Moje začátky s heli....

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kenny McCormick

#151 Příspěvek od Kenny McCormick »

radek.domin píše:A ponaučení? Z 44Ah baterie se nedá nabít o moc víc než 20 2,2Ah baterek :-)

Takymto dobijanim startovaciu kyselinovu bateriu velmi rychlo znicis.
Par krat vybita nacisto a mozes ju zahodit.
Nemala by klesnut pod asi 70%/presne neviem/ svojej kapacity.
Na nabijanie z "baterky" by mala byt najlepsia kvalitna gelova trakcna bateria. Pouziva sa napr. na pohon invalidnych vozikov a elektromotorov na clnoch /rybari/. Cena 72Ah sa pohybuje okolo 170€.
http://www.sports.sk/1443/24/164/rhino- ... -12v-70ah/
Existuju aj menej kvalitne trakcne kyselinove baterie, oznacovane ako hobby, ale tie by sa tiez nemali vybijat do mrte.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
baris

#152 Příspěvek od baris »

Musím se vám svěřit s mým dalším pádem vrtulníku. Tentokrát to nebyl pád na ruce ani na elektroniku ale na "psa".
Chodím lítat na pole za město, už párkrát jsem tam potkal chlapíka, který tam chodí venčit asi 60cm vysokýho psa. Vždy počkám až odejdou z dohledu za kopeček a teprve potom začnu blbnout. Asi po minutě letu se něco černýho mihlo mladým obilím co tam roste poznal jsem v tom toho psa.
Začal se jak blázen honit za helinou. Ze začátku to byla docela sranda proháněl jsem ho sem a tam běhal jako splašenej říkal jsem si, že se páneček brzo objeví a psa si zavolá to se bohužel nestalo. Blýžila se šestá minuta letu a ten zatracenej pes pořád neůnavně skákal po helině. Chtěl jsem tedy přistát blýzko sebe, ale pes se rozhodl skákat po mě musel jsem ho vrtulníkem odlákat. Vždy když jsem začel klesat pes vyskočil a snažil se vrtulník ulovit. Po sedmi minutách mě nezbylo než přistát. Asi ve výšce něco přes metr ukousl pes zadní vrtulku vrtas se roztočil a bum. Okamžitě jsem přiskočil a rval jsem čoklovy kabinku z huby, která odpadla. Pak jsem vzal vrtulník nad hlavu a pes po mě. Kopáním a řvaním "kde máš pána" to vzdal a utekl. Odnesly to hřídele a nějaké drobnosti.
:D :D :D :D :D :D :D :D

POZOR NA PSY
Blade,CopterX 450+DX6i
Georg9

#153 Příspěvek od Georg9 »

baris píše:Musím se vám svěřit s mým dalším pádem vrtulníku. Tentokrát to nebyl pád na ruce ani na elektroniku ale na "psa".
Chodím lítat na pole za město, už párkrát jsem tam potkal chlapíka, který tam chodí venčit asi 60cm vysokýho psa. Vždy počkám až odejdou z dohledu za kopeček a teprve potom začnu blbnout. Asi po minutě letu se něco černýho mihlo mladým obilím co tam roste poznal jsem v tom toho psa.
Začal se jak blázen honit za helinou. Ze začátku to byla docela sranda proháněl jsem ho sem a tam běhal jako splašenej říkal jsem si, že se páneček brzo objeví a psa si zavolá to se bohužel nestalo. Blýžila se šestá minuta letu a ten zatracenej pes pořád neůnavně skákal po helině. Chtěl jsem tedy přistát blýzko sebe, ale pes se rozhodl skákat po mě musel jsem ho vrtulníkem odlákat. Vždy když jsem začel klesat pes vyskočil a snažil se vrtulník ulovit. Po sedmi minutách mě nezbylo než přistát. Asi ve výšce něco přes metr ukousl pes zadní vrtulku vrtas se roztočil a bum. Okamžitě jsem přiskočil a rval jsem čoklovy kabinku z huby, která odpadla. Pak jsem vzal vrtulník nad hlavu a pes po mě. Kopáním a řvaním "kde máš pána" to vzdal a utekl. Odnesly to hřídele a nějaké drobnosti.
:D :D :D :D :D :D :D :D

