Hitec AURORA-9 pokračování

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
mamoulian

Re: Hitec AURORA-9 pokračování

#151 Příspěvek od mamoulian »

kantona píše:Pánové díky , pes byl zakopán v povolení vysílat . ok

NENE 8O
Aurora 9T-Rex 550X DominatorT-Rex450sportT-Rex250Phoenix simICharger 208BReaktor 300W 20A
petan64

#152 Příspěvek od petan64 »

mamoulian píše:

NENE 8O
Nechápu tento příspěvek, a nebudu asi sám. Zkus to více rozvést...
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich
Woita
Kontaktovat uživatele:

#153 Příspěvek od Woita »

Jojo,
a nebo si v systémovém menu navolit že se to povolení vysílat nemusí mačkat a vysílačka se hned zapne. Je to pohodlnější pro párování a i pro normální lítání.

Příhoda:
Vloni jsem si omylem vypnul vysílačku s letadlem ve vzduchu (místo na trim výškovky jsem po paměti sáhnul na vypínač). Jak jsem to zjistil, tak jsem honem vysílačku zase zapnul a povídám: "To nic, to se chytne". Nic se nechytlo, na displeji svítila výzva ať potvrdím že chci vysílat, ale já koukal nahoru na větroně, kdy že už se to chytne. Za pár vteřin bylo po boji, větroň trčel z pole jako oštěp. :?
Takže teď už mám v menu "Kontrola frekvence" -> Vyp. A je to. :idea:
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
sterkar

#154 Příspěvek od sterkar »

Woita:
Mě to právě z HTS-Voice nezvučelo (mluvím o Variu, jinak třeba napětí mi to hlásí z Voice). Vario pípalo jen z vysílačky. Pravda, moc jsem si s konfigurací nehrál, ale trochu jsem to proklikal a čekal jsem dle nastavení, že Vario půjde z Voice. Nešlo.

Tak jsem v sobotu konečně vyzkoušel vario Hitec ve spolupráci s Aurorou a Easy Glider. Pár postřehů :
1/ rozumně použít lze pouze stoupací tón. Ten na klesání se nedá poslouchat. Možná to bylo tím, že nebyla prakticky žádná termika.
2/ Zarazilo mě, že pípání se občas objevovalo i když letadlo bylo v klidu na zemi. Displej ukazoval mezi 0 - 1m. Asi velká citlivost.
3/ V nastavení mi vadí, že zadám volbu zobrazení stoupání z varia (používám i GPS), ale na displeji kde používám EZ View si mohu vybrat poze okno GPS (výška z GPS, rychlost z GPS) nebo okno Vario (výška z varia, rychlost z pitot, kterou nemám). Ale vzhledem k porovnání indikace výšky z varia a GPS, kde rozdíl se pohybuje mezi 1 - 10m (ve výšce 180m), nastavím okno GPS a poslouchám signál z varia.
4/Vadí mi že tón varia z Aurory je stejný jako ostatní signalizace, např.stopky, signalizace nízkého napětí, takže pokud stoupám pod motorem vario píská a do toho se mi ozve signalizace nízkého napětí baterky, tak ho neuslyším. Chtělo by to jinou frekvenci tónu.
5/ Dotaz to Woita : funguje vario s HTS Voice ? Jde mi o to zda lze to pípání dostat pouze do sluchátka, abych nerušil ostatní.
Aurora,EasyGlider, Tetra Telink, MiniCorado, Stork 6, Mistral 4.0, Infinity Evo, Asperatus
Woita
Kontaktovat uživatele:

#155 Příspěvek od Woita »

Sterkare, tak takhle nějak jsem to očekával, když jsem to zkoušel na zemi. Ten tón dolů je silně otravný, ten je třeba vypnout.

Zvuk jde pouze z vysílačky, z Voice modulu nejde nic :-( To je napytel.
Teda pokud si to dobře pamatuju. Kdyžtak to dneska večer vyzkouším a pokud to tak není, opravím se tady.

A jinak - jestli se ti podařilo stoupat, je ten tón nahoru použitelný?

Tiše doufám (možná marně???), že v nějakém updatu firmware by mohl být nějak rozlišen tón podle rychlosti stoupání - buď délkou pípnutí, nebo rychlostí pípů, nebo zkrátka něčím. Takto se dá zjistit pouze to, že letadlo stoupá, ale ne jak intenzivně....

Edit: vlastně pokud si vzpomínám, tak to pípne jednou za každý metr výšky - tak nevím, snad je to v letadle použitelnější, než když jsem s tím lítal v baráku po schodech - to pípalo furt stejně, protože po schodech jsem běžel pořád stejně rychle.
Naposledy upravil(a) Woita dne úte 02.04.2013 9:21, celkem upraveno 2 x.
postylion
Kontaktovat uživatele:

#156 Příspěvek od postylion »

No,mám pocit že se aktualizovat bude,Hitec to přestal prodávat,viz odkaz,zpráva ze 7.3.2013

http://www.rcgroups.com/forums/showthre ... &t=1766889

Snad jsem to podle překladače,jelikož angličtinou nevládnu,pochopil správně.
Aurora 9+letadla
Woita
Kontaktovat uživatele:

#157 Příspěvek od Woita »

postylion píše:No,mám pocit že se aktualizovat bude,Hitec to přestal prodávat,viz odkaz,zpráva ze 7.3.2013

http://www.rcgroups.com/forums/showthre ... &t=1766889

Snad jsem to podle překladače,jelikož angličtinou nevládnu,pochopil správně.

