Avia B-35
Re: Avia B-35
Jenom ještě ze zvědavosti se zeptám,pořád je v plánu celý drak olaminovat ? Vidím bytelnou kostru,bytelnej potah,vychází mě z toho bytelnej kus nábytku
- LibcaR1100S
Pokud jde o to plaňkování, neviděl bych v tom takovej problém, každý má svůj způsob a pokud se bude ohýbat 2,5 balsa ve dvou osách, tak může být výsledek dost nehezký. Tady je pořád rezerva na broušení a olaminovávat se to bude, i když jen jednou vrstvou třicítky pro sjednocení povrchu. Váha bude pořád dobrá, ale je mě jasný, že na pevnost to moc vliv mít nebude. Každopádně se všechno uvidí v průběhu stavby. A pokud jde o konstrukci samotnou, bude to slušný kus nábytku, pevnost bude výborná a váha si myslím, že vyjde pořád dobrá, jako většina warbirdů, i tady je potřeba mít co nejlehčí ocas a pokud bude vážit 12-13 kg, tak to bude paráda 
- LibcaR1100S
..díky kometátorovi LibcaR1100S že mu občas nakoukne pod ruce[/quote]
Není za co, je to pořád můj projekt a popravdě řečeno, čekal jsem o dost horší reakce

Není za co, je to pořád můj projekt a popravdě řečeno, čekal jsem o dost horší reakce
Mno myslím si,že ta váha se bude spíše blížit k 15ti kilům .
Mně se ta konstrukce ze dvou půlek líbí,sám jsem stavěl v mé dřevní době ASW 19 podobně dle anglického plánu a Pilatuse B4 . Mně se ale nechtělo pláňkovat,tak jsem potáhl 1,5mm balsa natloukl na kontaktní lepidlo a olaminoval myslím 35gr. Coš by bohatě stačilo i na tvou B35. Ta 2,5mm balsa je dle mně zbytečně moc,navíc se s ní blbě dělá a když pomyslím že to ještě olaminuješ+tmel atd......,
Mně se ta konstrukce ze dvou půlek líbí,sám jsem stavěl v mé dřevní době ASW 19 podobně dle anglického plánu a Pilatuse B4 . Mně se ale nechtělo pláňkovat,tak jsem potáhl 1,5mm balsa natloukl na kontaktní lepidlo a olaminoval myslím 35gr. Coš by bohatě stačilo i na tvou B35. Ta 2,5mm balsa je dle mně zbytečně moc,navíc se s ní blbě dělá a když pomyslím že to ještě olaminuješ+tmel atd......,
- LibcaR1100S
Já se určitě nechci dohadovat, uvidíme, kolik to nakonec bude vážit, B-35 má výhodu pevného podvozku, tam taky nějaká hmotnost ubude a když tu balzu obrousíš, máš z ní 2 mm raz dva. Navíc já stavitel nejsem a kolega, co ji staví, postavil spoustu letadel, takže si myslím, že ví, co dělá. Pokud bude držet nasazené tempo, tak to vypadá, že na jaře by mohla jít do vzduchu. A popravdě, pokud použiju 2,5 balzu, kterou obrousím, klidně i o ten milimetr, olaminuji a nebudu muset skoro kitovat, nebo potáhnu 1,5 a padne ještě spoustu kitu na porovnání podkladu, co vychází hmotnostně lépe? A neber si to špatně, je to jen debata.. 
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
A opravdu je to ohýbaný na dvě osy? Z fotek to vypadá jen na jednu.
Díky
Jirka
Díky
Jirka
Ziroli potahuje většinou vše 3 mm balsou a ještě se nikdo nepoo 
BF-109 píše:Ziroli potahuje většinou vše 3 mm balsou a ještě se nikdo nepoo
Mno Ziroli konstrukce a tahle je trošičku rozdíl , to jsi možná nepostřehl.Navíc jeho konstrukce , to byla opravdu truhlařina poplatná době.
[quote="tratonah"][/quote]
No a když koukneš pořádně na jeho konstrukci , tak oproti Zirolimu má aspoň odlehčovací otvory.....Prostě poctivá tesařina....
No a když koukneš pořádně na jeho konstrukci , tak oproti Zirolimu má aspoň odlehčovací otvory.....Prostě poctivá tesařina....
- doubravka
- Kontaktovat uživatele:
nechci do toho moc kecat,ale ono stejne potahovat konstrukci balsou pod 2mm je docela na prd prace..
ted delam tu Fury lehouckou 2,5mm,ale teda rozhodne to nepaskuju,vsechno pekne z prken..
lítat neumim,ale o to víc mě to baví. :-)
doubravka píše:nechci do toho moc kecat,ale ono stejne potahovat konstrukci balsou pod 2mm je docela na prd prace..ted delam tu Fury lehouckou 2,5mm,ale teda rozhodne to nepaskuju,vsechno pekne z prken..
To je taky z ploten....končím,nebudu mu svinit vlákno...
BF-109 píše:
Mno pokud vidíš rozdíl jen v odlehčovacích otvorech tak to potom jo
Ta Štuka to je nějaký evrgrýn ne , tím se chlubí už havran snad dva nebo tři roky
Když si vzpomenu na Ziroli konstrukce vybavím si nejpoužívanější nástroj hoblík
Ale to už sem nepatří , Staviteli oné B-35 držím palce
-
Bomber
- Kontaktovat uživatele:
tratonah píše:
Mno pokud vidíš rozdíl jen v odlehčovacích otvorech tak to potom jo![]()
Ta Štuka to je nějaký evrgrýn ne , tím se chlubí už havran snad dva nebo tři roky![]()
Když si vzpomenu na Ziroli konstrukce vybavím si nejpoužívanější nástroj hoblík![]()
Ale to už sem nepatří , Staviteli oné B-35 držím palce
Docela bych od Ziroliho něco postavil. To je to tak špatný? Kde všude je potřeba ten hoblík?
Ale zpět k Avii. Trup potažený silnější balzou nemusí být těžký. Jen stavitel ví, jakou balzu použil (měrnou hmotnost).
https://www.rcalbum.cz/hledat?q=martin+hynek
https://hynekmyto.rajce.idnes.cz/
https://hynekmyto.rajce.idnes.cz/
- RCModely
- Kontaktovat uživatele:
LibcaR1100S píše:Pokud jde o to plaňkování, neviděl bych v tom takovej problém, každý má svůj způsob a pokud se bude ohýbat 2,5 balsa ve dvou osách, tak může být výsledek dost nehezký. Tady je pořád rezerva na broušení a olaminovávat se to bude, i když jen jednou vrstvou třicítky pro sjednocení povrchu. Váha bude pořád dobrá, ale je mě jasný, že na pevnost to moc vliv mít nebude. Každopádně se všechno uvidí v průběhu stavby. A pokud jde o konstrukci samotnou, bude to slušný kus nábytku, pevnost bude výborná a váha si myslím, že vyjde pořád dobrá, jako většina warbirdů, i tady je potřeba mít co nejlehčí ocas a pokud bude vážit 12-13 kg, tak to bude paráda
1,8 balza slepená do dvou plachet ohýbaná a hodně ve dvou osách, stačí napařit nebo namočit.