Pájecí stanice

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
Curtiss
Kontaktovat uživatele:

Re: Pájecí stanice

#16 Příspěvek od Curtiss »

Není to sice pájecí stanice, ale používá někdo toto pájecí pero: https://www.hadex.cz/p130b-pajeci-pero- ... displejem/
Nějaké zkušenosti. Využití by bylo na občasné pájení párkrát do roka. Zatím mám nějakou levnou 30W mikropáječku bez regulace teploty a tím, že to topí pořád naplno, tak poměrně hodně trpí hrot, tak uvažuji o výměně za něco jako v odkaze.
soaron

#17 Příspěvek od soaron »

soaron píše:Ak to nemusí byť nutne stanica a stačí 65W, tak som zatiaľ nič lepšie ako TS100 nemal. Bezproblémová digitálna regulácia, rýchle zohrievanie, hroty rôznych tvarov a smiešna cena. Ja som kupoval na eBay aj so zdrojom, ale spájkovačka sa dá kúpiť napríklad tu: https://www.rotorama.cz/prislusenstvi/ts100-65w-pajeci-pero

Helísek píše:Směšná cena? 1800 Kč, s jedním hrotem, bez napájecího zdroje. Za mě zbytečně vyhozené peníze. Jediná výhoda je možnost bateriového provozu, ale upřímně, nikdy jsem to nepotřeboval. Mám Wellerku, kterou už používám jen na bastlení s SMD. Jinak používám nějakou čínskou páječku 80W/230V s analogovou regulací. V modelařině stačí skoro na všechno. Podobná, s digitálním nastavováním je třeba tady.

Áno, cena je smiešna. Zakladateľ vlákna nechce kupovať zo zahraničia a za to nemôžem. Ja som kupoval z eBay za 1000 Kč. Zdroj už neviem, kde som kupoval, ale ak sa dobre pamätám tak ma vyšiel do 250. Stojím si za tým, že 1250 je smiešna cena hlavne pri porovnaní s rovnako drahými stanicami. Mal som dva rôzne v cene 1000-1500, ktoré som po odskúšaní rovno vracal.
To, že sem dáte link na lacnejší produkt...
Ja som písal svoje skúsenosti s ST100. Myslím, že zakladateľ vlákna nehľadá najlacnejšiu spájkovačku na svete. Ak sem napíšete svoju skúsenosť s tou Aliexpress spájkovačkou, tak OK. Inak ten link nemá žiadnu výpovednú hodnotu a môžu to byť vyhodené peniaze.

Curtiss píše:Není to sice pájecí stanice, ale používá někdo toto pájecí pero: https://www.hadex.cz/p130b-pajeci-pero- ... displejem/
Nějaké zkušenosti. Využití by bylo na občasné pájení párkrát do roka. Zatím mám nějakou levnou 30W mikropáječku bez regulace teploty a tím, že to topí pořád naplno, tak poměrně hodně trpí hrot, tak uvažuji o výměně za něco jako v odkaze.

Z obrázka sa len ťažko usudzuje, či je daný výrobok aj reálne použiteľný, alebo sa jedná o šmejd.
PatMat
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od PatMat »

Zdravím,
rok mám tuto a funguje super. https://www.ges.cz/cz/we-1010-GES07713857.html Rychle nahřeje i velké kopyto, takže pájení konektorů apod. je hračka. Už vůbec nepoužívám 100W primitivní páječku, která se nahřívá čtvrt hodiny.
Někteří prodejci tam nedávají pera Weller, ale čínský šmejd, aby nalákali na nižší cenu. Na to musí dát člověk pozor.
Pat
Futaba T14SG
Velox II, Piper clipped w., Bücker 133 Jungmeister, Slow Poke
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Celeron »

No vidíš a já mám obyčejnou blbou slovenskou ERS 50 z roku 1985 a zapájela v polosériový výrobě tolik desek, že by se mi to všechno do dílny už ani nevešlo. Za tu dobu jsem do ní investoval jen asi 15 hrotů a jeden propálenej přívodní kabel 230V a překroucenej silikoňák mezi bedýnku a pero. Běžela některý dny od nevidím do nevidím a párkrát jsem ji zapoměl i přes noc vypnout.
Nehodlám už jít do něčeho jinýho. Kdysi mi byla vnucena profesionální Ersa I-CON/VAC s odsáváním za dost šílený prachy a tu už ani ze skříně netahám.
Jsem zvědavej, jak za 35 let budou fungovat všechny ty sra-čky původem z Čajny.
Bildy

#20 Příspěvek od Bildy »

Celeron píše:No vidíš a já mám obyčejnou blbou slovenskou ERS 50 z roku 1985.....Jsem zvědavej, jak za 35 let budou fungovat všechny ty sra-čky původem z Čajny.

Jo, ta byla nesmrtelná. Čína je drahá i za desetinu její dnešní ceny
Curtiss
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Curtiss »

soaron píše:Z obrázka sa len ťažko usudzuje, či je daný výrobok aj reálne použiteľný, alebo sa jedná o šmejd.