Jé tak to je fajn...
Skutečně zastavili dočasně prodej varia v USA do doby než to vylepší. Hardware je prý O.K., jedná se o to, jak data zprostředkovat lépe pilotovi. Takže zřejmě budou vylepšovat software a to je pro mě SUPER zpráva!!!

... A snad to propojí do toho Voice modulu. Prozatím je jasné, že to do Voice modulu neposílají :-(
- the HTS-Navi does not receive the data from the new sensors (air speed, E-Temp, servo, vario) - Juergen
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#158 Příspěvek od Dejfak »

Mne udivuje jak je to možné? Kde se stala chyba ve vývoji?
Třeba Jeti nabízí VF modul do Aurory se vstupem na sluchátka a vário tam pípá normálně. Dokonce to zobrazuje hodnoty na displeji.
A Hitec vyleze s váriem po několika letech a je to na levačku. Tomu fakt nerozumím. :roll: přeci to musí někdo testovat, jestli je to použitelné.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Woita
Kontaktovat uživatele:

#159 Příspěvek od Woita »

... a ještě v té diskusi na RCGroup jsem se dočetl, že Vario lze využít jako docela přesný výškoměr. Stačí před letem v menu vynunulovat výšku:

"One of the best features though which hardly seems to be documented is that it looks like it will be a good altimeter also.
Go to the Cockpit view and there is a vario/alt box which displays your altitude, and you can zero
it before you start as it isn't linked to a GPS.
Turn both the climb and descend beeps off if you don't want a vario and you have an good altimeter. "
sterkar

#160 Příspěvek od sterkar »

Ještě upřesnění k praktickému využití varia. Pípne 1x při stoupání o 1m. Tedy při rychlejším stoupání pípá častěji. Pokud jsem stoupal s motorem, pípalo mnohem rychleji, než po vypnutí motoru. Přestože prakticky nebyla žádná termika, pomocí varia jsem našel místo, kde jsem udržel EG ve výši 80 m asi 10 minut. Při kroužení to zhruba 4 x píplo, pak byl klid a opět to několikrát píplo. Tedy závěr je, že vario mně termickému laikovi pomúže najít termiku a udržet se v ní. A ještě větší význam to bude mít ve větších výškách, kdy letadlo již není dobře vidět. S tímto variem se termika hledá lépe, než bez něj, ale mohlo by být vylepšeno.(jiná frekvence než ostatní signalizace Aurory, regulace hlasitosti, výstup na sluchátko)
Aurora,EasyGlider, Tetra Telink, MiniCorado, Stork 6, Mistral 4.0, Infinity Evo, Asperatus
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#161 Příspěvek od Dejfak »

No už aby přišla Aurora 9x :)
Předpokládám že tam to podchití.
dr.pepa

#162 Příspěvek od dr.pepa »

Chlapci kto tu lieta Auroru 9 mod 2?Lebo mam taky problem ze z obchodu bola mod 1 prehodil som to na mod 2 aj v softe,ale stale to berie ako mod1 ked zapnem vysielanie tak da vystrahu ze plyn je hore.Aj stopky to berie na pravy knipel.Neviete niekto ako nato?

Dakujem
Robinsson

#163 Příspěvek od Robinsson »

Musíš založit nový model s daným modem.
dr.pepa

#164 Příspěvek od dr.pepa »

Uz som to vyriesil ale dik za radu.Ale mam este dalsi problem.Ked som to prehodil tak nemam pravy knipel v stredovej nulovej polohe.Vertikalne je v strede ale horizontalne je jemne dole vychileny aj v monitoreukazuje ze potak je vychileny.A neviem ako to mam dat do stredovej polohy lebo ked to pritahujem tak ono si to same urcuje polohu.Neviete niekto ako nato?Alebo je to na reklamaciu?
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#165 Příspěvek od Dejfak »

To vypadá na špatnou kalibraci kniplů.
U svého rádia nemám plný plyn ale jen 99%
Vyreklamovat to samozřejmně jde. Mluvil jsem s panem Čičotkou, servisákem na Hiteci, který pracuje pro Pelikána.
Údajně je zo záležitost na 10min, jde to udělat i doma. Ale to mi nedoporučoval. Protože při špatném postupu se údajně dá to rádio nějak pokazit. Navíc jsem to zjistil když jsem tam napípal 9modelů
A po kalibraci bych to musel dělat znovu. Tak jsem to nakonec vzdal, bylo to také období kdy jsem nesl auroru do Zlatnický a prodavači se pomalu schovávali že ji jdu zase reklamovat :lol:
Tak jsem je už nechtěl dráždit. Jestli tam nemáš nic nahrané tak to dej na reklamaci. Nebo pokud se pohybuješ kolem Hradce, tak se dá pan Čičotka skontaktovat a dá se s ním domluvit že to udělá na počkání.
Je to spíš estetická záležitost ale nelíbí se mi. Možná až vyjde nový SW a budu to vše přepípávat tak to na tu kalibraci pošlu.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“