U mňa:
motor: 100 USD
baterka a regul. : 60 USD
kužel a vrtuľa: 400 KČ
Pripočítaj k tomu 3 servá za cca. tisícovku, predpokladám, že Rx máš. Tých 12.000 to je s motorom od S.Neu, nie ?
tks píše:(vždyť ten Ocelot ostatně lítá hezky i s Rotonem200).
tks píše:(vždyť ten Ocelot ostatně lítá hezky i s Rotonem200).
Marek71 píše:Ale tak dlho asi čakať nebudeš, čo ?
Tak na dobu než našetříš a než pak dorazí superpohon do toho vraž Biduv inrunner za 1000 a litejtks píše:Marek71 píše:Ale tak dlho asi čakať nebudeš, čo ?
Nevím, buď si teď objednám Ocelota a pak se s ním budu doma jen tak kochat a postupně nakoupím výbavu (ať to není taková finanční rána). Nebo ještě pořád je tady i varianta koupit třeba skleněné MiniCorado (4000) a osadit to nějakým čínským pohonem a neřešit to. Rozhodně se na Tvé měření a především zkušenosti z provozu moc těším.
P.S. Alka už je na modelbazaru, ještě tam hodím něco dalšího, s čím už nelítám.
Marek71 píše:Lenže Corado bude mať v špičke asi toľko miesta ako Ocelot, takže tipujem, že tam vojde motor s priemerom max. 28mm. A to je problém vybrať.
Ďalšou variantou by mohlo byť to Corado (Feigao s prevodovkou) z modelbazaru...
tks píše:A to jsem se utěšoval, že nemusím s rozhodnutím spěchat, protože dodací lhůta na Ocelota bude tak minimálně 2měsíce. A dnes mi pan Diblík napsal, že na konci února může být můj. No, moc mi to teda neulehčil.
Jen pro pobavení, proč to vlastně řeším - postěžoval jsem si manželce, že ta Alka není tak rychlá a dynamická, jak jsem si představoval. A ona mi řekl, že pokud budu chtít něco místo Alky, tak že už to musí být "to letadlo, co je celé z laminátu".
Jojo, mám to ale zlatou ženušku, co?
m2 píše:Testov Medusa voci S.neu je na WEBe plno, daj si google a urob si vlastny nazor. Ja uz sem cokolvek okolo neneu motorov odmietam vlozit, aj tak som len za blba.
tks píše:Inspirován Markem tady studuji možnosti pohonu 60" hotlinera (pravděpodobně by to byl Ocelot v uhlíkové verzi). Narazil jsem na stránky, kde k Ocelotovi nabízejí dva pohonné setupy:
Medusa Hotliner Motor System-Lipoly
Medusa 028-040-3400 Brushless Sensorless Motor with 4-1 Planetary geardrive, Phoenix 45 Brushless Speed Control, 3-cell 2500 mah 20C Li-Poly battery pack
NeuMotor Hotliner Motor System-Lipoly
Steve Neu 1107 Brushless Sensorless Motor with 4-1 Planetary geardrive, Phoenix 45 Brushless Speed Control, 3-cell 2500 mah 20C Li-Poly battery pack
Asi to ještě nebude ten maximální možný setup. Chci z toho mít nějaký takový hotliner, abych s tím mohl být alespoň nějakou dobu spokojen. Rozdíl cen je poměrně malý ($340 vs. $370). Na rozdíl od Marka mne to nějak víc táhne k převodovce, ale pochopitelně to není podmínka. No, počkáme na Dalibara, co vymyslí s MiniCoradem. Ale ten S-NEU a PG3 vyjde tak na 5000Kč, což už fakt nevím, jestli sám před sebou obhájím...
graup15 píše:...
m2 píše:graup15 píše:...
Konštruktívne - poraď ak môžeš ... koľko si myslíš je ROZUMNÝ príkon do Ocelota pre človeka, ktorý doteraz lietal Ocelota, Alku 13 alebo niečo podobné na nejakých povedzme 200-250W?
V tom zmysle, aby ten pohon pre neho bol taký, že mu lietanie bude spôsobovať radosť a nie kropaje potu. Toto mi vŕta hlavou najviac.
Marek sa rozhodol pre cca 450W (a myslím si, že nie zle), čo o tom súdiš Ty? Kam to hrotiť? 600W? 800W?