Hezká pomůcka na spojování kablíků

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Majky007s

Re: Hezká pomůcka na spojování kablíků

#16 Příspěvek od Majky007s »

Já se ptám proto že ani jesno nemám, tak zda se vyplati třeba něco pořizovat nebo postačí tryskový zapalovač, či hořák.
kajman111

#17 Příspěvek od kajman111 »

Zdar, tohle používám asi 5 let snad na všechno. V autě to dodnes fachá na bufiku, který je pod autem. Koupil jsem to po igeliťáčkách v banggoodu, za pár korun, různé průměry. Nahřívám to obyč.plynovou pájkou, tím nástavcem co je na smršťovačky.
bylo Pluto,Admirál,Mars II,T9X, Toro...MX-20Hott,FuncubXL,Solius,Twinstar,L-13Blaník 2700mm,Samurai
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Celeron »

Kajmane, a děláš to s ostrým modrým plamenem a nebo dáváš ten "změkčovač plamene" tedy prodlužovací nástavec s vyšroubovaným hrotem pájky? Já to zatím neměl šanci vyzkoušet, zase (potřetí) mám plynovou pájku Parkside na reklamaci v Lidlu. Doufám, že už poslední a vrátěj peníze.
jio

#19 Příspěvek od jio »

Když pomůcka, tak nevíte o nějaké jiné pomůcce pro tento účel?

Mám kameru do auta a nechci tahat napájení dlouhým kabelem. Pořídil jsem proto 5V zdroj do 12V zásuvky a z něho vyseparoval desku s USB, naletoval 2 lícny na 12V přívod a chtěl bych to napojit na stropní světlo. Na které dráty vím, ale narazil jsem na problém, že dráty jsou ve světle nakrimpované. Pájet k nim na kus oholeného drátu paralelně určitě ne, ale spoj Ing. Kroutila by asi taky dlouho nevydržel.

Nemáte nějaký tip, jak to napojit?
Přílohy
adapter.jpg
Lark

#20 Příspěvek od Lark »

Mám kameru za zrdcátkem a původně jsem to chtěl taky tahat ze stropního světla (YETI). Nakonec jsem ale koupil pojistkové pouzdro s odbočkou a natáh to přímo z pojistek. Kabel se dá zastrkat za gumu kolem okna a nikde nic netrčí.
macil

#21 Příspěvek od macil »

Ja som napojenie autokamery riešil ako Lark, ale existujú aj takéto spojky

Obrázek

https://www.ebay.com/itm/60Pcs-T-Tap-Sp ... :rk:1:pf:0
jio

#22 Příspěvek od jio »

Díky pánové. Ta spojka z ebay bude asi pro mě to pravé. Původně jsem to chtěl také tahat z pojistek, ale v A sloupcích jsou airbagy a tam mám docela strach do toho šahat. A tahat to podél okna se mi moc nelíbí.
zdzd

#23 Příspěvek od zdzd »

To nemusíš kupovat z ebay. Mají to v každé mototechně za pár kaček.
jio

#24 Příspěvek od jio »

Dík.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Celeron »

Jo, používá to každej autoelektrikář, kterej do stávající instalace připojuje třeba zásuvku pro vozejk. Prostě k stávajícímu kabelu "přiskřípne" odbočku.
novfra

#26 Příspěvek od novfra »

Celeron píše:Jo, používá to každej autoelektrikář, kterej do stávající instalace připojuje třeba zásuvku pro vozejk. Prostě k stávajícímu kabelu "přiskřípne" odbočku.

Jojo, bohužel. Zlomil bych jim za to ruce. Dovolím si vypůjčit hlášku z filmu "U mě dobrý"
Citace "nasrat na ruce a nepustit k vodě" konec citace.
kajman111

#27 Příspěvek od kajman111 »

Celeron píše:Kajmane, a děláš to s ostrým modrým plamenem a nebo dáváš ten "změkčovač plamene" tedy prodlužovací nástavec s vyšroubovaným hrotem pájky? Já to zatím neměl šanci vyzkoušet, zase (potřetí) mám plynovou pájku Parkside na reklamaci v Lidlu. Doufám, že už poslední a vrátěj peníze.

Jo, když se mi chce, tak ty nástavce přehodím, ale když jsem zhnilý, jde to i jenom tím "výfukem" co je v pájecím hrotu, ale je to jak šuka..a přes tepláky.
bylo Pluto,Admirál,Mars II,T9X, Toro...MX-20Hott,FuncubXL,Solius,Twinstar,L-13Blaník 2700mm,Samurai
Lark

#28 Příspěvek od Lark »

novfra píše:
Jojo, bohužel. Zlomil bych jim za to ruce. Dovolím si vypůjčit hlášku z filmu "U mě dobrý"
Citace "nasrat na ruce a nepustit k vodě" konec citace.

Přesně, je to nadobro zprasenej kabel, kterej má navíc možnost ve spoji vlhkostí oxidovat. Ta odbočovací pojistka je čistá práce, navíc je ta odbočka samostatně jištěná, a kdykoli to jde vrátit do původního stavu.
Solim Namez

#29 Příspěvek od Solim Namez »

Pokud se ta zařezávací spojka použije v interiéru vozu a má správný rozměr, tak ten kabel v pohodě přežije auto.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“