POZOR NA PSY

Ahoj, to bylo s tím copterem? :-D.. Dneska sem dal jen jednu baterku, ale kolem me a pres pole kde sem lítal prošli najednou 3 vlčáci na volno puštění, naštěstí teda s páníčkem.. Kdyby si chteli hrát tak nevím jestli by jim trex nák neublížil, tomu psu se nic nestalo? :)
baris

#154 Příspěvek od baris »

Georg9 píše:Ahoj, to bylo s tím copterem? :-D.. Dneska sem dal jen jednu baterku, ale kolem me a pres pole kde sem lítal prošli najednou 3 vlčáci na volno puštění, naštěstí teda s páníčkem.. Kdyby si chteli hrát tak nevím jestli by jim trex nák neublížil, tomu psu se nic nestalo? :)

JJ s copterem. Pes to buhužel přežil bez poškození. :x :evil:
Blade,CopterX 450+DX6i
psena
Kontaktovat uživatele:

#155 Příspěvek od psena »

Tak to je vazne blby... uz se v sekci pady nejakej pad " na psa " objevil.
Neslo ho rychlym letem odlakat 100m daleko a pak to dospurtovat zpet k sobe a pristat? dalsi varianta je pristat do ruky, proste viset a chnapnout po lyzinkach rukou. Ale to je na vlastni nebezpeci. :D
Chtel bych nahradu skody po panovi, nemel by mit psa bez nahubku a evidntne bez dohledu.
martys

#156 Příspěvek od martys »

...tak pejsek mě vyděsil taky a mám připraveno záložní přistání na střechu auta, svého samozřejmě :)
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
radek.domin

#157 Příspěvek od radek.domin »

Jedou se mi to stalo s menším 3D akrobatem. Nejdřív to byla docela legrace. Ale jak říkáš. Po pár minutách jsem začal uvažovat jak vlastně přistát. Pokusil jsem se psa odlákat. Odletěl jsem tak 100m a pak plnou rychlostí zpátky. Bohužel pes byl stejně rychlej. Vtipný bylo že tam byly dvě paničky. Jedna v důchodovým věku a druhá evidentně těhotná. Pes je neposlouchal a běhat se jim pochopitelně nechtělo.

Nakonec jsme to vyřešili tak, že ty ženský si stouply asi dva metry od sebe. Já přistával mezi ně a jakmile jsem prolít, tak toho psa jedna z nich chytla.

S helinou bych se asi pokusil přistát na halvu. Když nic jinýho, tak by pes aspoň dostal pořádnou facku :-)

PS: Tím chci mimo jiné naznačit, že už mi visení na hlavě nedělá problém. :-) Dneska jsem tak v docela silným větru uvisel celou baterku tak dva metry nad zemí a tři metry od sebe. Prokládal jsem to piruetama a flipama. Vždycky s návratem na záda. Zatím to umím dobře kabinou k sobě. Teď začínám na simu trénovat ocasem k sobě.

Jak pokračuješ ty pseno?
psena
Kontaktovat uživatele:

#158 Příspěvek od psena »

Jsme žabaři, mame tu jednoho ( a mozna ne jedinyho) kterej pri prvnim letu venku zaletel couvacky, lopingy, nejakej ten premet... proste to nacvicil na simu 8O :)
Jinak ja rozhodne neuvisim na zadech baterku, ale uz jsem si jednou ten pocit zkusil, vydrzel jsem asi 2-3 sekundy :D Ale zase jak ocasem k sobe tak i od sebe :twisted:
Od te doby porad fouka a to nechci riskovat i kdyz si rikam, ze bych to uz i mohl rozbit, ale ne, nestoji to za to. Citim se dobre pri beznem letu a vnimam jak se to zlepsuje hlavne celkova orientace a let za silnejsiho vetru. Takze na pohodu, zaklady jsou dulezity.
mikyno12

#159 Příspěvek od mikyno12 »

no v tomto pripade helikoptera prezila bez ujmy sice, ale davajte bacha kde stojite ked lietate :)

ja som stal na rozbitej polnej ceste a boli tam take hlboke blatove mlaky, no a ked som isiel pristat tak som pomaly kracal dozadu nech mam vecsi rozhlad tam kam ho idem posadit

a pravdaze stupim pevne oboma nohami do peknej ale 15c hlbokej blatovej bacoriny (normalne by mi to ani nevadilo, ale cul som bol v slusnom obleceni a peknych bielych teniskach)
Raptor 50 SE V3
T-Rex 450 PRO
Futaba T-10CG 2,4 GHz
radek.domin

