Začátek s F3K a malým rozpočtem
Re: začátek s F3K a malým rozpočtem
Není to náhodou tak, že všude v USA jsou ceny bez daně? Tuším, že každý stát má trochu jiné, tak kvůli tomu...
https://www.hyperflight.co.uk/products. ... ALULA-TREK akorát tato je bez serv - chce to micro (HS-40?)
https://www.hyperflight.co.uk/products. ... ALULA-TREK akorát tato je bez serv - chce to micro (HS-40?)
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Takhle, původní dotaz je na F3K, tak sem netahejte tyhle EPP šílenosti, nebo si to ještě tazatel koupí.
LMK Říčany
RadioMaster TX16S MkII ELRS
Graupner MZ12 PRO
RadioMaster TX16S MkII ELRS
Graupner MZ12 PRO
prikrylm píše:Není to náhodou tak, že všude v USA jsou ceny bez daně? Tuším, že každý stát má trochu jiné, tak kvůli tomu...
Výpis z faktury 30.6.2015
1x alula-TREK for $90.00 each
Subtotal : $90.00 USD
Shipping : $30.00 USD
Total : $120.00 USD
From amount 3,049.79 CZK
To amount $120.00 USD
Exchange rate: 1 CZK = 0.0393469 USD
Ahoj, mám Alulu i F3K Maat 1, letově je to nesrovnatelný.
Alula je sice pěkná, ale nelítá ani z poloviny tak dobře. Koupil jsem si ji, jako že je skladná a budu ji vozit v batohu na motorce a zkoumat svahy v okolí. Zatím jsem takto nikde nebyl, mám ji od vánoc. Ale už jsem s ní trochu polítal. Odolnost není zase tak veliká a také to trpí při hodech, není problém vytrhnou svěrný spoj z křídla, systém s magnety také žádný zázrak... spíš mě to přijde trochu přeceňované, ale zkusím si ji vzít na dovolenou, to by mohlo být fain.
Myslím že se s Alulou stejně nevejdeš do 4K (éro,serva,baterka) přijímač samozřejmě navíc.
Já bych koukal po bazaru a dal ještě šanci osazenému F3K 1,5m , nějaký olítaný LongShot, Thowt, Maat už by se za ty 3,5 až 4K mohl objevit a bude to o něčem jiném. (To F3K doporučuji s XPS jádrem - opravitelnost, konstrukční bych přeskočil a celokompozit bude stejně dražší)
F3K je super, na brzdách je krásně pomalé a ani to moc nedomlátíš, když nelítáš za větru, myslím že Alulu dobiješ tak jako tak.
Při vybavování obou modelů novou elektronikou se stejně dostaneš cenou dost mimo 3K.
Ať se Ti výběr povede.
Standa
Alula je sice pěkná, ale nelítá ani z poloviny tak dobře. Koupil jsem si ji, jako že je skladná a budu ji vozit v batohu na motorce a zkoumat svahy v okolí. Zatím jsem takto nikde nebyl, mám ji od vánoc. Ale už jsem s ní trochu polítal. Odolnost není zase tak veliká a také to trpí při hodech, není problém vytrhnou svěrný spoj z křídla, systém s magnety také žádný zázrak... spíš mě to přijde trochu přeceňované, ale zkusím si ji vzít na dovolenou, to by mohlo být fain.
Myslím že se s Alulou stejně nevejdeš do 4K (éro,serva,baterka) přijímač samozřejmě navíc.
Já bych koukal po bazaru a dal ještě šanci osazenému F3K 1,5m , nějaký olítaný LongShot, Thowt, Maat už by se za ty 3,5 až 4K mohl objevit a bude to o něčem jiném. (To F3K doporučuji s XPS jádrem - opravitelnost, konstrukční bych přeskočil a celokompozit bude stejně dražší)
F3K je super, na brzdách je krásně pomalé a ani to moc nedomlátíš, když nelítáš za větru, myslím že Alulu dobiješ tak jako tak.
Při vybavování obou modelů novou elektronikou se stejně dostaneš cenou dost mimo 3K.
Ať se Ti výběr povede.
Standa
S_H píše:Ahoj, mám Alulu i F3K Maat 1, letově je to nesrovnatelný.
Alula je sice pěkná, ale nelítá ani z poloviny tak dobře. ...
Odolnost není zase tak veliká a také to trpí při hodech, není problém vytrhnou svěrný spoj z křídla, systém s magnety také žádný zázrak... spíš mě to přijde trochu přeceňované, ale zkusím si ji vzít na dovolenou, to by mohlo být fain. ...
