juraj.jurej píše:To áno, ale u iných systémov si tie šablóny nespravíš, neupravíš, nevylepšíš kedy chceš podľa seba, ako potrebuješ. Musíš len čakať na up grade výrobcu čo ti ponúkne.
Nesmieš to porovnávať so setovkami.
Model sa dá nastaviť vždy viacerými spôsobmi a kombinovať šablony s vlastnou tvorivosťou.
juraj.jurej píše:Vie napr. Futaba nastaviť komplet stabilizáciu letu na letisku bezdrátovo cez rádio a ovládať zisk počas letu?
Futabu strednej a vyššej triedy si kupujú ľudia čo stabilizáciu nepotrebujú. A v mojej som menu na Drony ešte nikdy neotvoril tak ani netuším aké sú tam možnosti.
prikrylm píše:Tys ten návod na OpenTX ani nečetl, že ne?

Pak to hloubkové studium odpadá.
V manuálu T18SZ jsem nikde nenarazil na možnost si model nastavit v pohodlí FullHD monitoru, klávesnice a myši. Přehlédl jsem to nebo to fakt nejde?
- Nie neštudoval som návod na OTX. Stačí mi čítať čo tu riešite, niekoľko stranový návod Pierra Rondela ako na Taranise napípať F3F a kamarát čo občas na Taranise niečo pípa... Na Ete so 6 servovým krídlom čo napípal pred 2 rokmi musí loviť v hlave aby si sponul ako dospel k výsledku.
- Ono to fakt nejde. Niet dôvod, lebo všetko sa dá rýchlo nastaviť na displeji vysielača. Rýchlejšie ako ty na PC.
martinni píše:To je asi částečně pravda, na druhou stranu je ale třeba dodat, že mnoho věcí jde v
Open Tx udělat velmi jednoduše 
, co by na šablonovém rádio buď nešlo vůbec, nebo velmi komplikovaně. A také, ruku na srdce - pochybuji, že F5J nastaví např. uživatel Graupneru na Futabě nebo Jeti a obráceně, je to prostě o tom, na co je kdo naučený a zvyklý. Co jsem viděl, tak u většiny šablonových rádií se uživatel většinou bez návodu neobejde, protože je tam spoustu nelogičností.
Jediné čo sa nedá nastaviť (Futaba) sú veci nepotrebné k letu bez ktorých sa dá žiť. Telemetrický vstup ako funkcia, hlasový výstup na čokoľvek, logické spínače čohokoľvek a servobalancer.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk