V tomto odkazu píšeš - konektor micro JST, rozteč 1,25mm. Můžeš tu rozteč ověřit? Já mám obrázek podle kterýho to nesedí. Rád bych věděl, co za konektory v tom přijímači opravdu je. Taky na tom obrázku být ale nemusí...jyrry píše:... Chce to slušné krimpovací kleštičky a zásobu konektorových pinů
přijímač Gr-12SC HoTT
Re: Zapojení přijímače GR-12SC HoTT
Ověřeno, opraveno
Nevím jak se mi to povedlo...
Je to 1,5mm.
Nevím jak se mi to povedlo...
Je to 1,5mm.
jyrry.webnode.cz
Díkyjyrry píše:...Je to 1,5mm.
Co pořád nevím - jak rozumně tyhle konektůrky z přijímače odpojovat. Taháním za kablíky určitě ne a jinak není za co vzít; jediné co mi zafungovalo je vzít ze širší strany stranovými štípačkami pod těmi výstupky a opatrně vyviklat 
jyrry.webnode.cz
Já mám na malém Rx - Molex (1,25mm) a ty jdou, za okraj, nehtama parádně vytáhnout. Je to ale Rx značky, co si tady nedovolím napsat.
Taky proto jsem se na tu rozteč ptal.
- daber
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, těchto přijímačů vlastním několik napájení přijímače do kteréhokoliv kanálu, pozor na polaritu konektorů. Prodávají se serva přímo s příslušnými konektory, ale můžou byt zapojeny jinak, je potřeba důsledně zkontrolovat a to samé platí u hotových konektorů s kablíky kde také zapojení nesouhlasí a je potřeba přepinovat. Jinak lze napájet jednou nebo dvěma lipolkami napřímo, ale musí také toto napětí zvládat serva.
Jinak dosah přijímače bez problémů, létané v F3K na hranici viditelnosti dále v samokřídle a vrťasovi Trex 250 od začátku co se začali prodávat bez jediného problému. Odpojovat opatrně tahem za všechny kabely, ale lepší a bezpečnější pinzetou a opatrným viklavým pohybem.
Jinak dosah přijímače bez problémů, létané v F3K na hranici viditelnosti dále v samokřídle a vrťasovi Trex 250 od začátku co se začali prodávat bez jediného problému. Odpojovat opatrně tahem za všechny kabely, ale lepší a bezpečnější pinzetou a opatrným viklavým pohybem.
Děkuji za všechny odpovědi, teď už v tom mám jasno.
Jinak pokud by to někoho zajímalo, konektory mají rozteč 1.5mm (jak píše jyrry), je to typ JST ZH a s jejich rozpojováním mám už zkušenosti. Používám většinou malou špičatou kalenou pinzetu, kterou chytnu konektor zboku pod lemem a páčím. Veselo je, když pinzeta sklouzne přes lem konektoru a zakousne se do vodičů vycházejících z konektoru. Věšinou to snesou jen několikrát. Proto kritické místo opatlávám tekutou gumou Plasti Dip - viz příloha. Uvedený přijímač má hmotnost 1.5g a možná ho použiju do malého vrtulníku Lynx Oxy 2 (řídící jednotka mikro Spirit - hmotnost Spirita 6.66g s pouzdrem, 3.15g bez pouzdra, serva DS-895-HV a Blue Arrow H0988UHS, regulátor motoru Castle Talon 25, jeho BEC má výstup 5.5V).
Ještě jednou děkuji všem za pomoc.
Jinak pokud by to někoho zajímalo, konektory mají rozteč 1.5mm (jak píše jyrry), je to typ JST ZH a s jejich rozpojováním mám už zkušenosti. Používám většinou malou špičatou kalenou pinzetu, kterou chytnu konektor zboku pod lemem a páčím. Veselo je, když pinzeta sklouzne přes lem konektoru a zakousne se do vodičů vycházejících z konektoru. Věšinou to snesou jen několikrát. Proto kritické místo opatlávám tekutou gumou Plasti Dip - viz příloha. Uvedený přijímač má hmotnost 1.5g a možná ho použiju do malého vrtulníku Lynx Oxy 2 (řídící jednotka mikro Spirit - hmotnost Spirita 6.66g s pouzdrem, 3.15g bez pouzdra, serva DS-895-HV a Blue Arrow H0988UHS, regulátor motoru Castle Talon 25, jeho BEC má výstup 5.5V).
Ještě jednou děkuji všem za pomoc.
přijímač Gr-12SC HoTT
Zdravím ... MZ24PRO a po napípaní cez príjmač GR12 - SC model reaguje na všetko, viem si ho napípať ale neustále mi vysielač hlási nulové napätie na príjmači, pritom všetko stále funguje ... nerozumiem tomu , čo nastaviť ?
Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
Máš to asi špatně spárovaný, vyresetuj Rx podržením tlačítka při současném připojení napájení a znovu to spáruj. Nezapomeň při párování mít RX a Tx aspoň 1,5 m od sebe.
problem je že aj po opakovaných spárovaniach model začne reagovať ale na vysielači ukazuje RX nula V, keď vypnem vysielač a opäť ho zapnem všetko normálne nabehne funguje ale po 10-15 sekundách opäť hláška "napětí přímače" ...
Páruješ moc blízko u sebe
Nevím v jaké vzdálenosti B2studio páruje, ale s MC-20 běžně páruji kolem 60 až 75cm a nikdy se mi nestalo, že by párování proběhlo špatně. V Manuálu se uvádí kolem 1m. Na 1,5m snad ani normálně nedosáhneš. Nemyslím, že by MZ-24 byl nějak odlyšný. Jestli to po zapnutí chvíli funguje správně, včetně zobrazení napětí přijímače, a pak to vypadne, měl bych podezření spíš na vadu přijímače. Nebyl Rx havarovaný? Zkusil jsi párování s jiným přijímačem?
Ještě by mohla pomoci aktualizace firmware Rx. Ale mám osobní zkušenost s tímhle chováním a bylo to tím párováním u sebe.
Párujem po resete aj 2,5 m ďaleko ( samozrejme s asistenciou) .... toto je mikro prímač SC-čko a ten nemá tlačidlo takže idem podľa návodu a Bindujem po zapojení batérie ... Podľa mňa je TX v poriadku lebo po skúšovnom napárovaní na GR 16 ( na iný model) všetko funguje ako má ... no GR-16 má tlačidlo a tak prárovanie pohodné ...
Všetko funguje objednám nový príjmač ... zatial som sa po stiahnutí zvuku hral z nastavovaním lietadla a aj po hodine všetko fungovalo ... no bohužiaľ RX stále ukazuje nulu
Objednám novú kus asi ...
Všetko funguje objednám nový príjmač ... zatial som sa po stiahnutí zvuku hral z nastavovaním lietadla a aj po hodine všetko fungovalo ... no bohužiaľ RX stále ukazuje nulu
Těch 2,5m už je zbytečný extrém. A s tou aktualizací FW by to taky mohl být důvod. Jde ale o to, aby aktualizoval na odpovídající verzi jaká je ve vysílači. Na stránkách vidím, že poslední verze pro GR-12SC je 1a05 z 26.4.2019 a je to zatím betaverze, netestovaná na chyby. Jen pro upřesnění GR-12SC se aktualizuje pomocí "micro_swloader.exe".