Možná vyzkoušet "nasucho" malýma otáčkama ( bez rotorové hlavy nebo alespoň sundat listy ) jak to jede
Pak serva, vyladit cykliku, SWASH a úhly. Už aby byly ty batérky... Od obědnávky 16 dnů, to je ještě asi málo ....
Relax píše:Probírám si poslední kroky co budou následovat až dorazí baterky z HK, vyvážení atd. Je nějaká vychytávka na optimální vymezení vůle mezi pastorkem motoru a hlavním hnacím kolem ?
V návodu je uvedeno 0,1mm ale vzhledem k silám jaké jsou na rotoru není šance zpětnou vazbou zjistit jak to vypadá při protáčení. Jde to strašně ztuha, víceméně to jenom škube mezi polohama magnetů .... Napadlo mne stříhnout pásek kanclpapíru co má cca těch 0,1mm, vsunout ho mezi ozubení a při otáčení tam a zpátky postupně dotahovat motor. Jak jsou tam serva tak už to vidím spíš na zahnutý imbuse, napřímo je to z úhlu a poničil bych hlavy šroubů.
Pastorek jsem vybral na první pokusy 13T abych v křivce s maximem THR na 75% nedzsil ten regl až tak moc.
Díky za případné rady
Relax píše:U Houšky jsem se ptal ohledně seřízení heli na pár věcí, mimo jiné toto :
1/ Jak na Tx ovládat citlivost gyra. Zatím jsem to vydedukoval jako nejjednodušší dvoupolohovým spínačem se dvěma hodnotama citlivosti s využitím dle situace ( kolik vítr, jaký režim letu se lítá apod )
Oni prý většinou nastavují citlivost na třípolohový spínač letových režimů, kdy nastaví ne dvě ale tři hodnoty, pro každý letový režim zvlášť.
Jak Vám to přijde optimální a používáte to ?
2/ Na první pokusy a zácvik plánuju křivky ala Howking :
PITCH 40/45/50/75/100
THR 0/52/50/60/75
neprobíral jsem to s nima moc podrobně, jenom doporučovali nedávat moc nízko otáčky rotoru, ten konec PITCH vs. THR = 100 vs. 75 viděli jako trochu riziko a dalií by tam víc otáček. Mám pastorek 13T, možná by to stálo za úvahu.
Díky za nějaký postřeh
Relax píše:OPR : omlouvám se ale trochu se nechytám terminologicky....
Nastavuješ různý plyn/otáčky/výkon na konkrétní lítání NR ( Normal letový režim nebo gyro ? ) Kam jsi dal 4. plyn ? čtyřpolohový spínač na Auroře ? teď máš tři : 1/ 2000ot 2/ o něco vejš 3/ 2500ot.
Gyro nastavené beze změny na jednu optimální hodnotu ( heading hold ? ) v %.
V tom případě by stačil nanejvýš dvoupolohový spínač a nekomplikovat to s tím třípolohovým pro každý režim něco jinýho ......... Díky