guchar píše:@pepin - Alza Když se tchán stal méně pohyblivý pořídila se šlapací s manometrem. Ta dvou-pístová byla lepší.
]
O té nožní pístové jsem také přemýšlel, ale trochu se obávám, že by mi v autě už hodně překážela.
Ono to není problém do té dodávky nacpat mraky věcí, ale je pak problém pořád se přez nepotřebné věci prohrabávat k potřebným a po nějaké době ti často dojde, že některou věc jsi měl v ruce snad už tisíckrát, ale zatím si ji nikdy nepotřeboval. v podstatě tak trochu už i váhám, jestli ten ledničák opravdu tak nutně na to foukání potřebuji , bo nebude to ---ledničák místo ruční pumpy, bude to paddelboardová pumpa a ještě navíc ledničák.
On se mi teda vejde pod auto do takové kapsy v podběhu--uvnitř auta se obávám, že by mě brzy jeblo jak ten motor v ledničáku cinká na ruzných hrbolech, prostě nejsem si v tomto případě opravdu vubec jistej, jestli nekutím opět něco, bez čeho bych se fakt obešel, sice to jde z tuha, ale jde to a navíc ručním pumpováním se mi určitě niky nestane, že když se zakecám, budu pumpovat tak dlouho, dokud ten paddelboard nebouchne----koupit nějaký spínač , kde mohu regulovat spolehlivě tlak v rozmezí, jestli chci foukat na 0,8, nebo 1,1 baru je v podstatě neřešitelné, klasické mechanické kompresorové jsou regulovatelné až od min 2 baru a hlavně u klasického kompresoru s kovovou přetlakovou nádobou ti je jedno, že i když nastavíš 4 bary, tak někdy vypne až při 5 barech, já to mimo té minutky nakonec vyřešil po pokusech s injekční stříkačkou jednou cyklo pumpičkou, do které mi pasovala místo origo o kroužku jedna těsnící gumička z pístku pro brzdové prasátko z auta, poikusem omylem jsem dohledal vhodnou pružinku pro tlak cca 1 bar a když jsem měl natlakováno na 1 bar, tak jsem v místě gumičky vyvrtal do těla té pumpičky díru, kudy pak ten vzduch , když se ještě zvedne tlak začne utíkat, ale taky to nefunguje přesně---přez 1,4 baru už mě ale nepustí, v každém případě mechanicky je to kuli tření problém.
ještě musím koupit redukci na autoventilek, ale zítra určitě jezdit nepujdu, tak to zatím nijak nehoří
https://www.google.com/search?q=ventil+ ... iWLRKb82lMted ještě vymýšlím, jak mít možnost ten paddelboard někde v kempech který nejsou hned u vody přepravit kilák dva koloběžkou, v hodně kempech, jejichž součástí je přímo pláž mají psy do kempu vstup zakázán , takže se psem tam vubec jet nemohu, ale často jsou v blízkosti i jiné kempy---třeba na Mácháči mám s kempem přímo u vody s tou mojí čubou smolíka a já bych si tam rád v létě zaplatil alespon nějaký pidikurz, sice už jezdim a do vody moc nepadám, ale třeba mi není vubec jasný, proč když se posunu dozadu k poutkum pro nohy, proč mi začne plovák zatáčet a jestli dělám blbě třeba náklon, nebo musím být pod určitým uhlem vuči větru, nebo to funguje až když opravdu fučí že ptáci chodí pěšky a už si nechci na všechno přicházet dlouho sám, když je někdo, kdo mi to muže vysvětlit, nebo naučit.