F15 2x70mm EDF konstrukční stavba

Diskuze o modelech poháněných pomocí EDF (dmychadla) nebo přímo modelářskou turbínou.
Pravidla fóra
Toto je nové fórum, pokud víte o nějakém vláknu, které by se mělo přesunout do EDF, tak napište SZ na TomasC.
Díky
Zpráva
Autor
PetaF

Re: F15 2x70mm EDF konstrukční stavba

#16 Příspěvek od PetaF »

Za prvé,jsi borec.
Za druhé ,vhledem k věku ,jsi megaborec. :wink:
Za třetí ke stavbě - pokud to má kolečka,nelaminuj ,bude to moc těžký. Zajeď do Plzně ke Komárkům,nebo k Hořejším a vyber si lehkou měkkou a hlavně příčně ohebnou(nepraskavou)balzu Na křídla 1-5-2 mm, na trup 2mm a na kormidla 1,5mm
Pokud to kolečka nemá, dej na spodek pevnější 2mm balzu olaminuj jej. Laminované plochy nejprve důkladně a opakovaně napusť řídkým nitrolakem. Ať balza nesaje ten těžký epoxid!!!
Pak to požehli nějakou pěknou folií. Dá se na ní po přebroušení a stříknutí základu na plasty stříkat kamufláž a matný lak. Nejlehčí a nejmíň pracné ,ale folie začne po čase dělat bublinky. Lakovanou neopravíš hezky.
Pokud chceš lakovaný povrch ,polep model modellspanem (lakem) a pak stříkej barvičky.
Osobně jsem natužil metráky laminovací pryskyřice a udělal tisíce trupů ,ale laminování tak velkého modelu je z mého pohledu chyba ,protože váha ,váha a zas jen váha... Když tak napiš SZ
fs17oldstaj

Re: F15 2x70mm EDF konstrukční stavba

#17 Příspěvek od fs17oldstaj »

Jaj tak to já už jsem se hodil do problémů sám.... Nakoupil jsem balsu 0.8 a sklolaminát, takže už teď nevím moc co dělat. Děkuju moc za rady ale nemyslím že jsem na tom zatím moc věcí dosáhl. To uvidíme až (jestli) to bude stát připravené ke vzletu. Měj(te) se!
Freewing SU35, L39, TX16S, stavba F15
Odpovědět

Zpět na „EDF/Turbíny“