AliExpress zkušenosti

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
tomashr

Re: AliExpress zkušenosti

#16 Příspěvek od tomashr »

Haha, tak se mi vrátila ta chvála, zrovna mi dorazila zásilka a výsledkem je výhružné review na prodejce...
Ale je to podobné, jako s tím přijímačem 35-40MHz, mně pro změnu už po druhé (poprvé to byl Banggod, ne Ali) poslali místo servokonektorů Futaba (s tím "klíčem" na plastové krytce) konektory s obyčejnou plastovou krytkou. To je klasika - číňan evidentně vůbec nechápe, že se Futaba, JR a UNI nějak liší, vypadá to podobně, tak prostě pošle co mu přijde do ruky. Neviděl bych v tom žádný zlá úmysl a snahu šidit, je to prostě neznalost.
Uvidíme, jak zareagují, zas tak moc to neřeším, protože samozřejmě využiju i ty konektory s UNI krytem, v ideálním případě je bydu mít levněji či zdarma :-) Fakt ale je, že bych raději ty správné a peníze bych číňanovi rád dopřál...
leon_cz

#17 Příspěvek od leon_cz »

Marek_Km píše:Taky mám maximální spokojenost s nákupy na Ali, mám jich kvanta a vše bylo vždy doručeno. Je sice pravda, že to bylo dřív o chlup rychleji doručeno (subjektivní pocit), ale vždy to přišlo a to je hlavní. Co se týká reklamací (bylo jich jen pár, vždy to bylo k mé spokojenosti vyřešeno. Kdysi hodně dávno jsem nakupoval jen na eshopech, kde se dalo platit přes Paypal (přišlo mi to bezpečnější), třeba Ebay, Banggood, Hobbyking a tak, ale pak jsem něco potřeboval odsud a nakonec mám nákupů nejvíc asi odsud. Pokud má někdo obavy ze zneužití platební karty, stačí dodržovat to, co dělám já: mít v internetovém bankovnictví na kartě zablokovány internetové platby. Ty povolím těsně před nákupem a po něm je hned zakážu a mám klid.
Edit: a co se týká Pošty, tak k ní nemám absolutně žádné výhrady, ale to už jsem tady někde psal. Hlavní Poštu mám od bydliště pár metrů a co někdy nešlo dostat do schránky, tak pak bylo ve schránce oznámení.

Bohužel v ČR stále existuje několik míst, kde není vůbec GSM signál a jelikož většina změn v nastavení účtu u České spořitelny vyžaduje potvrzení přes SMS kód, nemám v naší vesnici na takovéto šachy s účtem šanci :D Naštěstí existuje ten PayPal.
mlike

#18 Příspěvek od mlike »

Stalo se mi několikrát, že zásilka nebyla doma ani po jejich (prodloužené) garanční době dodání zásilky. Objednávku jsem rozporoval a z Ali mi někdy přišla žádost, abych ještě počkal, jindy mi vrátili penize hned. Zásilka Pak přišla treba týden nebo dva na to... Krom jednoho prodejce, mi všichni ostatní, kteří mi vraceli peníze, napsali ať to nechám být. Poctivě jsem jim psal, že to sice se zpožděním, ale došlo. Ale byly to položky do asi 50 dolcu. Takže za mě spokojenost.
semo

#19 Příspěvek od semo »

Tak jen update, jak to dopadlo. Zboží nepřišlo ani po dlouhé době, nepomohlo dispute ani negativní review. Z toho všeho plyne, že Aliexpress funguje všem, až na mě :-).
http://semos333.rajce.idnes.cz/
Miro_V

#20 Příspěvek od Miro_V »

Si robia srandu s tym postovnym na Slovensko?

https://www.aliexpress.com/item/32846716567.html

Shipping: US $302.23 - ta lacnejsia doprava , okolo 400$ ta drahsia , to je neskutocne 8O 8O

Doprava do CR o 2/3 dost lacnejsia (tou istou dopravou) , aj ked stale dost draha...

Taketo ukrutne ceny som nasiel pri viacerych vyrobkoch , nielen pri tomto. Co sa deje ? To nie je len zvysenym clom...
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....
mior
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od mior »

Asi im drblo....

Miro_V píše:Si robia srandu s tym postovnym na Slovensko?

Shipping: US $302.23 - ta lacnejsia doprava , okolo 400$ ta drahsia , to je neskutocne 8O 8O

Doprava do CR o 2/3 dost lacnejsia (tou istou dopravou) , aj ked stale dost draha...

Taketo ukrutne ceny som nasiel pri viacerych vyrobkoch , nielen pri tomto. Co sa deje ? To nie je len zvysenym clom...
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od lubo1 »

Miro_V píše:Si robia srandu s tym postovnym na Slovensko?

Riešia to tak, že jeden predajca predáva tovar za 100 E a doprava zdarma...
Druhý to tam hodí za 50 a doprava 49... Ak si dáš zoradiť podľa ceny potom ti vyhodí prvý tovar za 50 E....
S číňanom je to čoraz horšie. Pred rokom chodil tovar do mesiaca... dnes do dvoch ... troch - nieje problém aj viac.
Posledná zásielka - objednávka 30. jan ešte nedorazila.... a podľa tracku ešte nieje ani v európe.
Pri tovare je písané doručenie 30 - 50 dní.... Prestáva to byť zaujímavé...
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Golfista

#23 Příspěvek od Golfista »

Je to několik let dozadu, co jsem si myslel, že jednou čína zvedne ceny tak, až nám bude blbě. Bohužel už to začalo. A bude hůř. Možná čas začít dělat modelařinu částečně postaru. Všechno doma a sami.
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
JardaRůžička

#24 Příspěvek od JardaRůžička »

Golfista píše:Všechno doma a sami.
To mi moc nevadí. Já jsem s tím vlastně nepřestal. :)
automet

#25 Příspěvek od automet »

Keď prídu manželkine stužky po pol roku, tak ich asi od zlosti hodím do koša :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
olisoft

#26 Příspěvek od olisoft »

no manzelkine tricko sice prislo, ale uplne inde :lol: (na poste mi povedala do akeho mesta to cislo zasielky slo, bolo to "na druhom konci republiky"), takze stava sa.

ale vseobecne som spokojny, ak boli problemy, vyreklamoval som (peniaze vratili), vsetko prislo bez problemov az na par ojedinelych zabludencov co nikdy nedorazili
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“