EDIT- co se týče studěňáků u "profesionálně" spájených packů...snad jen jde o to jaký "profesionál" to pájel popřípadě jak se moc těšil na cígo nebo kafe či konec šichty...
DX6i spolehlivost tužkových baterií
Bohužel zatím nikdo nic lepšího než kvalitně spájený akupack nevymyslel - drátky taky asi nahradit stěží půjdou(pokud jsou kvalitní tak se jen tak samy od sebe nezlomí) a konektory (patřičně konstruované)se používají i v letadlech(opravdových) - takže touto cestou obhajovat zmršeně řešené napájení vysílače je opravdu na pováženou....
arda1BOT
EDIT- co se týče studěňáků u "profesionálně" spájených packů...snad jen jde o to jaký "profesionál" to pájel popřípadě jak se moc těšil na cígo nebo kafe či konec šichty...

ICQ 638556901
Kovboj píše:bitovod píše:Jistě, ale je trochu rozdíl mezi tím, mám-li jeden potenciálně problémový konektor, nebo jednen potenciálně problémový konektor a osm dalších k tomu navíc.
Ne osm ale šest
No jo, i tak je šest potenciálně problematických spojů "o něco" víc, než žádný
Kovboj píše:bitovod píše:A ad studeňák - no jo, to se stává, každému z nás bylo někdy deset let, až to bude dělat příště, tak se poučí a udělá to líp. Starš děti by už studeňáky dělat neměly
Tobě se to nikdy u profesionálně vyrobeného koupeného akupacku nestalo? Mě tedy ano. A to nemluvím o tom že už jsem zažil i pár reklamací kdy v akumulátoru "odešel" jeden ze článků.
Ale jistěže stalo, to, že je něco udělané v továrně, ještě neznamená, že to nedělalo čuně - to by se modeláři stát opravdu nemělo. Tedy - možná mluvíme každý o něčem jiném, já jsem si kupoval akupacky akorát lithiové, tam ano, stává se to, číňani jsou často...ehm... nedůslední. Nikláky jsem si "odvždycky" dělal sám, takže pokud se tam vyskytovaly studeňáky od nějakého "montéra" v prodejně, pak jsem je nezažil.
Ale i tak jsem to celé mínil s mírnou nadsázkou.
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
JMalik píše:
To je hlavně tím, že to jsou serva za 60,- která tam nejdou použít.
Protože kdyby jsi to hned nevyzuboval, zjistil by jsi, že to nedrží středy.
(Můžeš bádat nad tím, že já (a ostatní) tam máme serva nižších hmotností a nemáme tyhle problémy)
Vím, že už jsi takové povahy, ale tímto tě prosím, NEŘEŠ TO!!
Myslím, že se tu řeší něco jiného a ne moje serva.
To All:
Jak tak na to v poslední době koukám, tak úroveň entropie na tomto fóru je čím dál tím větší. Stálo by za to, udělat takovou modelářskou "Bibli".
Ve které by bylo několik základních pravidel, jak se chovat v diskuzích. Vím, že jsou tu pravidla, ale ty jsou od toho aby se porušovali, ale pokud to bude v "Bibli" tak si to snad někdo vezme k srdci. Možná by stálo za to udělat hlasování, kdo měl DX6i a problém s klecí, kdo ne....
Ještě bych měl jeden argument, co hraje do karet klícce na baterky v DX6i. Pokud už se čirou náhodou opravdu čirou náhodou stane, že to vypadne, tak stačí protočit baterky a vysílačka se chytne. Pokud tam budu mít konektor, kde je stejná pravděpodobnost, že bude špatný kontakt, tak tam se to udělá jak? Řekl bych, že už to tak jednoduché není.
Karas píše:Vím, že už jsi takové povahy, ale tímto tě prosím, NEŘEŠ TO!!![]()
To All:
............Ještě bych měl jeden argument, co hraje do karet klícce na baterky v DX6i. Pokud už se čirou náhodou opravdu čirou náhodou stane, že to vypadne, tak stačí protočit baterky a vysílačka se chytne. Pokud tam budu mít konektor, kde je stejná pravděpodobnost, že bude špatný kontakt, tak tam se to udělá jak? Řekl bych, že už to tak jednoduché není.
K tomu prvnímu odstavečku bych měl toto:
"........Něco vám řeknu sice to přímo nesouvisí s DX6i. Už nějakej rok lítáme v letadlech převážně HXT900........."
Tvoje serva jsi začal řešit v této souvislosti Ty
V druhém odstavečku je to červené jedna z velkých perel tohoto fóra.
Prostě tak jak to tady někdo napsal: "je to márne, je to márne, je to márne..."
Tady může deset lidí co létají letadla, vrtulníky...... napsat jak rozumně zminimalizovat nějaká rizika na která se poměrně dost padá a 40 chytráků sem dá hlášku, že ještě nespadli. To vítězí jako argument
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Karas píše:Ještě bych měl jeden argument, co hraje do karet klícce na baterky v DX6i. Pokud už se čirou náhodou opravdu čirou náhodou stane, že to vypadne, tak stačí protočit baterky a vysílačka se chytne. Pokud tam budu mít konektor, kde je stejná pravděpodobnost, že bude špatný kontakt, tak tam se to udělá jak? Řekl bych, že už to tak jednoduché není.
