Do čeho strčit 50mm 11lopatkové dmychadlo 3s
Pravidla fóra
Toto je nové fórum, pokud víte o nějakém vláknu, které by se mělo přesunout do EDF, tak napište SZ na TomasC.
Díky
Toto je nové fórum, pokud víte o nějakém vláknu, které by se mělo přesunout do EDF, tak napište SZ na TomasC.
Díky
- Kuba78
- Kontaktovat uživatele:
Re: do ceho strcit 50mm 11lopatkove dmychadlo 3s
ha, vtipne, to me nenapadlo foukat rovnou na vahu. zkusim dik. v albiku to je vasafan, ze? tak tohle moje EDF starsiho provedeni nemaji musel bych teda neco zbastlit.. nebo koupit nove EDF jak si mi posilal odkaz ten to ma. nebo to proste zkusim bez nej, co to udela a jaky to bude mit vliv. diky
Od kdy vasafan dělá duralový rotory
?
To je můj výrobek
.
To je můj výrobek
- Kuba78
- Kontaktovat uživatele:
ha. jak se to leskne myslel jsem ze je to jen odraz blesku. nezkoumal jsem to detailne, letmo kouknu, vidim uhli na tele, vidim neco jako uhli na rotoru, napadl me vasafan. takze mea culpa, omlouvam se 
nejaky specificky technologicky duvod proc je to vytazeny pred prepazku, nebo je to jedno jestli je EDF pred ni nebo zarazeny az na prepazce?
nejaky specificky technologicky duvod proc je to vytazeny pred prepazku, nebo je to jedno jestli je EDF pred ni nebo zarazeny az na prepazce?
Jenom jednoduchý zabudování. Nemělo smysl přidávat další žebro nad křídlo.
Je vlepeno do přepážky a v ní je i zadní potrubí. Takže vše bylo dost bytelně propojený.
Je vlepeno do přepážky a v ní je i zadní potrubí. Takže vše bylo dost bytelně propojený.
dudaj píše:Od kdy vasafan dělá duralový rotory?
To je můj výrobek.
Pochopil jsem s vašich příspěvkú že také děláte EDF pohony tak se optám zda máte v nabídce podobný produkt jako váša EDF 70 14ti list s tím motoremTP 2800Kv na 6s podobných parametrů samozřejmě.
Dělal jsem, nevím, jestli se k tomu vrátím poslal jsem SZ.
- Kuba78
- Kontaktovat uživatele:
jeste mne napadlo - mam delat vytokovou rouru po cele delce stejneho prumeru, nebo je lepsi ke konci zuzovat a pokud ano, o kolik?
Dělám stejný průřez. A plochu stejnou, jako je plocha mezi motorem a pláštěm.
Ale není to dogma. Lze v tom laborovat.
Ale není to dogma. Lze v tom laborovat.
- Kuba78
- Kontaktovat uživatele:
dudaj píše:Dělám stejný průřez. A plochu stejnou, jako je plocha mezi motorem a pláštěm.
takze mam spocitat kolik je plocha uvnitr plaste, odecist kolik je plocha rotoru respektive motoru a zuzit trubku na stejnou plochu na konci?
proc se ptam, protoze tohle je prvni EDF kde s tim vubec laboruji, doted jsem lital vsechno tovarni setup.
Kuba78 píše:
takze mam spocitat kolik je plocha uvnitr plaste, odecist kolik je plocha motoru a zuzit trubku na stejnou plochu na konci?
Ano. Já zužuji za motorem, na kterém mám nasazen zužující se konus. Takže vlastně neměním velikost plochy U oběžek je to trochu problém.
V podstatě čím víc zúžíš, tím stoupne výtoková rychlost, zvýší se spotřeba a asi trochu klesne statický tah. Ale za letu při vyšší rychlosti bude tah vyšší.
Já edf navrhuji na vyšší rychlosti, tak se snažím průřez po odečtení motoru dodržet. Je to spíš o laborování a typu letadla a výkonu EDF.
Jsou to spíš teoretické závěry, protože na modelu vše vyzkoušet nelze. A žádné testy rychlostí a dopadů zúžení neproběhly.
