Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
slavoo píše:Nakoniec som sa rozhodol pre motor Turnigy..!!8O ....robím si prču objednal som predsa AXI 4120/20 a vrtulu radšej pre začiatok menšiu 16/8 napriek odporúčanej od JMalik-a. Môj první motor za 120€ po činských Turnigy tak som zvedavý... p.s.: kolko mohlo byť za to motorov Turnigy..!
16/8 je ideální pro začátek.
17/8 je velmi dobrá pro rychlou akceleraci z visu, zabrat do kopaných obratů....
Nesmíš tomu dát plný knedlík a stoupat v lomcováku 200m. Tam by jsi to mohl snadno oddělat.
Když dáš 17/8, musíš myslet na to že tam není 16/8
jirkati píše:Ten celouhlíkový podvozek už máš? Váha je jak jsi psal? Rozměry identický s originálem? Je aspoň stejně pevný jako originál? A kolik tě stál?
Podvozok už mám váha po úprave šírky bude niečo okolo 55g rozmery skoro identické, keďže sa jednalo o zákazku kópie originálu. Pevnosť by mala zodpovedať váhe modelu ale to zistíme až pri testovaní na modeli a tvrdšom pristátí... A prečo sa pýtaš, chceš si ho tiež poriadiť ?
Jo, asi si ho taky objednám.
Takže si musím předem oměřit originál a nadiktovat výrobci při objednávce? Nebo když mu řeknu že chci celouhlík podvozek na Sebart Suchoje 50e tak už bude vědět?
Pasujou na ten tvůj i ty originál balzový "trojúhelníky" - SFG ?
jirkati píše:Jo, asi si ho taky objednám. Takže si musím předem oměřit originál a nadiktovat výrobci při objednávce? Nebo když mu řeknu že chci celouhlík podvozek na Sebart Suchoje 50e tak už bude vědět? Pasujou na ten tvůj i ty originál balzový "trojúhelníky" - SFG ?
Ešte raz sa k vám obraciam z otázkou a to v rámci pohonných batérií k motoru a to Nano-tech 2200mah 6S vs. 5S ZIPPY Flightmax. Nanotechy 5S zatial niesu a vychádzajú k iným ZIPPY váhovo podstatne lepšie.
úvaha:
AXI 4120/20 na 6S/2200mAh 15x8APC mi vychádza lepšie ako varianta z 5S kde bych musel už použiť vacsiu kapacitu. Je to tak ?
Poradte čo by bolo najvhodnejšie vychádza mi to aj lepšie v DriveCalku z 6S v tahu http://yfrog.com/08drivecalc6sp
nemate niekto fotku ako vam vysli tie lanka vnutri v trupe? ked davate serva vyskovky a smerovky dopredu? mne to nejak nechce vyst na priamo od paky serva k pake kormidla.
luckym píše:nemate niekto fotku ako vam vysli tie lanka vnutri v trupe? ked davate serva vyskovky a smerovky dopredu? mne to nejak nechce vyst na priamo od paky serva k pake kormidla.
dik. m.
však pozri foto ktoré je na strane 7.)..
ako že ti to nechce vyjsť a aké dávaš páky na kormidla a serva?!
ale nevidim dnu do trupu dozadu, ci to ide cez nejaku dierku v prepazke,.....
Presne neviem ale mali by vychádzať cez už stávajúce otvori v prepážkach trupu podla toho umiestniť a urobiť páky na serva.
Písnul som ešte tomu z nemeckého fora ako to presne urobil a z čím sa musel vysporiadať. Taky by ma to zaujímalo..
Ked ono sa mi to neda nejak presne pomerat ked je tam ten potah a nechcem ho zbytocne dostrihat, to musim si byt isty ze ked tam spravim dieru tak tam potom pojde to lanko.....
luckym píše:Ked ono sa mi to neda nejak presne pomerat ked je tam ten potah a nechcem ho zbytocne dostrihat, to musim si byt isty ze ked tam spravim dieru tak tam potom pojde to lanko.....
No práve treba to nejako pomerat mohol by nám niekto poradiť ako to treba..
napr. JMalik by mohol o tom niečo vedieť ako to zmeral kde treba urobiť diery do potahu čo najpresnejšie..