novfra píše:
Ale ani dobré baterky nezamaskují největší nevýhodu tohoto typu vysavačů. Malý filtr, přesněji jeho plocha. Po chvilce vysávání se zanese prachem a sníží se výkon.
měl jsem podobný typ--elektrolux, baterky v poho, ale pytlík opravdu tak na jedno vysávání a pak hned vyčistit, jinak vysavač už nic nevysál ani z lina, nakonec skončil taky u popelnice.
do práce jsem řešil na vysávání pro vrtání příklepovkou nějaký malý vysavač, který bych si mohl na popruhu hodit přez rameno a v pohodě vrtat i vysávat--vyřešeno mám, malý 220V 700W vysavač, ale filtr jsem si musel na místo pidi pytlíku přebastlit na na papírovou harmoniku--taky to není na vysávání dokud nebude prostor okolo harmoniky ucpaný, ale takhle už to saje i po vyvrtání první díry.
hodně záleží, kdo co opravdu potřebuje vysávat---třeba odsávání finální stěrky broušených omítek za vibračkou je po chvilce jisto jistá smrt každého běžného domácího vysavače a ten jemný bílý prach je i za mikrofiltrem a vysavač od toho jemného prachu komplet zasratý--v podstatě už nikdy nevyčistitelný.
v dílně mám hrncový vysavač k cirkulárce--taky jsem tam dobastloval co největší harmonikový filtr--funguje to skvěle, ale rozhodně né tak, že vysavač přestane sát, až když je nádoba plná--piliny z cirkuly létají do plechovky, vysavač bere v podstatě jen ten jemný prach--jak se zasere jen ta harmonika--filtr, tak už je potřeba ji vyklepat--to samé u vysavače napojeného na stolní řezačku dlažby za sucha--na pár řezu super, ale jak se zanese harmonika, už to netáhne---na ten jemný stavební prach fungujou pouze vysavače s automatickým vyklepáváním z filtru--ale to jsou už opravdu veliké těžké vysavače.
prostě žádný výkon a žádný baterky nepořeší fakt, že z ucpaného filtru je špunt, přez který se sát nedá.