Snek píše:Z EU skladu poplatky se neplatí, ceny na EU skladu co vidíš jsou bez DPH. Jakmile začneš dokončovat objednávku, tak ti naskočí k inzerované ceně +DPH.
Fakt? Toho jsem si nějak nevšimnul. Zato vím že cena té samé věci v EU skladu je (cca o DPH) vyšší než v International skladu.
Snek píše:Z EU skladu poplatky se neplatí, ceny na EU skladu co vidíš jsou bez DPH. Jakmile začneš dokončovat objednávku, tak ti naskočí k inzerované ceně +DPH.
Ať to někoho nepoplete, žádné DPH se při dokončování k ceně nepřipočítává, platí se ta cena, kterou vidíš u položky při objednávání.
Turnigy T9x, 6ch Belt CP, quad MW328P, hexacopter AIO V2, RC létající sáňky, Slowflyer, Big twin ero
Objednával jsem v EU skladu, koukal na položku cena s EU vlaječkou, přičetli mi pak DPH. Psal jsem jim proč mi navyšují cenu z EU skladu při zasláni do CZ a bez odpovědi.
Snek píše:Objednával jsem v EU skladu, koukal na položku cena s EU vlaječkou, přičetli mi pak DPH. Psal jsem jim proč mi navyšují cenu z EU skladu při zasláni do CZ a bez odpovědi.
asi tak
A kdo ti tu DPH přičetl ? Bylo to určitě u HK?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
V EU skladu mám několik desítek nákupů a ani jednou nějaké DPH. Spíše bude příčina jinde, nebo změna měny z eur na dolary? Je tam někde na HK webu zmínka o DPH? Chtělo by to asi screen (bez důvěrných údajů), kde je zobrazena platba za to konkrétní zboží a pak to porovnat s tím zbožím na stránkách, pokud to není už nějak extra dlouho. Nebo pak si to jedině Snek popletl s jiným nakupováním, ale nechce to teď přiznat (bez urážky, jen konstatuju).
Turnigy T9x, 6ch Belt CP, quad MW328P, hexacopter AIO V2, RC létající sáňky, Slowflyer, Big twin ero
Tak dohledáno, cena sedí na EU sklad i dnes. DPH to tedy nebylo, ikdyž se to do tech >20% vlezlo s přehledem. Při nákupu Bixlera2 z EU skladu v akci to nezapočetlo slevu, ne DPH jak jsem si myslel.
Takže pro mne dobrá zpráva, že další nákup bude bez "DPH přirážky" a špatná že slevu HK nabídlo a pak nedalo.
EU sklad Hobbykingu není plátcem DPH což je důvod proč DPH na výstupu tedy při prodeji nerozepisuje, ale to samozřejmě neznamená, že DPH není na výstupu v ceně samozřejmě už jen jako nedílná součást nákladů, za které bylo zboží pořízeno EU skladem na vstupu.
Je to obdobné jako když si u nás v ČR nějaký prodejce, který není plátcem DPH nakoupí zboží a zaplatí DPH, ale pak si ho už nemůže odečíst a ani ho svým zákazníkům nijak nerozepisuje a tím se defacto DPH, které ten prodejce zaplatil na vstupu tj. při nákupu stane nedílnou součástí ceny na výstupu tj. při prodeji zákazníkovi.
Takže DPH, které EU sklad Hobbykingu zaplatí na vstupu je na výstupu již nedílnou součástí ceny jako součást nákladů, za které to zboží pořídil, ale jelikož není plátcem DPH tak na výstupu zákazníkům žádné DPH neuvádí jelikož ten prodejce DPH jako takové neúčtuje.
Nicméně je to složitější v tom, že některé položky v EU skladě mají různá cenová zvýhodnění a tak rozhodně neplatí paušálně to, že by všechny ceny položek v EU skladě byly dražší o DPH oproti položkám v mezinárodním skladě v Hongkongu.
martin z píše:Začaly toto pondělí a mají trvat celkem dva týdny. Každou hodinu přidávají jednu položku...
Dnes bude myslím velmi zajímavé sledovat slevňovací megaakci Hobbyking. Máme tu takzvaný "černý pátek" a firma už avizovala, že to bude stát za to... Jedno překvapení už mám dnes za sebou a vyhlížím další . Mám tam ještě jednoho-dva "favority", tak se nechám překvapit
Nevšiml jsem si na HK ničeho co by se k černýmu pátku vztahovalo, prostě jede pořád dál cyber sale, přehlídl jsem teda něco? Včera jsem si udělal radost - Dancing Poke EPP i s motorem za směšných 20 dolarů! Taky bylo za chvíli vyprodaný. Naopak jsem si holým rozumem zakázal koupit všechna ta úžasně zlevněná éra se zatahovacím podvozkem, já chodím lítat na louku, tak se s kolama nechytám...
Pochlubte se, co se komu podařilo v Cyber Sale nebo Black Friday suprovýho ukořistit!