Alula skutečně nelítá ani z poloviny jako std F3K, ale i tak lítá skvěle. Navíc je opravdu skladná. I na svahu je použitelná.
Odolonost: pro intenzivní vrhání je potřeba spoje zalepit lepící páskou, pak se do toho hodu může člověk opravdu opřít a nic se ani nehne. Na svah lepím křídla aspo%n v místě magnetů.
Několikrát mi i vcelku ošklivě havarovala a opravitelnost skvělá. Magnety na křídlech jsou "štěrchátko"*, bez toho lepení spoje moc nefungují. Ale magnety držící kabinku jsou naprosto dostatečné.
...a za 3000 nekoupí do std F3K ani serva....
----
* štěrchátko, ve smyslu nástroje šamanova, které říká "podívejte, jak je to jednoduché, klik-klik a hotovo" - magnety na křídlech skoro nedrží...
-
hrábě
no, tak vzhledem k cenám, se to házedlo odsouvá na vánoce, to snad bude rozpočet podstatně vyší 
Re: Začátek s F3K a malým rozpočtem
Tak se přijď podívat tuto sobotu (15.5.) na závody F3k na modelářské letiště do Běchovic (https://mapy.cz/s/lagazulado) a nebo o víkendu 29-30.5 na letiště Rakovník. Uvidíš jak vypadá létání a určitě najdeš spoustu lidí, kteří ti rádi poradí.
-
hrábě
budu-li moct, tak se rád přijdu podívat 
Kolik ti je a odkud jsi.?
Treba.. Bych ti mohl udelat necim radost.
Pokud jsi jeste skolou povinny a dobře se učíš. ( budu chtit videt vysvedčeni).
Tak ti Alulu fungl novou venuji, kompletně vybavenou včetně vysilače, prijimače, dvou Kvalitnich serv v kridle a baterky rx.
Treba.. Bych ti mohl udelat necim radost.
Pokud jsi jeste skolou povinny a dobře se učíš. ( budu chtit videt vysvedčeni).
Tak ti Alulu fungl novou venuji, kompletně vybavenou včetně vysilače, prijimače, dvou Kvalitnich serv v kridle a baterky rx.
Mám tušení že kolega hrábě zatím nemá zcela ucelenou představu do čeho se chce vrhnout. Nedávno v jiném vlákně koketoval s úplně jiným druhem éra a snad jen s tou převozní velikostí zůstal nastejno. Jo lákavých věcí je plno a jako kluk nevýdělečně činný to má o to těžší a za mně pro graup15 veliký palec nahoru za jeho nabídku ale jak správně píše něco za něco

-
hrábě
dratek píše:Mám tušení že kolega hrábě zatím nemá zcela ucelenou představu do čeho se chce vrhnout.
to sice ječtě úplně ne
hrábě píše:to sice ječtě úplně ne, ale po nalítání pár desítek hodin mě baví spíš "pokoušet se o větroňování", lopingy, přemety, adt. mě zrovna moc nebaví
, takže zrovna ucelenou představu úplě nemám, ale přibližnou ano-akro mě nabere, spíš "pohodové kroužení" a pokoušení o hledání termiky (vlákno termiká-fígle si pročítám, ale chvilku mi to trvá
)
Tak to jseš na tom podobně jako já. Baví mi termika.
No, na fotce je to , co ti věnuji. K vysílači je i ještě jeden 8kanálový přijímač. V Alule trek je 6 kanál s variem.
Vše je v rádiu již nastavené a funkční.
Serva v Alule jsou KST X08N ( takže jedny z nejlepších mikroserv vůbec)
Rádio je taky nejvyšší model téhle série ( Halové sondy na gimbalech, a ty samotné jsou kovové).
K rádiu máš i nabíječ na dvě LiIon baterky které vysílač napájejí.
Vše je naprosto nové a nikdy nepoužité !!
Vše máš ode mne jako dárek a doufám, že se tomuto koníčku budeš dále věnovat. A hlavně se k tomu i dobře učit.
Dalibor.
PS..peníze co máš si schovej na jiné věci a v SZ se domluvíme jak si vše převezmeš.
To vypadá, že letos budou Vánoce dvakrát. Obdarovanému blahopřeji a před dárcem smekám.
Standa
Standa
Tak k tomu se rád připojím.S_H píše:...Obdarovanému blahopřeji a před dárcem smekám...
..pěkně, gratuluju, obdivuju a držím palce
(mimo téma) Není ta Alula s extra většíma baterkama trochu těžká na čumák?
(mimo téma) Není ta Alula s extra většíma baterkama trochu těžká na čumák?