Cessna 480 pelikan
Re: Cessna 480 pelikan
Já jsem měl kdysy taky tuhle Cessnu 480 a křidélka měla. Vždycky jedno malinké servo hned za křidélkem a propojeno krátký drátovým táhlem. Ale taky jsem měl ještě verzi 35MHz.
I přes značnou nekomunikaci tazatele - kam asi zmizel? - jsem si dal práci a našel recenzi v RCrevue 7/2008 str. 30, kde je model ve verzi 2,4GHz. S !křidélkami!, která jsou zapojena každé samostatně.
Aj ja si spominam ze od Pelikana to dialkove je total nestandard.
Po "tatinovi" som malemu rozchodil zabudnutu Gamu vetron a dokonca som prehodil mod na 2, povodne bol 1.
Pruzinky na knipel co drzi v strede som dako mechanicky urobil ale kanaly na prijimaci som musel poprehadzovat ina moznost nebola
Chcel som iba povedat ze je mozne aj prehodit mod ak by niekto potreboval
Po "tatinovi" som malemu rozchodil zabudnutu Gamu vetron a dokonca som prehodil mod na 2, povodne bol 1.
Pruzinky na knipel co drzi v strede som dako mechanicky urobil ale kanaly na prijimaci som musel poprehadzovat ina moznost nebola
sky59 píše:Aj ja si spominam ze od Pelikana to dialkove je total nestandard.
ale kanaly na prijimaci som musel poprehadzovat ina moznost nebola
Jestli ono to není tím, že Cadet je jen setovka, kde prostě možnost změny kanálu není možná.
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
Co chcel autor povedat?
sky59 píše:Co chcel autor povedat?
Že zkrátka má napevno přiřazený kanály, aby to bylo levný. Nic nestandardního na tom není. Kdyby byla možnost programovat a přiřazovat kanály, nutně by musela být dražší. Toť vše.
Presne to som napisal tak som nechapal ze o co ti ide ked pises presne to iste co som uz napisal ja = ze jedina sanca bola poprehadzovat kable na prijimaci
sky59 píše:Presne to som napisal tak som nechapal ze o co ti ide ked pises presne to iste co som uz napisal ja = ze jedina sanca bola poprehadzovat kable na prijimaci
To ano, ale není to nestandard. U těchto souprav je to normální. Nic jinýho v tom nehledej.
Chuck Norris dokáže z USA udělat USB a my víme, že ty dokážeš udělat z USB zase zpátky USA
.
Na rovinu, Cadeta nemá smysl jakkoliv upravovat, lepší je najít kontejner na elektroodpad. Vím, že drátek mi vynadá, ale já to vidím jen jako drahou hračku.
Na rovinu, Cadeta nemá smysl jakkoliv upravovat, lepší je najít kontejner na elektroodpad. Vím, že drátek mi vynadá, ale já to vidím jen jako drahou hračku.
Hitec Aurora 9X
drátek ti nevynadá,má na to stále zcela stejný názor který si takřka každodenně při létání a i při pročítání fora o vysílačích potvrzuje.Ono pokud si začátečník rozhodí cokoliv v TX a RX tak bude tápat tak jako tak ať je to 4ch souprava za 1000Kč nebo 14ch za 20000 Kč a fakt o hračkách to není
DAF píše:Chuck Norris dokáže z USA udělat USB a my víme, že ty dokážeš udělat z USB zase zpátky USA.
Nóó, vzhledem ke specifikaci dotazu, to nejspíš jen jako má. Drahou bych neřekl. Tuším, že když jsem ji před lety kupoval, tak stála 3500,00. A to mi drahý nepřijde. Ovšem chce-li někdo pokračovat, je to slepá ulička.
Cadet stojí dnes necelých patnáct stovek. Ale jak jsi sám poznamenal, je to pro někoho, kdo nemá zájem pokračovat. Kdo zájem má a bude chtít rozšířit ovládané prvky, ten bude brzo pokukovat po něčem lepším, proto jsem to nazval drahou hračkou. Za podobné nebo jen o málo větší peníze se dají sehnat výrazně lepší rádia. Cadet nemá ani konektor pro připojení na PC, i ten se musí dodělat. Prakticky všem začátečníkům doporučujeme sehnat si nějaký simulátor, aby si osvojil základy a nepletl si prstíčky a pokud si pořídí tohle rádio, buď musí znát základy elektrotechniky, aby si to dodělal, či mít k tomu známého, nebo si vedle toho koupit ovladač (4osý joystick), ten stojí kolem 7stovek, když to sečteš...za to už je slušné programovací rádio s nejméně 6 kanály a s konektorem učitel/žák, resp pro připojení k PC. Tak teď mi řekni, co bude podle tebe asi lepší.
Hitec Aurora 9X
To máš určitě pravdu. Nemá cenu se dohadovat. Sám bych doporučil taky něco jinýho, ale někteří si nedají říct. Na druhou stranu jsem doporučil určitě něco lepšího ( kluk se dušoval, jak ho to baví) a od tý doby to jen leží. Po měsíci ho to přestalo bavit. Holt Tank of worlds vyhrálo.
To je "riziko podnikání". Mám na kroužku tři kluk, kteří létají s RC modely, jeden má zrovna Cadeta (toho jsem původně zařadil do začátečnických rádií). Když je vezmu na plac, tak létají, dokonce už i docela dobře. Ale když se jich zeptám, jestli už chodí i někam sami (tedy s rodiči), tak ani jeden! Rodiče mají "splněnou čárku" za vyplněný volný čas potomka. Kluci zase kroužek berou jako školu, něco přilepí a "já už mám úkol splněnej!". Odpovídám, že nemá, úkolem je postavit celý model a dostat ho úspěšně do luftu. V jejich věku jsem už lepil modely celé a samostatně, byť mi třeba ne vždy létaly. Jako samouk jsem dlouho nevěděl, k čemu je těžiště, úhly seřízení, jak co změřit a další, to jsem postupně vyčetl z literatury. Oni to už mají na zlatém podnose.
Hitec Aurora 9X
-
JardaRůžička
Tak to jsem začínal úplně stejně. Neměl jsem široko - daleko - bystrozrako nikoho, od koho bych se mohl učit. Takže pokus - omyl (a že jich bylo...).DAF píše:Jako samouk jsem dlouho nevěděl, k čemu je těžiště, úhly seřízení, jak co změřit a další, to jsem postupně vyčetl z literatury.