Toro 900 přidélání baterek do trupu

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Marek71 »

jakas:
Ja som túto úpravu urobil včera večer, ešte som s tým nelietal, takže až dnes uvidím, či to drží. Ale skúšky na zemi dopadli dobre, vypadá, že drží :-)

Výchylky mám tuším okolo 60%, tie večšie, ale nie som si istý, nemám teraz u seba vysielačku...

A že to rozmlátíš... možno ano a možno nie, ale ak aj ano, oprava je otázkou chvíle, tipujem, že sa ti odlomí ten pseudotrup. Zalepíš ho nazad a hotovo. Ešte by som odporúčal spevniť celú špičku páskou, ako to vidíš u mňa, z jednej strany na druhú, aby ten trup držal pevnejšie.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Marek71 »

Mirek12 píše:jj díky kuci, zatím to udelám tak že baterku zajistím gumičkou kterou obtáhnu okolo baterky a dvouma dírama protáhnu nahoru a nahoře prostřčím špejli a bude to fikany 8)

Inak by ma docela zaujimalo, ako to s tou tvojou baterkou poletí, koľko minút motorového letu s ňou urobíš. Je to totiž jeden z mála trojčlánkov, ktorý do Tora pasuje bez dlabania do trupu. Ja mám E-tech 1700mAh 2-čl., ale už má kapacitu len 1100-1200 mAh a s ním je to tak na 9 min. motorového letu.
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Mirek12 »

Mě tu sestavu dělal modelář co dělá letdla a právě taky se díval po e-tech a volal klukům co e-techy modry,červny lítaj a povídali nikdy více, po 20 ti cyklech je baterka na vyhození, reklamace se neuznává , a právě mi doporučili tu HD co mám na obrázku ,tak uvidím, čekám na unašeč a vrtuli a adapter k balanceru
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Marek71 »

Mirek12:
Díky, budem rád.

Inak, u mňa je problém, že tá baterka má za sebou tri dosť drsné havárie (dve v ES a jednu v Tore) a tak je už z každej strany zdeformovaná a oproti novej asi o 3-4 mm kratšia. Takže tu može byť príčina tej zníženej kapacity. Som zvedavý na tú modrú E-tech.
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Jirak »

Prováděli jste nějak vyztužení křídla uhlíkem (uhlíkovou tyčkou nebo trubkou) ? Pokud ano, kde přesně. Díky za info.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Marek71 »

Jirak píše:Prováděli jste nějak vyztužení křídla uhlíkem (uhlíkovou tyčkou nebo trubkou) ? Pokud ano, kde přesně. Díky za info.

Keď si pozrieš ten moj druhý obrázok, uvidíš tam uhlíkovú výstuhu, takmer od jedného konca krídla k druhému koncu je uhl. pásnica. Rozmer neviem...
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Jirak »

zhruba uprostřed, z vrchní strany, lehce zatočená ?
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Marek71 »

Tak, tak...
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Jirak »

a efekt, je to hodně znát ?
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Marek71 »

To nemožem posúdiť, bez výstuhy som nelietal.
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Jirak »

tohle samokřídlo se mi začíná čím dál tím víc líbit, asi do něj půjdu :D

jak je uchycený regulátor, jen volně na horní straně křídla ?
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Marek71 »

Jirak píše:tohle samokřídlo se mi začíná čím dál tím víc líbit, asi do něj půjdu :D

jak je uchycený regulátor, jen volně na horní straně křídla ?

Reg. je prilepený, kabely od neho k prijímaču vedú dierami v trupe na spodok trupu.
jakas
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od jakas »

Marek71 píše:Tak pridám tip, ako som "vyriešil" umiestnenie dlhšej baterky, ktorá nevošla pod trup, pozdlžne.
Dal som ju naprieč, z ľavej strany zafixoval kusok polystyrenu v tvare
"U" a z pravej strany je fixovaná svojimi vlastnými konektormi - tie vedú potom skrz telo Tora na druhú stranu, ako je vidno na druhej fotke. Ten kus polystyrénu som zatiaľ prilepil len skelnou páskou, ale drží... nechcem ho lepiť natrvalo, iba dočasne, kým nekúpim nové aku.

tak jsem se inspiroval a udelal jsem to podobne z duvodu posunutí těžiště aby bylo více vepředu a model byl hodnější a ja nemusel davat zbytecnou vahu navic.Na baterku jsem na bocni stranu dal do prostred prouzek sucheho zipu protikus jsem dal na bocni stenu trupu ve predu to zajisti baterku proti pohybu do stran a do prazdneho mista v trupu jsem vpasoval penu ktera se používa na vyložení krabic s Pc komponenty, ta baterku fixuje.Sice je baterka zranitelnejsi ale težiště je přesně tam kde sem ho chtěl a váha vzrostla o 4g.Detailní fotky budou v galerii.
jirad
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od jirad »

Ten regl prilepeny nahore na kridle je snad dobrej kvuliva lepsimu chlazeni, jinak aerodynamicky cistci reseni je nacpat ho do pripraveneho vyrezu v gondole pseudotrupu (ale tam zase moc neproudi vzduch, zalezi na zatizeni)
Vyztuzeni kridla mi prijde vhodny, pri razantnejsim letu se jinak EPP prohyba (a pri tvrdsim kontaktu se zemi to aspon trochu podrzi), jinak kridlo ma tendenci pri narazu naprasknout vzadu u korene, podel trupu (ale to je vcelku opravitelny ) :-), kdyz se tam dozadu da dalsi pricna vyztuha, je sice tuzsi, ale odskace to i elevon, protoze to kridlo pak pri narazu praskne na konci pridavne vyztuhy (odkoukano v praxi u kamaradovo Tora)
Baterka podelne v trupu je sice chranena (ale pri padu praskne predni oblouk trupu), kdyz se tam strci sikmo, lip vypadne a nenadela moc skody. Pouzivam umisteni kolmo k trupu - moznost doladit teziste (pred ni a za ni mam kusy penove hmoty, tlumici pripadne razy), baterka tam drzi docela bezpecne diky napruzeni EPP (u Vespidu jsem na placatejsi akku prilepil kus miralonu jako zdrsneni), LiPo je samo o sobe celkem odolny :-)
Toro 900 a par dalsich poletuch ... - Optic 6 Assan
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Jirak »

tak jsem se stal majitelem dalsiho era, Tora 900. Zatim cekam, az mi z HiModel dorazi serva a motor a tak mam cas premyslet nad stavbou.

Dotaz, jak spravne nasadit a jakym smerem tocit vrtuli ?
U Tora je vrtule tlacna, ja mel zatim pouze Minimaga klasicky umistenou vpredu. U minimaga ma vrtule nabeznou a odtokovou hranu, toci se proti smeru hodinovych rucicek tak, ze nabezna hrana jde prvni a nasleduje odtokovou. Jak je to u tlačné vrtule ?
Odpovědět

Zpět na „Dílna“