Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
jaroslav.falcon

Re: Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk

#151 Příspěvek od jaroslav.falcon »

nemáte ponětí jak a kde stáhnout předchozí verzi 3.2.0.
MP hodí chybu, APN Planer tam jsem nenašel předchozí a zde http://firmware.diydrones.com/Copter/stable/ je pouze 3.2.1
dt

#152 Příspěvek od dt »

jaroslav.falcon píše:nemáte ponětí jak a kde stáhnout předchozí verzi 3.2.0.
MP hodí chybu, APN Planer tam jsem nenašel předchozí a zde http://firmware.diydrones.com/Copter/stable/ je pouze 3.2.1

Vždy funkční postup by měl být build ze zdrojových kódů. Musíš si vytáhnout příslušnou revizi přes git. A pak podle http://dev.ardupilot.com/wiki/building- ... with-make/
Jestli je někde k dispozici archiv binárek, to nevím. Mohl bych se zkusit mrknout večer u sebe doma na noťas, protože já jsem ještě na 3.2.1 neupgradoval a tudíž bych mohl mít staženou tu předchozí verzi.
jaroslav.falcon

#153 Příspěvek od jaroslav.falcon »

dik. to by jsi byl hodný :D .
Dříve to normálně šlo v MP, kliklo se na předchozí vybralo se a bylo.

Já jsi nejsem jist s tím blikáním zda to vadí nebo ne. Když jsem zkusil FW PX4autopilot tak to také blikalo 4Hz. :?
jirka_d

#154 Příspěvek od jirka_d »

Já mám 3.2 staženou v zipu. Jesli máš zájem pošli v SZ mail
dt

#155 Příspěvek od dt »

Tak pokud chceš ten můj, tak mi musíš nejdřív říct, který soubor to je. Můj tip je soubor firmware.hex umístěný přímo v adresáři Mission Planneru, má datum 3. února a velikost 763 kB. Pokud ho chceš, můžu buď poslat mailem nebo umístit někam na web.
Amper

#156 Příspěvek od Amper »

Tak, novej soft pro konvertor telemetrie APM/MavLink > Duplex je snad skoro hotov :-)

Uz to umi ukazovat nekolik obrazovek i pro stary box (message - dobre kdyz se nechce armovat, preflight, status, power a flight obrazovku s ruznyma datama) a navic jsem pridal alarmy pro pokles napeti, dosazeni spotrebovane kapacity (takze clovek dostane echo pred tim nez zabere failsafe na copteru) a pridal jsem rovnou i varovani pri prekroceni maximalni vysky a vzdalenosti od bodu vzletu (rikam si ze se to muze hodit treba pro FPV kdy to cloveka varuje ze se blizi k moznemu limitu dosahu)

Doufam ze to o vikendu aspon lehce testnu na realnem stroji
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
jaroslav.falcon

#157 Příspěvek od jaroslav.falcon »

Pánové, děkuji za FW, už to maká problém nebyl ve verzi FW.
FW pro coptery to dělaly 3.2 i 3.2.1. Verze Plane 3.2.3 to nedělala.
Vrátil jsem se k FW copter 3.2.1 a pripojil GPS a druhej magnet a blikání se umoudřilo. Po následném odpojení jak GPS tak druhého magnetu LEDky blikaji tak jak mají :D
Moc to nechápu, že pod odpojení je to OK, ale to mne zas tolik netrápí, ale pokud by jste někdo znal odpověď, tak bych ji rád věděl také :wink:
jaroslav.falcon

#158 Příspěvek od jaroslav.falcon »

Amper píše:Tak, novej soft pro konvertor telemetrie APM/MavLink > Duplex je snad skoro hotov :-)

Uz to umi ukazovat nekolik obrazovek i pro stary box (message - dobre kdyz se nechce armovat, preflight, status, power a flight obrazovku s ruznyma datama) a navic jsem pridal alarmy pro pokles napeti, dosazeni spotrebovane kapacity (takze clovek dostane echo pred tim nez zabere failsafe na copteru) a pridal jsem rovnou i varovani pri prekroceni maximalni vysky a vzdalenosti od bodu vzletu (rikam si ze se to muze hodit treba pro FPV kdy to cloveka varuje ze se blizi k moznemu limitu dosahu)

Doufam ze to o vikendu aspon lehce testnu na realnem stroji

můžeš dát odkaz, nebo to nějak přiblížit/popsat detailněji
kraro

#159 Příspěvek od kraro »

Vážení odborníci, koukněte se mi prosím na níže uvedené video, zda-li mám FS dobře nastaveno?
Je na kanále č.6, na č.5 mám přepínač letových režimů.
Mám mít GCS FS Enable zaškrtnuto? Sice jsem si to studoval, ale raději se zeptám ;)
Tuším, že je někde chyba, protože když přepnu na FS, tak plyn pořád reaguje na knipl, mohu i při přepnutí na FS znovu nastartovat.

