Baterie do vysílače

NiCd, NiMH, LiPol, LiIon, LiFe, Pb...
Zpráva
Autor
pepin

Re: Baterie do vysílače

#16 Příspěvek od pepin »

Jiri píše:Lepší použít 3s LiFe a máš to bez snižování. Dělají se přímo ve velikosti 8mi AA, tuším 1500mAh.

Je to ono?
https://www.rc-modelar.cz/tx-rx-li-pol/ ... ranis.html

Já neřeším kapacitu, mě vadí, že jako palcovka je to pro mě starý graupner MX16 s nimh 2000ma--230G v baterkách do ruky nepříjemně těžký, ty life 1500 váží 140G, to je pořád hodně :oops:

Jsem zvažoval, že bych použil právě lionky z iphona, asi je to ale blbost, možná zkusím malý tužkovky AAA 750ma z ikea, to vychází váhově cca pod 100g, ještě počkám, jestli kluci z modelklubu nevyhrabou starý Jeti duplex vysílačový modul za nějakou rozumnou cenu, pokud ano, tak ho připrsknu k I6 turnigy abych přez jeti pořešil vário a to bude asi optimální---malý, lehký.

Potřebuji to v zásadě jen na easyglidera na hory, ale ta absence varia na I6 turnigy mi prdí i když je mi naprosto jasný, že na sněhu toho určitě stejně moc nenatermičím.
pepin

#17 Příspěvek od pepin »

Dnes jsem byl u Hnízdila pro baterky, tak jsem se ho zeptal jestli by to šlo přez 3 lionky,vysílač prý má svoji stabilizaci a měl by si s nepatrně vyšším napětím poradit, jen mi nedoporučoval lipolky kde hrozí, že trvale nabité se časem nafouknou, s lionkama do mobilu ktaré jsou na takový provoz konstruované by to ale prý mělo být v pohodě.

Možná ale nakonec vyměknu a koupím nějaký open vysílač, specielně u toho mého šablonového graup 16 je dost na prd, že pokud chci abych mohl použít letové režimy, musím zvolit 2křidélka a 2 klapky, pokud chci tedy ještě spínat vario, musím mít minimálně 8k přijímač, v open source by to podle mého mělo jít i s 6k přijímačem--křidélka na jednom kanále přez V kabel, klapky také na jednom kanále přez V kabel, motor, výškovka, směrovka plus vario--6kanálu, to bych snad měl podle rimrovo videí zvládnout a navíc bych to měl na těch menších větroních vždy stejně, maximálně nějaký reverzy. Ale potřeboval bych aby ten vysílač chodil v systému flysky, plus připrclý duplex pro vário, neskutečně super mi sedne jak váhou, velikostí i do ruky ten vysílač I6, mám pocit, že se snad dá nějak předělat na open source, ale vím prd, jestli se tím pak vyřeší i možnost spínaných mixovatelných funkcí nebo jako je to u I6 ted, že mixovat sice ve třech mixech jde, ale nejde ty mixy přepínačema vypínat.Ted jak mi to funuje, tak jedním přepínačem si mohu cvaknout na přistání klapky plus ke klapkám mixnutá výškovka, ale už mi na I6 nejde vyřešit přez další přepínač mix klapek k výškovce aby to bylo vypínatelné, toto kdyby nějak šlo, bylo by to lepší než jen ty klapky na přistání, ale žít se bez toho dá taky.
Ten I6 váží 600g, to je opravdu paráda, Graupner s nimh mi váží 1kg, navíc je do ruky bachratej a obávám se, že snížením váhy na baterkách na 850G mi stejně přijde v ruce nepříjemný.

Těžká větší pultovka mi nevadí, ale bachratá a těžší palcovka mi prostě nesedí.
pepin

#18 Příspěvek od pepin »

heuréka, nakonec jsem ty klapky plus spínání vária rozhejbal i na tý I6 turnigy flysky.

Pátý kanál přez přepínač SWB spíná vario a mixem přez SWD spíná klapky pro režim termika.

pokud vypnu přepínač SWB--vario tak se vypne i omezení velikosti výchylky klapek pro termiku a spínačem SWD jdou klapky naplno--přistání.

