F-14 Tomcat 2x80mm EDF Freewing
Pravidla fóra
Toto je nové fórum, pokud víte o nějakém vláknu, které by se mělo přesunout do EDF, tak napište SZ na TomasC.
Díky
Toto je nové fórum, pokud víte o nějakém vláknu, které by se mělo přesunout do EDF, tak napište SZ na TomasC.
Díky
Re: F-14 Tomcat 2x80mm EDF Freewing
Postupujeme dle návodu předpokládaje že ho mají už trochu odladěný. K zajištění polohy kabelů (serva a LEDky) aby se nepletly/neskříply při montáži je použita tavná pistole; tuhle mohu doporučit - malá, dvoustupňová, šikovná:
Stejně tak jsou tavným lepidlem pojištěné konektory proti nechtěnému rozpojení; bylo nutné je nacpat do přívodní šachty aby šly směrovky usadit:
Po připojení (prozatímní) přijímačové baterky se to rozsvítilo jak vánoční stromeček:
Vzhledem k děsivému chumlu kabelů přijde přijímač rovnou na tu destičku; původní umístění kdesi vepředu zapříčinilo tu dlouhou pupeční šňůru kterou chci eliminovat:
Stejně tak jsou tavným lepidlem pojištěné konektory proti nechtěnému rozpojení; bylo nutné je nacpat do přívodní šachty aby šly směrovky usadit:
Po připojení (prozatímní) přijímačové baterky se to rozsvítilo jak vánoční stromeček:
Vzhledem k děsivému chumlu kabelů přijde přijímač rovnou na tu destičku; původní umístění kdesi vepředu zapříčinilo tu dlouhou pupeční šňůru kterou chci eliminovat:
jyrry.webnode.cz
Jirko klid, pán ti to asi vyleští nebo ti vynese koš 
Letadlo parádní, až budete zalétávat, tak dej vědět.
Letadlo parádní, až budete zalétávat, tak dej vědět.
LOOP,Su27/Gripen 70EDF/ViperJet 9OEDF/Mig29 2x64EDF/Ardea3m/P51 mz18_hott/
Tak podlahu jsme vyleštili skrzevá Photo-Paint a můžeme popojet
Michal přimontil výškovky:
Páky plovoucích výškovek jsou na můj vkus trochu krátké, kulové čepy mají vůli a celkově se mi to moc nelíbí, je tam potenciál na fletr. To se ještě doladí.
Přemístěním přijímače a uvědoměním si že skrz přijímač netečou proudy pro serva se podařilo elegantně zjednodušit kabeláž - napájení přenáší jen kompletní kabely 2. a 7. kanálu, kanály 3. až 6. mají zapojené pouze signálové piny:
Michal přimontil výškovky:
Páky plovoucích výškovek jsou na můj vkus trochu krátké, kulové čepy mají vůli a celkově se mi to moc nelíbí, je tam potenciál na fletr. To se ještě doladí.
Přemístěním přijímače a uvědoměním si že skrz přijímač netečou proudy pro serva se podařilo elegantně zjednodušit kabeláž - napájení přenáší jen kompletní kabely 2. a 7. kanálu, kanály 3. až 6. mají zapojené pouze signálové piny:
jyrry.webnode.cz
Já jsem to u Miga udělal uhlíkovou kulatinku do trubičky a zajištěné prstencem z hliníku.
Tady to bude asi vyřešené lépe, že?
Výškovky mají v sobě zastavěná pouzdra, v trupu je vsazená a zajištěná duralová kulatina a na tu se to nasadí, zajistí stavěcím kroužkem:
jyrry.webnode.cz
Tak to mám v podstatě to samé.
- mior
- Kontaktovat uživatele:
jyrry píše:... Gumicuk - nevím, muselo by se vymyslet kam to uchytit. Na rampu je to už dost velké, myslím.
Veľkosť modelu štartujúceho z gumicuku - myslím, že v pohode (titulná fotka na porovnanie):
http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?id=970&n=8-modelov-za-5-dni-3-male-a-5-velkych-%E2%80%93-1cast
a dáke krátke video zo štartu či pristátia:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=0lqxI1xxeNA[/youtube]
Len tak z "hecu" sme z toho skúsili odštartovať 3,5-metrový vetroň Blizard od Reicharda - a šlo to (ale fotku ani video z toho nemám, lebo to bolo fakt narýchlo).
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
No, ta Mirage má odhadem se šestičlánkem tak 2,6kg (našel jsem údaj 2200g se tříčlánkem).
Tohle má mít podle návodu 4340g bez baterek, ty budou 2 kusy 6s a to dělá cca 1600g, tedy celkem nějakých 6kg...
Tohle má mít podle návodu 4340g bez baterek, ty budou 2 kusy 6s a to dělá cca 1600g, tedy celkem nějakých 6kg...
jyrry.webnode.cz
Tak to je slušná váha. to už je kus éra.
Jaké do toho plánujete baterie? Nějaké 5000mAh?
Jaké do toho plánujete baterie? Nějaké 5000mAh?
Ju, všichni do toho cpou 2x 6s 5000mAh >30C ... i tak ta letová videa nejsou delší než 3 minuty...
jyrry.webnode.cz
Rozebral jsem to uložení výškovky a ejhle - hřídel má 5mm bez dvou setin a do pouzdra ve výškovce strčím vrták 5,1 a ještě má vůli...
Pořešilo to nabalení kaptonové pásky na hřídel a tím se kvedlání výškovky minimalizovalo:
Pořešilo to nabalení kaptonové pásky na hřídel a tím se kvedlání výškovky minimalizovalo:
jyrry.webnode.cz
No ono viper jeta když budu držet plný kotel, tak po třech minutách není co řešit.jyrry píše:Ju, všichni do toho cpou 2x 6s 5000mAh >30C ... i tak ta letová videa nejsou delší než 3 minuty...
Prostě jsou to žrouti.
jyrry píše:No, ta Mirage má odhadem se šestičlánkem tak 2,6kg (našel jsem údaj 2200g se tříčlánkem).
Tohle by to mohlo pošoupnout
https://www.bighobby.cz/www-bighobby-cz ... etru-cerna
Mám doma na menší a je to super. Předtím jsem měl jen tu opředenou a je to rozdíl.
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
Dík za odkaz, zauvažujem o tom.
Opředená když mi ji dělali volnější měla protažení stejně jen 2,7x, to je znát...
Opředená když mi ji dělali volnější měla protažení stejně jen 2,7x, to je znát...
jyrry.webnode.cz
Páku jsem pořešil prodloužením ze servopáky; je to 2x prošroubované a prolepené CA-čkem, tak to snad vydrží. Vůle je ale ještě na servu, je to nějaké MG a na konci jeho páky to je dost znatelné 
jyrry.webnode.cz