Děkuji
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PXHqekszQZk[/youtube]
Amper

#160 Příspěvek od Amper »

jaroslav.falcon píše:můžeš dát odkaz, nebo to nějak přiblížit/popsat detailněji

Zapojeni plus video puvodni verze ktera dodavala data pouze v Ex formatu (tj. byl nutny Jetibox Profi nebo nove Jeti vysilace nebo RCDroid ) je tady
http://www.devfor8.com/mav2duplex/

Je to vcetne videa s ukazkou co vse se da zobrazit.

Strucne receno - za 100Kc mas k disposici sondu ktera ti na jetiboxu zobrazuje informace z ridici jednotky a v nove verzi navic funguje jako MUI sonda (pokud pouzivas power modul s proudovym cidlem) s varovani pri poklesu napeti, vycerpani kapacity, jako MGPS kdy te varuje kdyz se moc vzdalis a jako MVario ktere te upozorni kdyz vystoupas s copterem vejs nez je nastaveno.

Jeste se chystam na upravu posilani primo souradnic copteru takze v pripade aktivace automatickeho zaznamu na Jetiboxu profi se to bude moct pouzit pro dohledani copteru protoze se vytahne zaznam, koukne se na posledni pozici a je to. Tam by mel copter lezet. Akorat me dochazi hodnoty, Jeti protokol jich umi z jedne desky poslat jen 15
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
kraro

#161 Příspěvek od kraro »

Ještě jednotce dám šanci, ale asi už poslední ...... ;).
Nevíte, kde by mohla být chyba? Najednou mi vysílačka nekomunikuje s Pixhawkem přes Mission P. Musím zapojit baterku, aby mi vše fungovalo /kalibrace kompasu, nastavení letových módů ...../.
Vždy fo fungovalo, ale dnes odpoledne přestalo ..... nejsem si vědom nějaké změny v nastavení :-(
---------------------
Vyřešeno ..... mám tam nový převodník, co mi převádí telemetrii z Pixhawk do Taranise a ten mi "užíral" proud do přijímače, když jsem byl připojen jen přes USB.
Naposledy upravil(a) kraro dne pon 02.03.2015 13:41, celkem upraveno 1 x.
j.s

#162 Příspěvek od j.s »

kraro píše:Tuším, že je někde chyba, protože když přepnu na FS, tak plyn pořád reaguje na knipl, mohu i při přepnutí na FS znovu nastartovat.

Což je správně, protože jsi vypnul vysílačku, když jsi měl motory "disarmed". V tomto případě se nic nestane.
Zkus si to ještě jednou přečíst a když ti to nepůjde, tak napiš sz FS návod.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
kraro

#163 Příspěvek od kraro »

j.s píše:Což je správně, protože jsi vypnul vysílačku, když jsi měl motory "disarmed". V tomto případě se nic nestane.
Zkus si to ještě jednou přečíst a když ti to nepůjde, tak napiš sz FS návod.

Děkuji za radu, to už jsem za pomoci jednoho kolegy vyřešil.
j.s

#164 Příspěvek od j.s »

Ahoj,
mám problém se zprovozněním pixhawku pro quad... jakmile zapojím regly do pixhaku dávám je do pinů main out 1-4, tak po připojení baterky jsou mrtvý ani nepípnou... když ale servo konektory reglů píchnu do přijímače klasicky na kanál 3 pro kalibraci, tak normálně fungují.. regulátory jsou emax 25A se simonK fw. přijímač je V8FR-II a je do pixhawku připojen přes PPMEncoder.. V mission planneru radio normálně zkalibruji. Taky mi nejede GPS M8N svítí na ni červená led, satelity nechytá, předpokládám, že se musí v u-center nastavit na na 57600 baudrate?

Ví si s tím někdo rady?
j.s

#165 Příspěvek od j.s »

aha tak to vypadá, že emax regly nejsou s pixem kompatibilní, pokud o nich někdo uvažujete, radši vyberte něco jiného :)

edit: aha tak s jinym funkčním reglem to taky nejede...
bzučák nepípá jde na něj 0.3 V ...
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“