- Kuba78
- Kontaktovat uživatele:
tak aby se nereklo ze sem na to jeste nesahl.. tak jsem udelal mezikrouzek a nalepil dmychadlo do Skyhawka a zkusmo rozmistil komponenty. Dmychadlo jsem udelal stejne jako dudaj, tedy couha z prepazky ven. nasavaci kanal uvnitr zatim vynecham uvidime co to udela. Vybaveni je toto dmychadlo https://www.banggood.com/QX-MOTOR-50mm- ... 1187045905 a jen tak zkusebne pri foukani na vahu (samozrejme velmi nepresne) tahne na plny plyn nejmene 500g. zkusebni rozmisteni ukazalo, ze 123g 3S baterie 1300mah musi byt v cumaku zarazena az na kanaly a stejne by to bylo trochu tezke na cumak, asi dusledek posunuti dmychadla blize k tezisti. takze musim posunout regulator co nejvice dozadu ke dmychadlu, udelat delsi pruvodni kabel k baterii, nebal jsem se dat na vyskovku poradne tezke a silne servo s kovovymi prevody a jeste asi dam dovnitr nalepeny na kridlo i prijimac. nu, aspon se to bude vse lepe chladit.. vaha ukazala ze nesestavene to ma 432g. takze nejake to lepidlo, vyztuha do kridla.. a do 450g asi v pohode.
Do sabre jsem zkusil dat starsi changesun 11lopatku, ale nejsem moc spokojen, pri pozemnim testu tahne mene, zato znatelne vibruje a spis strasne rve nez strasne tahne.. takze do nej pak mozna dat stejne EDF.
jeste otazka - premyslim pri tomto umisteni prijimace ze jednu antenu dam kolmo k dmychadlu kolem nej a jednu dam smerem dozadu, ale tim padem pujde kousek podel silovych kabelu k dmychadlu. jak moc to bude vadit a ovlivnovat signal? zluta cast anteny by mela byt uz za kabely.
Do sabre jsem zkusil dat starsi changesun 11lopatku, ale nejsem moc spokojen, pri pozemnim testu tahne mene, zato znatelne vibruje a spis strasne rve nez strasne tahne.. takze do nej pak mozna dat stejne EDF.
jeste otazka - premyslim pri tomto umisteni prijimace ze jednu antenu dam kolmo k dmychadlu kolem nej a jednu dam smerem dozadu, ale tim padem pujde kousek podel silovych kabelu k dmychadlu. jak moc to bude vadit a ovlivnovat signal? zluta cast anteny by mela byt uz za kabely.
- Kuba78
- Kontaktovat uživatele:
tak oba Alferyho letajici skvosty osazeny. oba maji stejnou turbinu z banggodu, litat to bude na 3S/1300. popravde, nejvic prace pri sestavovani a nejvetsi piplacka je nanaseni obtisku
venku fouka tak se zaletem pockame, az si clovek rika jestli to neni skoda pokusit se to umistit do vzduchu..
u obou jsem vynechal ty vnitrni nasavaci kanaly, prisly mi zbytecne, zadny znatelny vliv na vykon, alespon na zemi.
vysledna hmotnost bez baterie a s baterii Skyhawk 309/432g a Sabre 363/482g. A kdyz uz jsem se pustil do stavby, dodelal jsem i jeden Alferyho restik, Juga s podvozkem. takze ted tu ceka cela letka na hezke pocasi a posekany letiste na zalet..
u obou jsem vynechal ty vnitrni nasavaci kanaly, prisly mi zbytecne, zadny znatelny vliv na vykon, alespon na zemi.
vysledna hmotnost bez baterie a s baterii Skyhawk 309/432g a Sabre 363/482g. A kdyz uz jsem se pustil do stavby, dodelal jsem i jeden Alferyho restik, Juga s podvozkem. takze ted tu ceka cela letka na hezke pocasi a posekany letiste na zalet..
jestli to někdy dolepím, tak plánuju strčit EDF 50 do tohohle
vzletovka mi vychází 370-380g při rozpětí 700mm
vzletovka mi vychází 370-380g při rozpětí 700mm
Kuba78 píše:tak oba Alferyho letajici skvosty osazeny. oba maji stejnou turbinu z banggodu, litat to bude na 3S/1300. popravde, nejvic prace pri sestavovani a nejvetsi piplacka je nanaseni obtiskuvenku fouka tak se zaletem pockame, az si clovek rika jestli to neni skoda pokusit se to umistit do vzduchu..
Se zájmem sleduji, taky mám přesně tebou zmiňované dvě dmychadla, které zbyly po bouračce learjeta. Na 3S mi žraly kolem 25A a tah přes 500g. Zatím nevím jestli od Alferyho (mám úplně stejný výběr jako ty) a nebo udělat můj oblíbený An-72(74).
Re: Do čeho strčit 50mm 11lopatkové dmychadlo 3s
Já tak nějak vybírám, do čeho strčit dvě 50mm dmychadýlka, zatím to vypadá na tohle...
jyrry.webnode.cz