#160 Příspěvek od radek.domin »

Snažím se naučit se viset v invertu ocasem k sobě. Pořád mi to nějak nešlo ani na simu. Až jsem si náhodou uvědomil že sim má možnost zpomalení. Nastavil jsem si to na 50% a světe div se, najednou to jde. Hodinu tréningu při tom zpomalení a najednou to neni problém ani při plné rychlosti. Zítra, pokud počasí dovolí to vyzkouším venku. Takže vřele doporuřuju pokud se nemůžete přes něco dostat.
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#161 Příspěvek od Bizon »

Kuwa, tak to musím zkusit taky. Příjde mi že na invert ocasem k sobě už nemám mozkový potenciál. Všechny ostatní visy na simu (a trochu i v reálu) už zvládám, ale invert ocasem k sobě prostě nejde ani trochu...

Ale se psem a letadlem mám jen skvělé zkušenosti. Ořech na mojem létacím palouku za letadlem lítá klidně 10 minut, a je to sranda, ale když přistanu tak o éro ztratí zájem. Jen od té doby co pochopil že s tím letadlem mám něco společného, tak do mně pak dloube ať jdu znova do vzduchu=) Ale s vrtulníkem bych to zažít nechtěl=/
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#162 Příspěvek od gamer007 »

Klopení v invertu mám zafixovaný a dělám to automaticky v jakýkoliv poloze, ale klonění si musim furt říkát - čumák ke mě klonim do protisměru, ocas ke mě klonim do směru. Když na tohle myslim, docela to i v reálu jde. Tak třeba někdo takovou pomůcku využije...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Kenny McCormick

#163 Příspěvek od Kenny McCormick »

Ten starsi pripad so psom som bol ja. Nesiel po vrtasi ale po mne, vrtas padol a zral hlinu, pretoze som sledoval psa...

Gamer007 mas to opacne.
Klopis cumak, klonis sa nabok :D ale vieme co si chcel povedat. Pozeram ze ste riadne daleko predomnou, co sa tyka pilotaze. V reale som este v inverte nezavisol, bojim, bojim...
O to menej padam.
Sakra, to som nemal povedat, dufam ze som to nezakrikol... 8O
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#164 Příspěvek od pkotatko »

Nemá smysl někam spěchat. Proč ? Nikdo ti nic za to nedá. Lítej si pro radost a ne za trest. Zkoušej si nové věci až na ně budeš psychicky připraven. Pádu se stejně nevyhneš jako my všichni, ale dá se to dost omezit.
Mě se po roce konečně začaly dařit tic-tocy. Pořád jsem se nemohl sesynchronizovat. A najednou, ani nevím jak, to začalo jít. Už v nich udržím helinu kde chci a dokonce mi jde korigovat i výšku.
No a svými couvanými osmičkami na zádech jsem pověstnej. Ty mi nejdou a nejdou. Tak snad napřesrok. :D :D Dokud se je nenaučím, nemá smysl jít dál. To je pak jistota rány.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
psena
Kontaktovat uživatele:

#165 Příspěvek od psena »

No couvany osmicky na zadech si aspon dokazu predstavit, ale me nehorazne nesedi litat dopredu na zadech. Me se sukuji ruce spadnu temer pri kazdym pokusu (na simu :) )
Vzhledem k tomu, ze na simu jsem tak o 3 mesice pred realem, tak mam jeste cas.
Hlavne proc bych chodil na zada, kdyz jeste zdaleko neumim litat ani normalne. Ale je pekny sledovat jak se sice cim dal jakoby pomaleji ale o to trpeliveji vsichni posouvame dal.
Jinak co jsem zkousel na simu, tak ja to mam obracene jak vetsina co tady ctu, visim radsi ocasem k sobe nez naopak...proste lidkej mozej je zvlastni. Treba jak jsem vyrozumel, tak Kotatko lita na zadech dopredu lip nez naopak, taky nestandartni si myslim.
Naposledy upravil(a) psena dne úte 22.06.2010 12:37, celkem upraveno 2 x.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“