Turnigy 9XR PRO

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Odpovědět
Zpráva
Autor
JASSoft
Kontaktovat uživatele:

Re: Turnigy 9XR PRO

#151 Příspěvek od JASSoft »

mhotar píše:Opentx režim údržby nemá. V prohlížeči SD v menu rádia vyber soubor s firmwarem a zvol aktualizaci bootloaderu. Pozor na příliš velkou délku názvu souboru.

Dík za reakci, trochu mne to posunulo dál, ale - na SD (v menu rádia) vidím soubor OpenTx (což je soubor přenesený z Companion 2.1.7 se zkráceným názvem, kterým byl proveden z Companion flash TX) ale žádnou volbu "aktiualizace bootloaderu" nevidím - označení OpenTx a "menu" otevře poze volbu "smazat soubor"
mhotar

#152 Příspěvek od mhotar »

Nemám tušení jak to je na 9xr pro, taranis takto funguje. Je taky možné že opentx vlastní bootloader pro 9xrpro nemá. Víc neporadím.
www.opentx.cz
mhotar

#153 Příspěvek od mhotar »

Jestli ten soubor nemusí být ve složce FIRMWARES. Koukni na videa RCstudia na youtube.
www.opentx.cz
Sir.Ignor

#154 Příspěvek od Sir.Ignor »

Ahoj.
K tomu bootloaderu. Koukal jsem se pro jistotu na http://www.atmel.com/products/microcontrollers/ARM/SAM3S.aspx?tab=documents, kde k tomuto procesoru mají manuály. Je tam vlastně jen že procesor má 512kB Flash a 64kB RAM. Takže podle tohoto by měl být bootloader nahraný přímo v procesoru a při upgrade firmware (OpenTX) by se měl nahrát přímo do procesoru a tím pádem by tam měl být automaticky. V EEPROM jsou nahrány vlastní modely a další drobnosti jako template atd. Vlastní připojeni přes USB pak řídí už jen knihovny v COMPANION.
Láďa
CESSNA 182 SKYLANE, DG 300 Elan, EXTRA 330L, F6F HELLCAT
TURNIGY 9XR Pro a XJT, TARANIS X9D+
Sir.Ignor

#155 Příspěvek od Sir.Ignor »

Ještě připomínka. Pokud se mýlím, tak mě opravte, ale toto jsem pochopil z dostupných zdrojů. Laďa
mhotar

#156 Příspěvek od mhotar »

Bootloader tam je, ale mám tušení že opentx používá ten stejný co ersky, při sestovování opentx se stahuje z Mikeho stránek.
www.opentx.cz
mhotar

#157 Příspěvek od mhotar »

Při to zkracování jména souboru jsi mu bechal koncovku .bin že? Zkusil bych tu složku FIRMWARES (pozor na to S na konci)
www.opentx.cz
Sir.Ignor

#158 Příspěvek od Sir.Ignor »

No s tím "firmwares" je to u T9XR Pro trošku jinak než u TARANISE. Adresáře se tam zobrazují ale věci v rootu také, takže já tam mám soubory s velkou délkou "opentx-9xrpro-heli-templates-ppmca-gvars-symlimits-timer3-potscroll-autosource-autoswitch-battgraph-bluetooth-ppmus-sqt5font-faimode-cz-2.1.3.bin " a pak mohu přejít do FIRMWARES a tam mám jenom dva a to original, co jsem dostal s vysílačkou a ten poslední, co jsem fleshoval.
Ale mám také jednu otázku a to, jaká je struktura a názvy adresářů pro logování telemetrie.
Láďa
JASSoft
Kontaktovat uživatele:

#159 Příspěvek od JASSoft »

Přátelé dík za snahu. Motem toho mého snažení byl pokus získat boot leader obdobný jako je u Taranisu ve verzi 2.1.x. Někde jsem narazil na info, že součástí ersky i OpenTx je i boot leader. V manuálu 9XR Pro je aktualizace leaderu přístupná přes zmíněný trojhmat (venkovní trimy rud+ail a zapnout) – u ersky to funguje – pohříchu po flash na OpenTx u mne ne. Přechod na leader alla Taranis by byl výhodný především pro získání možnosti provádět flash i na modulu a přijímačích (přes smart port).
macil

#160 Příspěvek od macil »

Skús trimy pri zapínaní podržať smerom k sebe.
JASSoft
Kontaktovat uživatele:

#161 Příspěvek od JASSoft »

macil píše:Skús trimy pri zapínaní podržať smerom k sebe.

To je manipulace, která otevře menu pro flash firmware - k aktualizaci loaderu nedojde - ten se u ersky dělá přes ty trimy odsebe, což u OpenTx nefunguje..
Sir.Ignor

#162 Příspěvek od Sir.Ignor »

Nevím, ale u T9XR Pro musím ty vodorovné trimry držet stisknuté k sobe s současně zapnout vysílač. V tomto videu na začátku to je vidět. A je opravdu jedno, jestli je tam OpenTX a nebo Ersky9X
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=BOEvvDpWEb8[/youtube]
Snad to pomuže.
Láďa
JASSoft
Kontaktovat uživatele:

#163 Příspěvek od JASSoft »

Trochu si nerozumíme – možnosti, které otevřeme manipulací „trimy k sobě“ řídí „boot leader“ – ten je sice součástí firmware, ale při flash FW se sám neaktualizuje – jeho aktualizace se provádí právě tou manipulací „trimy od sebe“ – toto platí pro ersky (volba údržba). Když jsem měl v TX natažen ersky tak byl aktivní „boot leader v. 1.1 což se po natažení OpenTx nezměnilo. Ostatní viz. U mne výše.
Sir.Ignor

#164 Příspěvek od Sir.Ignor »

Ahoj. Tak to ano. Promiň, špatně jsem to pochopil. Asi to bude chtít pana Hadače, aby poradil. Láďa
JASSoft
Kontaktovat uživatele:

#165 Příspěvek od JASSoft »

Trochu krkolomným způsobem se mi podařilo zaktualizovat bootloader na verzi OpenTx, vyzkoušet OpenTx verze 2.1.3 a 2.1.7 a mám v Tx pořád jednu nepříjemnou chybu – nejdou mi stopky T3. Jak jste na tom vy – je chyba u mne, nebo je to chyba SW. Díky za odpovědi.
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“