklesu napeti, vycerpani kapacity, jako MGPS kdy te varuje kdyz se moc vzdalis a jako MVario ktere te upozorni kdyz vystoupas s copterem vejs nez je nastaveno.
Jeste se chystam na upravu posilani primo souradnic copteru takze v pripade aktivace automatickeho zaznamu na Jetiboxu profi se to bude moct pouzit pro dohledani copteru protoze se vytahne zaznam, koukne se na posledni pozici a je to. Tam by mel copter lezet. Akorat me dochazi hodnoty, Jeti protokol jich umi z jedne desky poslat jen 15
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Ještě jednotce dám šanci, ale asi už poslední ......
.
Nevíte, kde by mohla být chyba? Najednou mi vysílačka nekomunikuje s Pixhawkem přes Mission P. Musím zapojit baterku, aby mi vše fungovalo /kalibrace kompasu, nastavení letových módů ...../.
Vždy fo fungovalo, ale dnes odpoledne přestalo ..... nejsem si vědom nějaké změny v nastavení
---------------------
Vyřešeno ..... mám tam nový převodník, co mi převádí telemetrii z Pixhawk do Taranise a ten mi "užíral" proud do přijímače, když jsem byl připojen jen přes USB.
Nevíte, kde by mohla být chyba? Najednou mi vysílačka nekomunikuje s Pixhawkem přes Mission P. Musím zapojit baterku, aby mi vše fungovalo /kalibrace kompasu, nastavení letových módů ...../.
Vždy fo fungovalo, ale dnes odpoledne přestalo ..... nejsem si vědom nějaké změny v nastavení
---------------------
Vyřešeno ..... mám tam nový převodník, co mi převádí telemetrii z Pixhawk do Taranise a ten mi "užíral" proud do přijímače, když jsem byl připojen jen přes USB.
Naposledy upravil(a) kraro dne pon 02.03.2015 13:41, celkem upraveno 1 x.
kraro píše:Tuším, že je někde chyba, protože když přepnu na FS, tak plyn pořád reaguje na knipl, mohu i při přepnutí na FS znovu nastartovat.
Což je správně, protože jsi vypnul vysílačku, když jsi měl motory "disarmed". V tomto případě se nic nestane.
Zkus si to ještě jednou přečíst a když ti to nepůjde, tak napiš sz FS návod.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
j.s píše:Což je správně, protože jsi vypnul vysílačku, když jsi měl motory "disarmed". V tomto případě se nic nestane.
Zkus si to ještě jednou přečíst a když ti to nepůjde, tak napiš sz FS návod.
Děkuji za radu, to už jsem za pomoci jednoho kolegy vyřešil.
Ahoj,
mám problém se zprovozněním pixhawku pro quad... jakmile zapojím regly do pixhaku dávám je do pinů main out 1-4, tak po připojení baterky jsou mrtvý ani nepípnou... když ale servo konektory reglů píchnu do přijímače klasicky na kanál 3 pro kalibraci, tak normálně fungují.. regulátory jsou emax 25A se simonK fw. přijímač je V8FR-II a je do pixhawku připojen přes PPMEncoder.. V mission planneru radio normálně zkalibruji. Taky mi nejede GPS M8N svítí na ni červená led, satelity nechytá, předpokládám, že se musí v u-center nastavit na na 57600 baudrate?
Ví si s tím někdo rady?
mám problém se zprovozněním pixhawku pro quad... jakmile zapojím regly do pixhaku dávám je do pinů main out 1-4, tak po připojení baterky jsou mrtvý ani nepípnou... když ale servo konektory reglů píchnu do přijímače klasicky na kanál 3 pro kalibraci, tak normálně fungují.. regulátory jsou emax 25A se simonK fw. přijímač je V8FR-II a je do pixhawku připojen přes PPMEncoder.. V mission planneru radio normálně zkalibruji. Taky mi nejede GPS M8N svítí na ni červená led, satelity nechytá, předpokládám, že se musí v u-center nastavit na na 57600 baudrate?
Ví si s tím někdo rady?
aha tak to vypadá, že emax regly nejsou s pixem kompatibilní, pokud o nich někdo uvažujete, radši vyberte něco jiného 
edit: aha tak s jinym funkčním reglem to taky nejede...
bzučák nepípá jde na něj 0.3 V ...
edit: aha tak s jinym funkčním reglem to taky nejede...
bzučák nepípá jde na něj 0.3 V ...