Ahoj, tak dneska šel Mig na svou první výpravu do oblak. Měl jsem z toho pořádný nervy a trochu asi i strach, ale udělal mi hoch radost. Nejenže se poslušně s minimálním přitažením vznesl, ale ruce klepající se nad trimy jsem nepoužil. Prostě si to sedlo a chovalo se to od začátku slušně. Určitě bude časem s čím laborovat, těžiště, výchylky, klapky, ty jsem mimo jiné nepoužil, protože po mé chybné úvaze, že při vyklopení bude nutné přitažení výškovky, což jsem namixoval v rádiu, se éro vzepjalo jako kobyla

. Bohužel používám stále Dx6ku a ta nic moc během letu nenabízí, (ke korekci) a pracně lovit něco v menu a tam to za letu přenastavovat jsem nechtěl. Nevím, jestli by v tomto případě stačil trim, tak jsem od toho upustil a budu zkoušet příště bez mixu. Letadlo se chová dobře(tedy absolvoval jsem dva krátké lety, z nichž první skončil při přistání ve vysoké trávě na zádech, byl jsem dlouhý. Motor nepracoval tak jak měl, chyba nastavení a tak jsem se rozhodl to posadit, než absolvovat další okruh a riskovat vysazení motoru. Druhý let už byl jiné kafe, motor se dostával do "rezonančních" otáček a reagoval přesně. Nikam to nepadá, zatáčky na půl plynu točí s přehledem a reaguje příjemně na kormidla, také otázka motorizace je tímto zodpovězena, alespoň pro mě. Po několika pokusech jsem myslím obstojně přistál, ale určitě by to sneslo i nižší přistávací rychlost. Tímto všem děkuji za podporu a za sledování průběhu stavby.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=n2w3gE6J_xs[/youtube]