Futaba T14SG

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
koulinek
Kontaktovat uživatele:

Re: Futaba T14SG

#151 Příspěvek od koulinek »

LV píše:Žeby Robbe?

Né žeby, to je "jejich" produkt, něco na způsob "dual link" spojení s TX na FASST a navíc vedle posílá důle ještě telemetrii po FASSTest, čiže podle mě na řízení modelu použít půjde, ale jestli přijme i tu telemetrii (T14) je otázka.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
rodzr

#152 Příspěvek od rodzr »

... přesně tak, 6308 SBT je klon 7008SB a dle trochu starších informací o telemetrii vše začalo pouze s 7008SB ( viz třeba materiál robbe z 31.10.2011 o telemetrii) a až později se vylíhnul 6308SBT pro stávající T 8 -10-12 atd. A dokonce jsem někde pochytil informaci, že to lze softem předělat...ale nejspíš servismen Robbe to bude vědět rozhodně lépe - když už se to nedá oficielně zjistit
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#153 Příspěvek od koulinek »

Asi jednodušší by bylo, pokavaď by to s T14 nechodilo úplně košer přijímač R6308SBT nabídnout k prodeji uživatelům T8 co si budou dokupovat T-box a pořidit si novou R7008SB ;)
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
zdzd

#154 Příspěvek od zdzd »

koulinek píše:Asi jednodušší by bylo, pokavaď by to s T14 nechodilo úplně košer přijímač R6308SBT nabídnout k prodeji uživatelům T8 co si budou dokupovat T-box a pořidit si novou R7008SB ;)

Neřeš T14, protože ta umí všechno. Řeš přijímač, podle toho kam jej chceš.
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#155 Příspěvek od lakotamm »

Vyzerá to tak že na T14SG nakoniec peniaze budú. Otázka znie - bude tá vysielačka použiteľná aspoň nejakých tých 5 rokov? :) Resp či bude za to stáť.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
graup15

#156 Příspěvek od graup15 »

lakotamm píše:Vyzerá to tak že na T14SG nakoniec peniaze budú. Otázka znie - bude tá vysielačka použiteľná aspoň nejakých tých 5 rokov? :) Resp či bude za to stáť.

Tohle se nedá říct ani o té nejdražší vysílačce...:-) Je to jen elektronika, může vydržet 15 let a nebo se podělat po roce :-) Ber to tak, že softem ti bude stačit vždy a na vše.
rodzr

#157 Příspěvek od rodzr »

lakotamm píše:Vyzerá to tak že na T14SG nakoniec peniaze budú. Otázka znie - bude tá vysielačka použiteľná aspoň nejakých tých 5 rokov? :) Resp či bude za to stáť.

...a proč se ptáš takto? Především ty musíš vědět, k čemu potřebuješ nové rádio, pro jaké modely v budoucnu, jaké speciality požaduješ, jaký komfort, jakou bezpečnost spojení atak dál. To za tebe nikdo nezodpoví. A když si uděláš jasno, potom vybírej rádio - a je z čeho vybírat...Ale vzít něco peněz, chtít koupit rádio a ptát se, bude za to stát??? Budu- li chtít být protivný - na tvoje era vyjmenovaný pod čarou stačí Optik či Turnigy, ale zrovna tak mohu napsat, že T 14 SG nebude za 5 let již v kurzu a tudíž ti i stačit a měl by sis koupit T 18 ...
Takže opravdu si musíš odpovědět sám. Za mě je T 14 SG skvělé rádio splňující požadavky většiny modelářů a s nejbezpečnějším přenosem. A určitě se tady za chvíli ozvou další, že je to vše jinak...
AR1
Kontaktovat uživatele:

#158 Příspěvek od AR1 »

Nějak nevím, jak by Lynxe ovládal Optikem, protože tuším že má 4. servové křídlo.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#159 Příspěvek od lakotamm »

rodzr píše:

AR1 píše:Nějak nevím, jak by Lynxe ovládal Optikem, protože tuším že má 4. servové křídlo.

Asi tak. Na Opticu Lynxa a ani F3K na 100% nenaprogramuješ. T9X síce zvládne aj 6-8 servové krídlo (a mám ju) ale prepáč fakt nemienim ohrozovať tých čo sú menej ako 2km odo mňa. Do teraz som mal MX-22 + Jeti Duplexa a bolo to na hrane.

V budúcnosti mám v pláne kúpiť Energica/3m F3B-E. A nechcem byť limitovaný možňosťami/bezpečnosťou vysielača. Moje požiadavky na 100% plní v súčasnosti len T14SG. (In build telemetria, upgradovatelný SW, poťáky na bokoch, 12+kanálov, 6+ servové krídlo, bezpečný systém, vario s TEK).

