sparlinek píše:Diskutoval jsem to i s výrobcem, který řešil stejný problém v létě (taky Roton 300W a Spinn44). Zatím neznáme jednoznačné řešení.
Ja som tiež riešil tento problém v lete, tiež SPIN44, akurát trocha výkonnejší MVVS 3,5/1200 ... a nakoniec som systémom pokus-omyl našiel kostrbatú polohu antény a káblikov, v ktorej príznaky pominuli. A to mám IPD prijímač, ktorý by mal poruchy maskovať a aj tak to šklbalo (dodnes nechápem prečo)... A šklbalo to v bezmotorovom lete, tak ako Tebe. Takže Tvoj pokus s PCM ma veľmi zaujíma, rovnako s ferritmi.
Ešte raz dávam do pozornosti: môj SPIN (možno je aj vadný) pri vysokom prevádzkovom zaťažení a tým súvisiacej vysokej teplote omedzuje napätie až pod 4V, ale mám prijímač, čo ide od 3,6V, takže sa (zatiaľ) neresetuje.
Teraz som si spomenul: šklbanie ustalo, keď som prívodný kábel k chvostovému výškovkovému HS65HB natesno omotal okolo smerovkového bowdenu tak, aby sa dostal čo možno najďalej od antény kľukatiacej sa po dne trupu až k najvyššiemu a najzadnejšiemu bodu smerovky. Predtým sa plandal v trupe spolu s anténou.
Keďže píšeš, že prijímač máš ešte pred servami chvostových plôch, skús trebárs zabezpečiť, aby anténa bola čo najďalej od prívodných káblikov. Napr. kábliky spodom, anténa vrchom alebo podobne.