Hezká pomůcka na spojování kablíků
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Hezká pomůcka na spojování kablíků
Já se ptám proto že ani jesno nemám, tak zda se vyplati třeba něco pořizovat nebo postačí tryskový zapalovač, či hořák.
Zdar, tohle používám asi 5 let snad na všechno. V autě to dodnes fachá na bufiku, který je pod autem. Koupil jsem to po igeliťáčkách v banggoodu, za pár korun, různé průměry. Nahřívám to obyč.plynovou pájkou, tím nástavcem co je na smršťovačky.
bylo Pluto,Admirál,Mars II,T9X, Toro...MX-20Hott,FuncubXL,Solius,Twinstar,L-13Blaník 2700mm,Samurai
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Kajmane, a děláš to s ostrým modrým plamenem a nebo dáváš ten "změkčovač plamene" tedy prodlužovací nástavec s vyšroubovaným hrotem pájky? Já to zatím neměl šanci vyzkoušet, zase (potřetí) mám plynovou pájku Parkside na reklamaci v Lidlu. Doufám, že už poslední a vrátěj peníze.
Když pomůcka, tak nevíte o nějaké jiné pomůcce pro tento účel?
Mám kameru do auta a nechci tahat napájení dlouhým kabelem. Pořídil jsem proto 5V zdroj do 12V zásuvky a z něho vyseparoval desku s USB, naletoval 2 lícny na 12V přívod a chtěl bych to napojit na stropní světlo. Na které dráty vím, ale narazil jsem na problém, že dráty jsou ve světle nakrimpované. Pájet k nim na kus oholeného drátu paralelně určitě ne, ale spoj Ing. Kroutila by asi taky dlouho nevydržel.
Nemáte nějaký tip, jak to napojit?
Mám kameru do auta a nechci tahat napájení dlouhým kabelem. Pořídil jsem proto 5V zdroj do 12V zásuvky a z něho vyseparoval desku s USB, naletoval 2 lícny na 12V přívod a chtěl bych to napojit na stropní světlo. Na které dráty vím, ale narazil jsem na problém, že dráty jsou ve světle nakrimpované. Pájet k nim na kus oholeného drátu paralelně určitě ne, ale spoj Ing. Kroutila by asi taky dlouho nevydržel.
Nemáte nějaký tip, jak to napojit?
Mám kameru za zrdcátkem a původně jsem to chtěl taky tahat ze stropního světla (YETI). Nakonec jsem ale koupil pojistkové pouzdro s odbočkou a natáh to přímo z pojistek. Kabel se dá zastrkat za gumu kolem okna a nikde nic netrčí.
Ja som napojenie autokamery riešil ako Lark, ale existujú aj takéto spojky

https://www.ebay.com/itm/60Pcs-T-Tap-Sp ... :rk:1:pf:0

https://www.ebay.com/itm/60Pcs-T-Tap-Sp ... :rk:1:pf:0
Díky pánové. Ta spojka z ebay bude asi pro mě to pravé. Původně jsem to chtěl také tahat z pojistek, ale v A sloupcích jsou airbagy a tam mám docela strach do toho šahat. A tahat to podél okna se mi moc nelíbí.
To nemusíš kupovat z ebay. Mají to v každé mototechně za pár kaček.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Jo, používá to každej autoelektrikář, kterej do stávající instalace připojuje třeba zásuvku pro vozejk. Prostě k stávajícímu kabelu "přiskřípne" odbočku.
Celeron píše:Jo, používá to každej autoelektrikář, kterej do stávající instalace připojuje třeba zásuvku pro vozejk. Prostě k stávajícímu kabelu "přiskřípne" odbočku.
Jojo, bohužel. Zlomil bych jim za to ruce. Dovolím si vypůjčit hlášku z filmu "U mě dobrý"
Citace "nasrat na ruce a nepustit k vodě" konec citace.
Celeron píše:Kajmane, a děláš to s ostrým modrým plamenem a nebo dáváš ten "změkčovač plamene" tedy prodlužovací nástavec s vyšroubovaným hrotem pájky? Já to zatím neměl šanci vyzkoušet, zase (potřetí) mám plynovou pájku Parkside na reklamaci v Lidlu. Doufám, že už poslední a vrátěj peníze.
Jo, když se mi chce, tak ty nástavce přehodím, ale když jsem zhnilý, jde to i jenom tím "výfukem" co je v pájecím hrotu, ale je to jak šuka..a přes tepláky.
bylo Pluto,Admirál,Mars II,T9X, Toro...MX-20Hott,FuncubXL,Solius,Twinstar,L-13Blaník 2700mm,Samurai
novfra píše:
Jojo, bohužel. Zlomil bych jim za to ruce. Dovolím si vypůjčit hlášku z filmu "U mě dobrý"
Citace "nasrat na ruce a nepustit k vodě" konec citace.
Přesně, je to nadobro zprasenej kabel, kterej má navíc možnost ve spoji vlhkostí oxidovat. Ta odbočovací pojistka je čistá práce, navíc je ta odbočka samostatně jištěná, a kdykoli to jde vrátit do původního stavu.
- Solim Namez
Pokud se ta zařezávací spojka použije v interiéru vozu a má správný rozměr, tak ten kabel v pohodě přežije auto.