Retro motoráky Graupner

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zpráva
Autor
HONZIK 22

Re: Retro motoráky Graupner

#16 Příspěvek od HONZIK 22 »

https://www.aumann-rc.de/shop/

Taxi. Byla to T-axialni vzpera.Tedy T-axi.
Aneb ,cim hloubeji se clovek zajima o Graupnera ,tak se v jeho historii objevuje pan Cizek.
https://www.lmk205kz.cz/radoslav-cizek- ... taxi-taxi/

Ta vzpera zacinala na lozi a sla az na treti nejvetsi prepazku. A jeste i venkem..
Takovy cumak jsi nemohl pokrcit. :mrgreen:
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Celeron »

Ten Aumann, pěkný odkaz. Terryho jsem měl, na MVVS 2,5D7 to byla šílená raketa. A ten smrad na letišti a pak doma. Proč ho vede jako Perry? Ostatní názvy jsou celkem zachovaný.
HONZIK 22

#18 Příspěvek od HONZIK 22 »

Asi na ten nazev a model k nemu pridruzeny ,nema uplnou licenci.
HONZIK 22

#19 Příspěvek od HONZIK 22 »

Vcera jsme diskutovali s Peterem Kapuscinskym,tu moji opalovaci technologii pro odstraneni vrstvenych barev a palivo odolnych laku.
No bylo to dlouhe ,ale dosli jsme k zaveru ,ze je to sice razantni a muzes uhoret,ale funguje to a ze zkusi . Neb on byl doposud ,, chemicky,,odstranovac.
Zaclo to timto:,,Ty jsi opalovac oken,,? :mrgreen:
A pak jsme se shodli,ze kdyz to nedelas letlampou ,ale opalovaci pistoli s plynule nastavitelnou teplotou,tak to jde.
Ale musel jsem mu slibit az to ,,dopalim,,ze konecne dodelam jeho stavebnici Cejku. :mrgreen:
Co se tyka zr opalovaci pistole. Ja ji pouzivam i na odstraneni potahu a konecne vypinani noveho potahu. Je to lepsi nez zehlicka ,protoze jedes velkou plochu a bez dotyku.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od DAF »

Celeron píše:Ten Aumann, pěkný odkaz. Terryho jsem měl, na MVVS 2,5D7 to byla šílená raketa. A ten smrad na letišti a pak doma. Proč ho vede jako Perry? Ostatní názvy jsou celkem zachovaný.

No to si dokážu představit živě a v barvách. Nebylo to původně na 1,0 - 1,5 ccm? Aspoň v této konfiguraci jsem to viděl létat já a bylo to v poho. S 2,5 chápu, že to byla raketa. Stavebnice mě v mém modelářském životě minula. Prodala se dřív, než jsem se posunul z upoutanců na RC. Tak jsem si aspoň stáhnul plánek z Outerzone.uk.
Hitec Aurora 9X
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od jyrry »

Terryho s konstrukčními křídly jsem měl 3x, dostal jsem od kolegy plán ze stavebnice. S motorem MVVS 1,5D a jednokanálem Mars II to létalo velmi uspokojivě.
Terry von Graupner.gif
jyrry.webnode.cz
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Celeron »

Já ho měl jako "dvaapůltýho" v okolí. Dva kámoši měli Terryho ze stavebnice. Jeden na MVVS1,5 řízenej Kraft 5-kou (s,v,m) a druhej na Jena 2 řízenej jednokanálem Gama (lampičkovej vysílač). Ten s Jenou napálil kravín a byla to totálka, jen polyš/dýha křídla přežila.
Ty jsem dostal a k nim postavil novej trup na MVVS2,5 D7 na Svíčkova amatéra na dva šedivý Variopropy, motor na plný pecky. Trochu jsem zmenšil náběh křídla. Lítal bohovsky a několik let, pak do něj přišly tři Futaby S7. Nakonec ho zrušil brácha, když se učil lítat. Byl tak proslintanej rycínem, že už nešel opravit.
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“