Ježíš, to vím taky, :roll: . Proto se ptám, jestli to někdo nepoužívá. Není nutno reagovat na dotaz za každou cenu. :wink:
PatMat
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od PatMat »

Curtiss píše:Ježíš, to vím taky, :roll: . Proto se ptám, jestli to někdo nepoužívá. Není nutno reagovat na dotaz za každou cenu. :wink:

Při dnešní konkurenci u spotřební elektroniky cena jasně vypovídá o kvalitě výrobku. Nicméně lidé zpravidla nakupují podle emocí - je to hezké a super levné - to musím mít :-)
Pat
Futaba T14SG
mab
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od mab »

http://sagat.vyrobce.cz/doku.php?id=mikropajky

náhradní díly i na moji 40let starou Tesla ERS-50 :-)
Dnes mají v nabídce samozřejmě modernější kousky.
x9d, x-lite pro a pár poletuch
Ondrej

#24 Příspěvek od Ondrej »

Jo ERS mám objednanou už asi 2 roky.
Nakonec jsem nevydržel a koupil činu W.E.P. z revorkstation. Funguje. Nabíha rychle.
Akorát tedy nemá budík. Je zajímavá představa nechat se ráno budit vůni kalafuny [emoji3]
BETA 1400, Taranis (návrat k modelářství po 8-15 letech).
PatMat
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od PatMat »

mab píše:http://sagat.vyrobce.cz/doku.php?id=mikropajky

náhradní díly i na moji 40let starou Tesla ERS-50 :-)
Dnes mají v nabídce samozřejmě modernější kousky.

Zdravím,
když tady uvádíš odkaz, máš ověřené, že ta firma funguje? Před dvěma lety jsem od nich chtěl páječku koupit a komunikace 0. Informace jen zprostředkované, že to asi zabalili. Na webu vidíš "Poslední úprava: 2016/12/25".
Pat
Futaba T14SG
mab
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od mab »

PatMat píše:Zdravím,
když tady uvádíš odkaz, máš ověřené, že ta firma funguje? Před dvěma lety jsem od nich chtěl páječku koupit a komunikace 0. Informace jen zprostředkované, že to asi zabalili. Na webu vidíš "Poslední úprava: 2016/12/25".
Pat

Jo nakupoval jsem u nich 3x, vždy jen různé náhradní díly, hroty a doplňky. Komunikace pouze emailem občas trochu zadrhávala. Zboží přišlo vždy správné platba až po, na základě přiložené faktury.

Ale je pravda, že naposledy jsem něco potřeboval před třemi lety (2017)
x9d, x-lite pro a pár poletuch
Bildy

#27 Příspěvek od Bildy »

PatMat píše:
Při dnešní konkurenci u spotřební elektroniky cena jasně vypovídá o kvalitě výrobku. Nicméně lidé zpravidla nakupují podle emocí - je to hezké a super levné - to musím mít :-)
Pat

myslím, že to tak úplně "jasné" není. Je spousta výrobků, které se kvalitou vyrovnají předraženým značkovým. Spíše je úplně jasné, že neslušně připlácíš za značku...nicméně, ano, to tvé tvrzení v mnoha případech platí, tedy bez slůvka "jasné".
HONZIK 22

#28 Příspěvek od HONZIK 22 »

Značkovým výrobkem se nikdy nestane nic , co v předchozím čase nevykazovalo:,, Buďto vyjímečnost v parametrech nebo vyjímečnost v kvalitě! Obojí může v čase zmizet. Pak značka zanikne.
Dokud to ale tak není , stačí napsat , klon stačí mým potřebám a proto tady je Čína.
Ještě nikdy jsem ve výrobních a cenových kalkulacích za daný výrobek neviděl poplatek za značku. :roll: Je to vždy souhrn nákladů na výrobu včetně vývoje a souhrn materiálových nákladů a to vše je povýšeno o náklady na servis budoucí.
Z toho lze rychle pochopit, proč je Čína levnější a nepoužívat stále omílané klišé, že někdo platí za značku.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Celeron »

mab píše:Ale je pravda, že naposledy jsem něco potřeboval před třemi lety (2017)

Já od nich bral hroty násadku a silikon kabel vloni na jaře. Bylo to doma asi týden po objednání.
Bildy

#30 Příspěvek od Bildy »

HONZIK 22 píše:Značkovým výrobkem se nikdy nestane nic , co v předchozím čase nevykazovalo:,, Buďto vyjímečnost v parametrech nebo vyjímečnost v kvalitě! Obojí může v čase zmizet. Pak značka zanikne.
Dokud to ale tak není , stačí napsat , klon stačí mým potřebám a proto tady je Čína.
Ještě nikdy jsem ve výrobních a cenových kalkulacích za daný výrobek neviděl poplatek za značku. :roll: Je to vždy souhrn nákladů na výrobu včetně vývoje a souhrn materiálových nákladů a to vše je povýšeno o náklady na servis budoucí.
Z toho lze rychle pochopit, proč je Čína levnější a nepoužívat stále omílané klišé, že někdo platí za značku.

Už to sem do toho vlákna nepatří....ale ještě jednou.
Moje zmínění o poplatku za značku pochopili možná všichni, kromě tebe. Samozřejmě je zakalkulován skrytě do výše marže.
A jak vysvětlíš rozdílnou cenu, že některé výrobky mají stejná "střeva" a jinou "budku"....pravda, některé funkce pak mohou být, ale i nemusí být, na levnějším výrobku zablokované ale zpravidla tam někde jsou. Pak je otázka preference, zda je využiji nebo si koupím něco výrazně levnějšího....co je fakticky od stejného výrobce komponentů, ale jiné finální značky, jen nemá třeba tak významné jméno. (nepíši o Číně, ale i ti dodávají ve velkém věhlasným firmám a pak si skoro totéž udělají v nepatrně jiném provedení "pro sebe"). Trh chce nižší ceny a není moc jiných levných a jednodušších cest ke snížení výrobních nákladů než výrobu centralizovat a maximalizovat výrobní objem. Nejde paušalizovat "drahý=kvalitní" nebo "levnější=šrot"
Odpovědět

Zpět na „Dílna“