LS Model 2025 - Etalon, Vektor nebo něco jiného?

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zpráva
Autor
warhawk
Kontaktovat uživatele:

Re: LS Model 2025 - Etalon, Vektor nebo něco jiného?

#16 Příspěvek od warhawk »

Otázka k domu Django - křídlo je možné i dělené či nikoliv?
Metr a půl do auta dám bezproblémů, tak 3metrovka s děleným křídlem jde. Více je však už problém.

PS: Pročetl jsem si teď návod na Django, zdá se, že je tam místo na trubku. Bohužel, nikde na stránkách není popsáno, je-li křídlo děleno. Z obalů to také samozřejmě poznat nejde.

Ale líbí se mi to!
HONZIK 22

#17 Příspěvek od HONZIK 22 »

http://www.rcex.cz/?p=6425
Jak muze byt nedeleno?
Musi se vlezt nejen do auta ,ale i do krabice :D
https://youtu.be/AKtwss-ifHE?si=NkEeRCQdFBfuYXgo
Minuta videa:14.50⁹
Naposledy upravil(a) HONZIK 22 dne pát 14.02.2025 19:36, celkem upraveno 2 x.
kope
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od kope »

Křídlo dělit jde na dvě poloviny. K trupu se šroubuje (starší varianta Djanga, jmenuje se myslím klasik) nebo jen nasouvá z boku na spojku křídla (Django new). Šachta pro zátež je jen u té starší varianty.. Do šachty přesně padnou 9mm nábojnice, takže já mám třeba krabičku nábojnic vylitých olovem a zátěž si dávkuju.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
warhawk
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od warhawk »

Díky za vysvětlení, nejsem sice začátečník, ale z fotek mi to nebylo úplně jasné.
No pěkné éro to je, ne že né
Zenair

#20 Příspěvek od Zenair »

Mám starší verzi, čistě pro potěšení a mohu tohle éro jen doporučit. Používám 1000mAh accu a dá se létat přes 2 hodiny (šlo by déle, ale už mě bolí za krkem :)
Snad jediná nevýhoda je, že při přistání ryje čumákem v zemi. Ale zase s klapkami je to přistání rychlostí pomalé chůze...
pepin

#21 Příspěvek od pepin »

warhawk píše: pát 14.02.2025 13:07 Otázka k domu Django

Ale líbí se mi to!
Django už jsem neřešil, bo jsi ho hned na začátku hodnotil jako už příliš drahé.

Pokud jsi to přehodnotil, tak jasně že django bude na podvečerní polétání super a že má rozpětí pouze 2m ,no leda bys do 300m stoupal na motor, spíš si právě trochu zatermičíš třeba i v nulkách pár metru nad zemí z ohřáté země.

Ale počítej s tím, že na těch vakuovkách je vidět každý pidišrám .
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Kuba78 »

pepin píše: ned 16.02.2025 16:45
To sice je, ale na šrámy to nelítá.. já sem zarazil Django do vrcholu statné lípy tak dokonale,že to nesundali ani hasiči a tak to tam měsíc sedělo ve větru, bouřích, dešti.. a po měsíci to vítr sfouknul sám. Výsledek pouze uvolněná serva v křídle od toho jak se to furt hýbalo ve větru a přeražený trup při "přistání", který jsem nechal vyměnit za nový, ale ocasky a křídla s vybavením přežily až na pár dolíčků. A lítá to dál.. takže i ta vakuovka něco vydrží.

Krom toho taky držím světový rekord v sestupné rychlosti Djanga, překročil jsem konstrukční rychlost dvakrát, oholil servům převody ve flutteru.. ale taky přežil bez úhony :-)
warhawk
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od warhawk »

pepin píše: ned 16.02.2025 16:45 Django už jsem neřešil, bo jsi ho hned na začátku hodnotil jako už příliš drahé.

Pokud jsi to přehodnotil, tak jasně že django bude na podvečerní polétání super a že má rozpětí pouze 2m ,no leda bys do 300m stoupal na motor, spíš si právě trochu zatermičíš třeba i v nulkách pár metru nad zemí z ohřáté země.

No, na mou obranu musim rict, ze jsem psal do 10tis CZK za ARF model a uzivatel Kope psal, ze bych se mohl za holy drak vlezt u Djanga do 10tis. vpohode. Zavolam vyrobci, ceny verejne nejsou, ale je pravda, ze na zahranicnich webech je to napr. za 650 USD.
To uz je na mou potrebu hodne.
warhawk
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od warhawk »

Rád bych toto téma trochu uzavřel (z mé strany). Nakonec jsem se rozhodl se rozšoupnout a objednal Django 100'' New v celouhlíkovém provedení. Cena je na vyžádání u výrobce (a proto ji zde nebudu uvádět) ale základní varianta ve není zase až tak daleko od letadel p. Svobody.
Děkuji všem za názory. Věřím, že budu spokojen. Eroplán je to krásný.
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“