Zkušenosti s Turbo Beaver EPO od pelikána.

Letadla s motorem, kde se předpokládá trvalý běh motoru po celou dobu letu. Spalovací i elektro.
Zpráva
Autor
Bojkas

Re: Zkušenosti s Turbo Beaver EPO od pelikána.

#16 Příspěvek od Bojkas »

A je tam určitě ten XT60? Bohužel mám jen Turnigy 9x s originálním FW, tam zpomalení nejde nastavit. :-(
Vážka
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Vážka »

Když tam XT60 nebude, tak ho tam dopájíme, neboj.
ASW-17, Sea Beaver, Piper PA-18 Super Cub
JETI DS-16
Bojkas

#18 Příspěvek od Bojkas »

Víš, že mi pájení moc nejde. :D Ukážu ti někdy ty své bastly, u kterých se i já divím, že to letadlo nespadlo.
msalcer

#19 Příspěvek od msalcer »

Turbo Beaver EPP mám. Létá přiměřeně dobře k tomu, že to je lehký EPP drak. Klapky proti větru na přistání ani netřeba, za bezvětří se použitím klapek dá snížit rychlost na přistání. Klapky nedávám na přepínač, ale na otočný potenciometr, takže podle momentální situace při přistání natočím polohu. Létám na kolovém podvozku i na plovácích na vodě. Plováky fungují dobře i na sněhu. Zimní mezipřistání na zaváté louce jsou s tím letadlem asi nejhezčí. Na kolový podvozek jsem dal větší kola, cca 75mm, na trávu jsou dost potřeba. Problém je jediný, jako asi u všech draků EPP, musí se často trimovat. Náhony na ovládací plochy jsou nepřesné a konstrukce se mírně kroutí. Nejlépe to éro nerozebírat. Jde převážet ve větším kufru složené.
Odpovědět

Zpět na „Motorová letadla“