s vama clovek nevi na cem je... zatim mam doma par letadel, ale chtel bych letovy park rozsirit i o nejakou tu heli... po precteni nezpocet komentaru, jsem dospel k nazoru... ze naucit se letat s helinou vede pred 4 ruzne cesty
prvni:
zacit nejakym obyvakovym modylkem typu colibri V4,5 (o trikanalu asi ani neuvazovat, mel jsem v ruce NANOCOPTER 3G a naucit se s ni letat mi zabralo asi 0,5minuty, nastesti mi nedelalo problem ridit model cumakem k sobe) a podobne a pak přestoupit na dospely 6kanal.
dobre na tomto vidim to, ze clovek nedostane pohou hracku, ale neco, co uz ho snad neco i nauci a kdyz ho to nechytne tak ho to tolik stat nebude. bohuzel pokud ho to chytne a pouvazuje o necem lepsim, musi kupovat vsechno nove a stejne zjisti, ze se vetsinu musi ucit znova a lepe.
druha:
koupit vysilacku, koupit sim a letat letat letat a po nabrani trochu odvahy si koupit neco noveho nebo bazaroveho typu T-rex nebo minititan nebo podobne.
tady nad touto moznosti jsem dlouho uvazoval, ale sim asi zatim nema moznost plne nahradit realitu, podle nekterych kometaru co jsem cetl tak realita je zase o necem jinem nez je sim, a stejne se padu clovek asi nevyhne. a ja osobne bych asi nevydrzel u simu sedet tak dlouho a pritom si "nezalitat".
treti:
nakoupit veci z ciny... dat to dohromady... letat s tim.. jenze clovek casem zjisti ze servo za 3dolary nevydrzi a gyro za 10 dolaru nedrzi poradne ocas(zde je asi lepsi davat dohromady veci z ciny, ktere aspon trochu funguji, nez kupovat rovnou RTF sety za par korun ktere neletaji) a zacne investovat a nakonec zase zkonci u vrtasu tybu Trex nebo titan s poradnym vybavenim,ale aspon se nauci tyto vrtulniky davat dohromady
ctvrta:
skocit do toho tzv. "po hlave" koupit poradne vybaveni, vrtas z bazaru, treninkovy kriz... plata prasku na nervy a zkouset zkouset zkouset.
kazda z vyse uvedenych cest ma sve pro a proti, ale jedno maji spolecne, stoji stejne vyzaduji stejnou davku trpelivosti a maji stejny cil, dospele heliny. Je to uz pak na kazdem z novacku kterou cestu si vyberou, zda je to tatinek, ktery ma doma maleho kluka ktery koupi nejaky 4 kanal at si zalita i maly, nebo je to clovek ktery uz nema takove reflexy a prvni se to nauci na simu, nebo koumak, ktery rad laboruje a koupi veci z ciny.. nebo je to clovek ktery se proste rad uci praxi a koupi si neco velkeho (zde bych citoval jeden kometar, kde kolega psal, ze clovek ktery si chce vyzkouset rally si nekoupi trikolku
jakekoli vyhrady piste, ale myslim si, ze pravdu ma kazdy z vas