Luxol a dřevěnej plot

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
blembondo

Re: Luxol a dřevěnej plot

#16 Příspěvek od blembondo »

Stačí se mrknout co se doporučuje pro venkovní terasy...
Vždy předvrtávejte otvory pro vruty, aby se zabránilo praskání materiálu. Použití samořezných vrutů bez předvrtání není doporučeno. Doporučuje se používat nízké závitové šrouby. Je velmi důležité použít šrouby a spojovací materiál z nerezové oceli se zápustnou hlavou, pro vnější použití nebo použití ve vlhkém prostředí...
jio

#17 Příspěvek od jio »

Přesně tak to mám a přesto to hnije právě kolem šroubů. Díry jsou vrtané na 6,5 pro šroub m6 se čočkovou hlavou.
Chyba asi byla v tom, že jsem vrtal díry do už natřených prken a šroub jsem už barvou nepřetřel. A jak se ta čočka zamáčkla do dřeva, tak tam zatéká.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Celeron »

Copak ty díry pro šrouby by se daly třeba prostříknout Luxolem injekční stříkačkou a nechat naležato odkapat. Jenže to je strašná zdržovačka, zase to nechat den schnout, protože pokud by se šroub zalepil Luxolem v díře, nejspíš by se potom už nikdy nepovolil. Asi jen Luxolem přemáznu hlavy po dotažení.
jio

#19 Příspěvek od jio »

Celeron píše:Asi jen Luxolem přemáznu hlavy po dotažení.

Já už to teď tak dělám taky. A v podstatě při opakovaném nátěru to ani jinak nejde.
STROHUR
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od STROHUR »

Nevěděl by někdo ?
Před 5 lety jsem opravoval 40 let starý plot , nové hoblované plotovky koupené v marketu
vyhnívají zevnitř odshora jsou jemně rozpraskané .
Staré přitom drží pořád bez hnití i prasklé od sluníčka.
Jde mi o to jak se toho vyvarovat , nechce se mě každých 5 let měnit plaňky ,
je to dřevem , způsobem sušení ?
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Celeron »

A čím to natíráš? Nedals dost zásadní info. Já mám plaňky taky rozpraskaný ale v těch prasklinách nehnijou.

Jinak už mám natříno. Ale jinak, bez štětce, nalil jsem postupně 6 litrů Luxolu do 120 cm pozink žlabu s připájenejma koncema a plaňky jsem do něho namáčel a pak nechal nad umyvadlem odkapat a odkap zase vracel do žlabu. Všechny praskliny jsou prosycený tak doufám, že to zase 10 let nebudu muset řešit.
Starej Luxol jsem namíchal s novým a přilil ten luxoláckej fundicid (3/3/0,7). Na 130 plaňek dlouhých 110 cm padlo 4,5 litru, zbytek jsem slil pro příště. Šlo to parádně, štětcem bych se s tím matlal ještě za týden, možná dva. :wink:
STROHUR
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od STROHUR »

Natřené to je celé cca 4 vrstvami Luxolu nebo něčeho podobného.
Tenkovrstvá lazura.
Našel jsem tehdy ještě staré nenatřené náhradní plaňky , namontoval je
a ty nevyhnívají.
tomashr

#23 Příspěvek od tomashr »

Celeron píše: zase to nechat den schnout, protože pokud by se šroub zalepil Luxolem v díře, nejspíš by se potom už nikdy nepovolil.

Tomu nepovolení tedy moc nevěřím, lepivost Luxolu (obecně lazur) není velká.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“