Tak tenhle výrok je opravdu na hospitalizaci. To jsi myslel vážně nebo si děláš prdel??
OK2WY
JMalik píše:Karas píše:Vím, že už jsi takové povahy, ale tímto tě prosím, NEŘEŠ TO!!![]()
To All:
............Ještě bych měl jeden argument, co hraje do karet klícce na baterky v DX6i. Pokud už se čirou náhodou opravdu čirou náhodou stane, že to vypadne, tak stačí protočit baterky a vysílačka se chytne. Pokud tam budu mít konektor, kde je stejná pravděpodobnost, že bude špatný kontakt, tak tam se to udělá jak? Řekl bych, že už to tak jednoduché není.
K tomu prvnímu odstavečku bych měl toto:
"........Něco vám řeknu sice to přímo nesouvisí s DX6i. Už nějakej rok lítáme v letadlech převážně HXT900........."
Tvoje serva jsi začal řešit v této souvislosti Ty
V druhém odstavečku je to červené jedna z velkých perel tohoto fóra.
Prostě tak jak to tady někdo napsal: "je to márne, je to márne, je to márne..."
Tady může deset lidí co létají letadla, vrtulníky...... napsat jak rozumně zminimalizovat nějaká rizika na která se poměrně dost padá a 40 chytráků sem dá hlášku, že ještě nespadli. To vítězí jako argument
Ano, začal. Ale prosil jsem vás aby jse to dále neřešili. Bylo pouze příklad.
To jestli to je nebo není perla bych se hádal. Ale je mi jasný, že teď už svůj názor nezměníš a budeš se hádat. Ale jak se říká, moudřejší ustoupí. Takže od teď v tomto vláknu nebudu reagovat a mím spoluobhajovatelům přeji pevné nervy.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
LV píše:JMalik píše:V druhém odstavečku je to červené jedna z velkých perel tohoto fóra.
Možno by stálo za to vytuniť vysielač tak, že by zo spodnej strany bola kluka na pretáčanie. Nbolo by nutné dávať dolu kryt a zbierať po zemi vysypané akumulátory
Dalo by se to ještě elegantněji.. Ke každýmu článku servo HXT900, jednočipák který by hlídal napájecí napětí TXu a při výpadku by těma servama mlel dokud by se to nechytlo. Jak geniální, milý Watsone!!
Hned to nabídnu, pokud o to bude zájem, můžu tišťák s řídícím obvodem k servům udělat, řekněme tak za litr??
OK2WY
JirkaA píše:Karas píše:Ještě bych měl jeden argument, co hraje do karet klícce na baterky v DX6i. Pokud už se čirou náhodou opravdu čirou náhodou stane, že to vypadne, tak stačí protočit baterky a vysílačka se chytne. Pokud tam budu mít konektor, kde je stejná pravděpodobnost, že bude špatný kontakt, tak tam se to udělá jak? Řekl bych, že už to tak jednoduché není.
Tak tenhle výrok je opravdu na hospitalizaci. To jsi myslel vážně nebo si děláš prdel??![]()
Tak ještě jeden příspěvek.
Dělám si vážně prdel.
Ne fakt, myslel jsem to vážně, ale je tam samozřejmě dávka nadsázky. Zkrátka mě vaše, asi ne empirické, argumenty nepřesvědčují.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Karas píše:Ne fakt, myslel jsem to vážně, ale je tam samozřejmě dávka nadsázky. Zkrátka mě vaše, asi ne empirické, argumenty nepřesvědčují.
Karásku, já po tomhle světě běhám 42 let, z toho 32 let se intenzivně zabývám elektronikou. Věř tomu, že moje argumenty jsou podloženy dostatečně empiricky a dlouhodobě, abych mohl naprosto odpovědně konstatovat, že větší p*čovinu jako argument jsem snad ještě neslyšel.
OK2WY
Karas píše:JMalik píše:Tvoje serva jsi začal řešit v této souvislosti Ty
Ano, začal. Ale prosil jsem vás aby jse to dále neřešili. Bylo pouze příklad.
To jestli to je nebo není perla bych se hádal. Ale je mi jasný, že teď už svůj názor nezměníš a budeš se hádat. Ale jak se říká, moudřejší ustoupí. Takže od teď v tomto vláknu nebudu reagovat a mím spoluobhajovatelům přeji pevné nervy.
Nikdo mimo mě Tvoje serva dále neřešil (takže klidně můžeš přejít zpět na tykání
Je fakt, že svůj názor na aku v kleci nezměním, ale hádat se nebudu, argumenty proč to tak je jsem v podstatě vypsal všechny.
Jestli někdo ze spoluobhajovatelů půjde do toho zkusit dokázat vyšší spolehlivost systému baterek v držáku ( v jakémkoliv) proti sletovanému akupacku s konektorem tak to má v hlavě na betla
(Osobně někdy před vlastními empirickými zkušenostmi dávám přednost zdravému rozumu. Je to většínou podstatně levnější, méně to bolí, dá se dožít vyššího věku.....)