Repeatery jsou legální, jsou použité tam, kde není signál od operátora. Některé budovy jsou oplechované mědí a tam se signál moc nedostane, tak je ho nutné přivést dovnitř a ten se opět ven nedostane.
Před léty jsem se tímto zabýval, ale teď se už necítím být odborníkem.
Přečti si https://www.gsmrepeater.cz/jak-zmerit-signal. Za 1452,-Kč bych si je pozval, cena pořádného řešení nebude malá.
Zesilovač mobilního gms signálu
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
-
Petr Budai
Re: Zesilovač mobilního gms signálu
guchar píše:Před léty jsem se tímto zabýval, ale teď se už necítím být odborníkem.
Přečti si https://www.gsmrepeater.cz/jak-zmerit-signal. Za 1452,-Kč bych si je pozval, cena pořádného řešení nebude malá.
Diky za ten odkaz, zkusim jim zavolat a zeptat se co je reálné.
● V odkazu "gsmrepeater.cz/jak-zmerit-signal" je zajímavá zmínka o možnosti použití MobTel (MT) ke sledování síly signálu (určení BUŇKY(_NĚK) mobilního operátora, v servisním menu. To bývalo neveřejné a laikům skryté. Nicméně web stránky fandů, před mnoha roky, o tom přinášely dost informací. Já si s takovým MENU naposledy hrál u MT Alcatel OneTouch ( Club / Easy / Max / Club + ) Síla signálu tehdy mne zajímala sekundárně, v obvyklých místech pobytu byl signál mého operátora dobrý. To co mne tehdy víc zajímalo byla info o stavu baterie (šly tam měnit i "záda") s nenabíjecími (primárními) články) nebo do nich vložit samostatně koupené nabíjecí (sekundární) články NiMH v rozsypu od různých výrobců.
● Nevím jakou možnost, v tomto směru mají, dnešní chytré telefony. Mít na střeše používané obytné dodávky, při kempování před počasím chráněný, historický "tlačítkáč" je možné. Je jen otázkou zda mne taková činnost baví, nebo spíš otravuje.
Telefonů se servisním menu je spousta 23. ledna 2001 http://trhlajz.cz/OldWEB/AlcOTC.htm
● Info o BUŇCE (Základnová stanice (Base Transceiver Station - BTS, v odborném slangu bétéeska)) mne zajímala, když ta nejbližší se přeplnila, a koplo mne to na vzdálenější, s horším signálem.
● Nevím jakou možnost, v tomto směru mají, dnešní chytré telefony. Mít na střeše používané obytné dodávky, při kempování před počasím chráněný, historický "tlačítkáč" je možné. Je jen otázkou zda mne taková činnost baví, nebo spíš otravuje.
Telefonů se servisním menu je spousta 23. ledna 2001 http://trhlajz.cz/OldWEB/AlcOTC.htm
● Info o BUŇCE (Základnová stanice (Base Transceiver Station - BTS, v odborném slangu bétéeska)) mne zajímala, když ta nejbližší se přeplnila, a koplo mne to na vzdálenější, s horším signálem.
včara jsem volal ohledně toho necertifikovaném zesilovači na telekomunikační uřad jak to teda je, jako jestli mi ledva to zapnu zavřou na zbytek života do kriminálu, ale hlavně jestli to vubec má smysl zkoušet s vizí že mi to muj problém vyřeší--nevyřeší, možná by to prý tak maximálně zlepšilo telefonní příjem, ale né datový--wifi televize atd, a riziko, že zarušim ostatním operátory prý docela reálný , tedy budou to operátoři vidět a budou to řešit--budou mě vidět, že jsem to já a kde s tím jsem --jako že žádný problém mě zameřit . ale hlavní problém--ohledně datového zesílení signálu si prý nepomohu a byl by to prý i problém ohledně dat i origo dražším certifikovaným zesilovačem navíc by bylo opravdu nutné ho technikem nechat nastavit pouze pro danou lokaci--jako že by stejně nemohl fungovat jako mobilní zesilovač kdekoli jsem, vždy by musel být nastavený pro konkrétní lokaci a navíc dle legislativy by to mělo to zesílení pokrýt pouze uzavřenou konkrétní budovu.
Celý problém by lehce vyřešila datová SIM karta a LTE či 5G modem s Wi-Fi. Ale to by stálo nějaké peníze i za povoz, takže to asi slyšet nechcete.