Kompenzaci výškovky k plným klapkám--přistání jsem vyřešil přez volný mix--velikost té kompenzace výškovky ale zustává stejná i pro režim klapek termika, asi by to šlo přez pátý kanál možná překompenzovat, ale to mi přijde zbytečné, při kroužení v termice stejně musím tahat za výškovku, tak jestli víc, nebo mín už asi bude jedno--u easyglidera rozhodně.

Ten mix přez přepínač, aby při přitažený výškovce šli klapky dolu to na té I6 ale nejspíš nedám, ale takhle to bude asi stačit.
pepin

#19 Příspěvek od pepin »

5ECBB00B-B708-4C0A-BF85-393E091832C2.jpeg
Tak už mi pípá vário, včera volali kluci z modelkubu že si mám přijet pro jednu starou na duplex kdysi překopanou FC 18, jen prý musím slíbit, že co z ní neupotřebím řádně zrecykluji :lol:

Byl na ní jak TX modul duplex, tak i minijetibox. Mám to zatím udělaný jako samostatný pouze nacvakávací duplex modul--napájení a řídící sinál vyvedený z vysílače přez MPX konektor, celé to váží 115G, ale je to už zase znát, že je ten vysílač do ruky zase trochu těžší, ale celkově těch cca 700g pořád ještě jde, alespon mám už jasno v tom, že pokud někdy na menší modely jinou palcovku, nejspíš pouze typu jumper, páč jiný budou už zase těžký, prostě nad 650g už je mi to v ruce nepříjemný.
Přílohy
DF94A2A7-604F-4FE0-BEB5-CBED2067F13F.jpeg
EAE00ABE-1305-476D-84CA-FBEAEED22922.jpeg
7DD233F8-5673-4F94-9F25-3B5BA1FD86C7.jpeg
Janek2

#20 Příspěvek od Janek2 »

Zdravím, no já chci skusit dát do Taranise Plus tyto baterie:
"Baterie KeepPower IMR 18350 (1200mAh, 10A/15A)"
Rozměrově se tam pohodlně dva kusy vejdou místo toho šestičlánku co tam je.
Ve vysílači QX7 používám 18650 s vybíjecím proudem 30A. A musím říct, že vydrží moc dlouho, než je potřeba je znovu nabít.
Škoda, že se 18650tky do pluska nevejdou.
HLA
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od HLA »

Janek2 píše: Škoda, že se 18650tky do pluska nevejdou.

Používám několik roků tisknutý zadní kryt: (nevím, jestli je to přesně tento, ale asi ano), měl jsem ho z PLA a minulý týden jsem ho tisknul znovu z PETG.
https://www.thingiverse.com/thing:3411863

Zkoušel jsem i 18350, ale byly asi nevalné kvality.

Tento kryt na 18650 pro Taranis Plus vypadá líp: https://www.thingiverse.com/thing:4783052
Janek2

#22 Příspěvek od Janek2 »

Hla píše: Zkoušel jsem i 18350, ale byly asi nevalné kvality.
No uvidím. Zatím je ještě nemám.
Já jsem asi před deseti rokama koupil stejné lipolky, ale jeden trojčlánek a jeden dvojčlánek. Trojčlánek vydržel dlouho. No a dvoučlánek po tuším čtvrtém nabití se odporoučel. Oba byly nabíjeny stejnou nabíječkou jedním céčkem a vůbec nebyly v modelech přetěžovány.
Ono je to někdy kus od kusu. Jako se vším jiným.
Janek2

#23 Příspěvek od Janek2 »

HLA ještě píše: "měl jsem ho z PLA a minulý týden jsem ho tisknul znovu z PETG."
Možeš mě to prosím tě přeložit do češtiny? Nevím co je to "PLA" a "PETG".
olisoft

#24 Příspěvek od olisoft »

No neviem, ja pouzivam v X9D+ 2S 18650 vlastnej vyroby, vlezie sa (ked sa clovek trochu posnazi) pod klasicky kryt baterie. Jedine na co som si musel dat pozor bola hrubka vonkajsieho "obalu", zazmrstil som ich do tenkej priehladnej hadice, ked som pouzil hrubsiu verziu, tak som kryt nemohol zavriet.

@Janek2: tuto najdes popis https://www.3dskladom.sk/vyber-druh-filamentu
Janek2

#25 Příspěvek od Janek2 »

Pro olisoft, dík za vysvětlení.
Odpovědět

Zpět na „Akumulátory“