Káně 2m ( Radoslav Čížek ) - Jkmodels
Re: Káně 2m ( Radoslav Čížek ) - Jkmodels
Paráda. Nepletu-li se na té poslední fotce je A jednička Tom 
-
HONZIK 22
Nez tedy odpovi autor fotek Petr. Byla to tenkrat znama trojka.
Dana, Tom a Saper.Moje detstvi a zacatky ve treti az seste tride na ZDŠ . Kazdy rok za kopani brambor u babicky na poli. A pak seda letecka guma ,silon , doutnak pod vyskovkou a frrrrr.
Dana, Tom a Saper.Moje detstvi a zacatky ve treti az seste tride na ZDŠ . Kazdy rok za kopani brambor u babicky na poli. A pak seda letecka guma ,silon , doutnak pod vyskovkou a frrrrr.
-
Jirka Schifi Zatec
Ano presne tak, Ja mel vsechny tri era-Dana vecko litala dobre, Saper A-dvojka nadherne dlouhe lety bez doutnaku, a Tom ten chodil taky bezvadne, na tu dobu bezvadna A-jednicka, konstrukce R. Metz z Kladna. Hrozne rad na tu dobu vzpominam to mne bylo cca tak 12-13 let a rok 1981.Ahoj Jirka. 
Ano je to Tom.Je to prototyp nové stavebnice. S panem R. Metzem jsem v kontaktu a je to novinka BLL model. Omluvám se za horší foto, je to foceno telefonem.
Jsem rád, že mě moje paměť neklame
Tohle éro taky patří do mého dětství. Bylo to mé první setkání s modelařinou i když zprostředkované. První stavebnice modelu bylo Picolo, pak následoval Tom. Obě éra postavil můj otec a společně jsme s nimi pak litali. Pak jsem se do modelařiny pustil sám a po letech jsem obě éra zrestauroval a jako volná provozoval znovu. Danu jsem pak restauroval jednomu malému klukovi ze sousedství, který ji našel na půdě. Podle původního plánu jsem si pak jednu postavil taky. Jó kde jsou ty časy 
Tak trup je skoro ve finále. Ještě dotáhnout ocas a pak to celé přebrousit. Díky přípravku nejde nic zkazit. Vše je rovné a nic se nekrouti. Radost stavět.
Tak trup je skoro hotový. Ještě pár drobností a půjdu na křídlo a výškovku.
Tak stavba křídla jde docela rychle, vše pasuje tam kam má a tak to jde parádně.
Jde to pomalu, ale jde to 
Jedno křídlo postaveno, ještě druhé ucho a jde se brousit. Jinak pedik 4 mm je baton
Ty konce jsou pevné jako hrom !!!!!!!!
Jedno křídlo postaveno, ještě druhé ucho a jde se brousit. Jinak pedik 4 mm je baton
-
HONZIK 22
To bude fakt pekne ero.
Jen nesmely dotaz. Expe, z prvni fotky a zminky. Uz letel?Moc by me zajimalo porovnani techto dvou modelu, co se letovych vlasnosti tyka.
Tedy oba jsou nadherne ale oba mit nemuzu.
Jeste nemam dodelanou Cejku a moje by mi uhryzla ucho kdyby objevila dalsi dva. Jeden by prosel.
Jen nesmely dotaz. Expe, z prvni fotky a zminky. Uz letel?Moc by me zajimalo porovnani techto dvou modelu, co se letovych vlasnosti tyka.
Jeste nemam dodelanou Cejku a moje by mi uhryzla ucho kdyby objevila dalsi dva. Jeden by prosel.
-
HONZIK 22
Pozn. Moje ucho. Na letadlo by mi nesahla. 
Tak křídlo je postavené. Díky začištěným dílům od výrobce nebylo potřeba nic dobrušovat. Prostě pohodová stavba.
Adler píše:Ahoj,
pár modelů z mého hangáru. Klasická stavba je to pravé. Přeji hodně pěkných zážitků při létání.
Petr.
Krása. Ta A jednička TOM mě vrátila o 45 let z5
Letadla, lodě a taky vlaky :-)
www.http://hank61.rajce.idnes.cz/
https://hankovystranky.eu
www.http://hank61.rajce.idnes.cz/
https://hankovystranky.eu
HONZIK 22 píše:To bude fakt pekne ero.
Tady je porovnání EXPE a Žehrovice 2. Žehrovice je ve vzduchu koráb a litá skvělé. EXPE je A2 a je to taková krabice. Léta také dobře, ale nemá takové výkony. Jak bude létat káně ještě nevím, ale prý také dobře léta, těším se na to.
-
HONZIK 22
Fajne/skvele, diky za odpoved.