Model Hobby 2017

Byli jste na nějaké akci a chcete ji zhodnotit nebo se podělit o dojmy? Tady můžete.
Zpráva
Autor
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Model Hobby 2017

#16 Příspěvek od jyrry »

Co letová plocha; mám pozvání na létání (které se tímto stává druhým hlavním účelem mé návštěvy tam).
První hlavní účel je sehnat plechový jeřáb pro vnučku (vytrvale si ho přeje už půl roku) a jak to tak čtu, asi bude vcelku marné úsilí najít ho tam ... :?
Ale jak koukám, firma Somaty tam je takže i ten list do pilky OLFA si tam pořídím...
jyrry.webnode.cz
Zenair

#17 Příspěvek od Zenair »

Náhodou jsem měl cestu okolo, tak jsem se po pár letech včera zastavil. K tomu, co napsal Kope, není co dodat, shrnuto perfektně. Alespoň jsem pokecal s kluky od Kor model, jinak bohužel musím jen potvrdit, co bylo řečeno už výše...
kope
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od kope »

To jyrry: letová plocha samozřejmě jo. Zrovna když jsem tam byl, tak někdo proháněl Crack Camela od RC Factory. Musím říct, že vidět letadlo, které siluetou připomíná Camela, jak se zmítá v extrémní akrobacii bylo... trochu zvláštní :-)
S tím jeřábem asi fakt budeš mít problém, já teda halu s hračkami jen proběhl, když jsem hledal stánek Směru kvůli kitům, ale tyhle mechanické hračky jsem tam nezahlédnul.
No a fa. Somaty s plným sortimentem Olfa tam samozřejmě je. U jejich stánku mne zachránilo, že se nedalo platit kartou - zjistil jsem tam, že na střihání skelné a uhlíkové tkaniny "nutně potřebuju" bytelný Solingen nůžky, který tam taky měli :-D.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
kraro

#19 Příspěvek od kraro »

Už je parkoviště zadarmo, nebo pořád za něj chtějí poplatek i když tam není už místo ;). Tuším, že kdysi to bylo 100,-Kč ....
kope
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od kope »

Parkoviště samozřejmě zadarmo není. Pokud se nepletu, na ceduli bylo 150.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
FlyBear

#21 Příspěvek od FlyBear »

jyrry píše:První hlavní účel je sehnat plechový jeřáb pro vnučku (vytrvale si ho přeje už půl roku) a jak to tak čtu, asi bude vcelku marné úsilí najít ho tam ... :?

Kup jeřáb rovnou u výrobce:
http://www.kovap.cz/katalog.php
http://www.kovap.cz/katalog.php?id=27
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#22 Příspěvek od rampa_mckvak »

Tak dnes jsme tam měli se synem namířeno. Po shlédnutí fotek a přečtení příspěvků jsme přesto vyrazili. Po příjezdu do Prahy jsme s jistou nedůvěrou projížděli kolem výstaviště, a rovnou zamířili do Kbel do muzea a pak do Aera. Při cestě zpět syn pronesl "lepší jak modelhobby".
Co neubrzdíš neukecáš.
robinj
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od robinj »

A ten jeřáb vyjde levnějš
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od jyrry »

Jo, shodnul jsem se s manželkou že se nám tam vlastně nechce :| Prý se mnou vydrží třeba hodinu v nějakém obi-bau-hausu ...
jyrry.webnode.cz
DAF
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od DAF »

Přišel jsem, viděl jsem, nafotil jsem - https://daf64.rajce.idnes.cz/Vystava_Mo ... G_4600.jpg . Ano, bylo to zase horší, než loni, ale položme si ruku na srdce proč. Nemáme i my na tomto stavu určitý podíl?
Jinak jsem se zúčastnil vlaštovkové soutěže, pokecal s několika kolegy, které jsem potkal.
Hitec Aurora 9X
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#26 Příspěvek od rampa_mckvak »

DAF píše:... ale položme si ruku na srdce proč. Nemáme i my na tomto stavu určitý podíl?

Položil jsem si ruku nejen na srdce, a ať dělám co dělám, nemohu přijít na to, jak jsem se na tom podílel já :(
Co neubrzdíš neukecáš.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Celeron »

No přeci za to můžeš tím, že si vše kupuješ na HobbyKingu a jinejch rákosáků. :mrgreen:
Jirka
DAF
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od DAF »

Trochu si rejpnu, občas si někdo nevidí ani na špičku nosu. Ale teď vážně, mnoho z nás kupuje jinde než tady a na podobné akce chodí ve vidině nákupu se slevou (jak tomu bývalo v minulosti). Neříkám, že jsem tam vždycky utratil statisíce, nebo i jen tisíce, neříkám, že se mi veletržní slevy nelíbily. Ale 90% zboží kupuju u našich prodejců, a to z mnoha důvodů. Chápu, že nikdo nechce vyhazovat víc peněz, než je nezbytně nutné. Také se zvýšil zájem o hračkové sety - "dr0ny", houbolety atd., tím je nižší zájem o klasické stavebnice, ať už rozsypy, či různé ARF/ARC. Změna poptávky trhu je snad patrná všem. Kdo z vás se stará o modelářský potěr? Tím se nechci vytahovat, že kroužek vedu. Pokud potěr nebude, budou tatínkové, kteří o tom třeba nic neví a nikdy nemodelařili, kupovat ty již zmíněné dr0ny a maximálně nějaký ten set, který po několika nezdařených pokusech skončí ve sklepě. Není to hluboká analýza, nedělal jsem žádný výzkum, jsou to mé subjektivní názory. Ale musím říct, že jsem se bavil na toto téma s několika lidmi a mají podobné názory. Komunikoval jsem s jednou modelářskou firmou ohledně určitého zboží a bylo mi řečeno, že již nebude, protože právě s ohledem na požadavky trhu se zájem přesunul jinam. A dodávám, že chápu, že se musí chovat tržně.
Hitec Aurora 9X
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Hoki »

Já tam teda byl, potkal pár známých, pokecal s kluky od KORu, u Heisboků, obdivoval auta a za 90min pomalé chůze jsem měl hotovo a šel na gáblík. Uvidím, jestli tam někdy zas pojedu. Kamarád měl sebou dvě menší děti a tak byl trošku více utahán.
Ale aby se neřeklo, tak radost jsem si udělal a pořídil si od KORu malého Čmeldu 850mm.
Trochu jsem nevěřícně koukal kam se dostali halovky (kategorii neznám). S Honzou Š. jsme prohodili pár slov neb šel zrovna lítat a to jsem čuměl co to dnes lítá za pomalolety. Opravdu se to ploužilo vzduchem, přitom tam měla takové dvě protiběžné lopaty.
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Kuba78 »

DAF píše:Přišel jsem, viděl jsem, nafotil jsem - https://daf64.rajce.idnes.cz/Vystava_Mo ... G_4600.jpg . Ano, bylo to zase horší, než loni, ale položme si ruku na srdce proč. Nemáme i my na tomto stavu určitý podíl?
Jinak jsem se zúčastnil vlaštovkové soutěže, pokecal s několika kolegy, které jsem potkal.

ty jo, policejni bagr? tak to je vostra zalezitost :-)
Odpovědět

Zpět na „Minulé“