uplny zaciatocnik a jednorotor?

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
oplu
Kontaktovat uživatele:

Re: uplny zaciatocnik a jednorotor?

#151 Příspěvek od oplu »

chlapi,
s vama clovek nevi na cem je... zatim mam doma par letadel, ale chtel bych letovy park rozsirit i o nejakou tu heli... po precteni nezpocet komentaru, jsem dospel k nazoru... ze naucit se letat s helinou vede pred 4 ruzne cesty

prvni:
zacit nejakym obyvakovym modylkem typu colibri V4,5 (o trikanalu asi ani neuvazovat, mel jsem v ruce NANOCOPTER 3G a naucit se s ni letat mi zabralo asi 0,5minuty, nastesti mi nedelalo problem ridit model cumakem k sobe) a podobne a pak přestoupit na dospely 6kanal.
dobre na tomto vidim to, ze clovek nedostane pohou hracku, ale neco, co uz ho snad neco i nauci a kdyz ho to nechytne tak ho to tolik stat nebude. bohuzel pokud ho to chytne a pouvazuje o necem lepsim, musi kupovat vsechno nove a stejne zjisti, ze se vetsinu musi ucit znova a lepe.

druha:
koupit vysilacku, koupit sim a letat letat letat a po nabrani trochu odvahy si koupit neco noveho nebo bazaroveho typu T-rex nebo minititan nebo podobne.
tady nad touto moznosti jsem dlouho uvazoval, ale sim asi zatim nema moznost plne nahradit realitu, podle nekterych kometaru co jsem cetl tak realita je zase o necem jinem nez je sim, a stejne se padu clovek asi nevyhne. a ja osobne bych asi nevydrzel u simu sedet tak dlouho a pritom si "nezalitat".

treti:
nakoupit veci z ciny... dat to dohromady... letat s tim.. jenze clovek casem zjisti ze servo za 3dolary nevydrzi a gyro za 10 dolaru nedrzi poradne ocas(zde je asi lepsi davat dohromady veci z ciny, ktere aspon trochu funguji, nez kupovat rovnou RTF sety za par korun ktere neletaji) a zacne investovat a nakonec zase zkonci u vrtasu tybu Trex nebo titan s poradnym vybavenim,ale aspon se nauci tyto vrtulniky davat dohromady :-)

ctvrta:
skocit do toho tzv. "po hlave" koupit poradne vybaveni, vrtas z bazaru, treninkovy kriz... plata prasku na nervy a zkouset zkouset zkouset.

kazda z vyse uvedenych cest ma sve pro a proti, ale jedno maji spolecne, stoji stejne vyzaduji stejnou davku trpelivosti a maji stejny cil, dospele heliny. Je to uz pak na kazdem z novacku kterou cestu si vyberou, zda je to tatinek, ktery ma doma maleho kluka ktery koupi nejaky 4 kanal at si zalita i maly, nebo je to clovek ktery uz nema takove reflexy a prvni se to nauci na simu, nebo koumak, ktery rad laboruje a koupi veci z ciny.. nebo je to clovek ktery se proste rad uci praxi a koupi si neco velkeho (zde bych citoval jeden kometar, kde kolega psal, ze clovek ktery si chce vyzkouset rally si nekoupi trikolku :-) )

jakekoli vyhrady piste, ale myslim si, ze pravdu ma kazdy z vas :-)
horpak

#152 Příspěvek od horpak »

Já jsem začal rovnou s t-rexem 450 a dá se to utáhnout i ze studentských peněz. Pokud člověk poctivě trunuje na simu tak začátky nemmusí být ani tak drahé... Vrtulníky typu colibry mě příjde taky vyhození peněz protože to visí samo, a je to poslušný, na druhou stranu malinkaty šestikanál tupu solo pro 100 3d se chová taky dost odlišně od 450tky, je to děsně neposlušný a řízení mi přijde mnohem více nepřesný zkrz nekvalitní elektroniku která je integrovaná na jedný desce. Nevím ale mě příjde že vážně je nejlepší koupit hned ze začátku kvalitnější stroj aby člověk lítal....
FlyBear

#153 Příspěvek od FlyBear »

horpak píše:Pokud člověk poctivě trunuje na simu tak začátky nemmusí být ani tak drahé... .....Nevím ale mě příjde že vážně je nejlepší koupit hned ze začátku kvalitnější stroj aby člověk lítal

Taky si to myslím.

Mým prvním a dosud jediným vrtulníkem je TRex. V kombu jsem dostal vše potřebné pro lítání a časem - když už jsem věděl a uměl něco víc - jsem některé věci trochu potunil :) Důležitý je samozřejmě dobrý simulátor a patřičný trénink.

Měl jsem chvíli i Blade mSR, jenže to byla hračka, která k pilotním dovednostem pro šestikanál nepřidala prakticky nic. Je tu snad jen jedna jediná výjimka: i taková hračka může pomoci naprostému začátečníkovi naučit se vnímat letící stroj v reálním 3D prostoru a neplést si pak "pravou" a "levou" :twisted:
insomnia

#154 Příspěvek od insomnia »

on si to stejne musi kazdej rozhodnout sam!

ja sel cestou Phoenix a T-Rex 450 Pro z druhe ruky, takze kdyby me to nechytlo, tak T-Rexe prodam za mozna stejne penize nebo me to bude stat maximalne nahradni dily po nehode a na Phoenixu by pripadnym prodejem clovek taky moc neztratil.
T-Rex 550E V2 FBL / X-Era 4020-2y 1000kv / JIVE 80+HV / HC3-SX / BLS251 / EDGE 553 - prodano
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“