Pre mňa ako študenta tých 500€ nieje zanedbateľných. No ak mi vysielačka nejakých 5 rokov vystačí a nestretnem sa napríklad s nekompatibilitou zo strany Futaby asi lepšia investícia nieje. (Príklad - krok Graupnera, vytvoril IFS, prestal vyrábať a teraz začal Hott? Čo keď to zopakuje? Toto zažiť nechcem.)
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
LV
Kontaktovat uživatele:

#160 Příspěvek od LV »

lakotamm píše:No ak mi vysielačka nejakých 5 rokov vystačí a nestretnem sa napríklad s nekompatibilitou zo strany Futaby asi lepšia investícia nieje. (Príklad - krok Graupnera, vytvoril IFS, prestal vyrábať a teraz začal Hott? Čo keď to zopakuje? Toto zažiť nechcem.)

Futaba ako jediný výrobca rieši spätnú kompatibilitu so staršími systémami
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
LittleFalco

#161 Příspěvek od LittleFalco »

lakotamm píše:
rodzr píše:

AR1 píše:Nějak nevím, jak by Lynxe ovládal Optikem, protože tuším že má 4. servové křídlo.

Asi tak. Na Opticu Lynxa a ani F3K na 100% nenaprogramuješ. T9X síce zvládne aj 6-8 servové krídlo (a mám ju) ale prepáč fakt nemienim ohrozovať tých čo sú menej ako 2km odo mňa. Do teraz som mal MX-22 + Jeti Duplexa a bolo to na hrane.

V budúcnosti mám v pláne kúpiť Energica/3m F3B-E. A nechcem byť limitovaný možňosťami/bezpečnosťou vysielača. Moje požiadavky na 100% plní v súčasnosti len T14SG. (In build telemetria, upgradovatelný SW, poťáky na bokoch, 12+kanálov, 6+ servové krídlo, bezpečný systém, vario s TEK).

Pre mňa ako študenta tých 500€ nieje zanedbateľných. No ak mi vysielačka nejakých 5 rokov vystačí a nestretnem sa napríklad s nekompatibilitou zo strany Futaby asi lepšia investícia nieje. (Príklad - krok Graupnera, vytvoril IFS, prestal vyrábať a teraz začal Hott? Čo keď to zopakuje? Toto zažiť nechcem.)

A na co chces pouzivat sestiservove kridlo? Na F3X??
Jinak kdyz hodnotim pomer cena/vykon, tak to neni spatna volba. Ale mam obavu, ze v tehle cenove kategorii asi nebude cela rada vychytavek,ktere ti zprijemni programovani i letani.
Zpátky doma, v kopcích :-)
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#162 Příspěvek od lakotamm »

LV píše:

Najmä toto je pre mňa dôležité.
LittleFalco píše:

Nikdy nevieš kam ťa vietor zaveje. A preto chcem byť o krok vpred a mať nejakú rezervu. Nekupujem rádio na sezónu a ani 2. Programovanie vysielača ma baví - rád sa s tým vyhrám aj keď to bude zložitejšie (no počul som že Futaba má jednoduché programovanie). Do vyššej cenovej kategórie už nejdem (myslím že aj tak nič lepšie ako T14SG v tejto cene nieje).
LittleFalco

#163 Příspěvek od LittleFalco »

Jestli te programovani vysilace bavi, tak si kup vyssi tridu, nez je tahle. Jinak te to bude velmi omezovat a budes stale narezet na to,ze neco co chces software neumi nastavit. Vimo cem mluvim, ja po mesici prodal Futabu desitku a sel koupit dvanactku. A je to opravdu jine kafe
Zpátky doma, v kopcích :-)
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#164 Příspěvek od lakotamm »

LittleFalco píše:Jestli te programovani vysilace bavi, tak si kup vyssi tridu, nez je tahle. Jinak te to bude velmi omezovat a budes stale narezet na to,ze neco co chces software neumi nastavit. Vimo cem mluvim, ja po mesici prodal Futabu desitku a sel koupit dvanactku. A je to opravdu jine kafe

Vyššie už určite nepôjdem.
kratas
Kontaktovat uživatele:

#165 Příspěvek od kratas »

V rámci F3X Ti nebude nic zásadního chybět. Do potíží by ses mohl, ale nemusíš dostat už opravdu velkých polomaket větroňů. Tam můžeš mít v křídle klidně 8 serv, ale mám pocit, že i tam by se to dalo vyřešit. Rozhodně bych se nebál, že to rádio nevydrží morálně delší dobu. Ano nebudou tam určité vychytávky, jako má 12tka, ale to je jiná cenová kategorie. pokud Ti cena vyhovuje, tak na většinu aplikací Ti bude naprosto dostačovat.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“