DX6i DSM2
-
czpredseda
Re: DX6i DSM2
Pro dost lidí právě bude problém to obří vlákno - nejen Taranis ale Frsky obecně. Je třeba si uvědomit, že jen minimum lidí využije ony neomezené možnosti programování v Open Tx. Je dost rozdíl, když na Spektru v pohodě nastavím model bez přečtení manuálu, kdežto u OpenTx musím nejprve "pár dní" studovat logiku a pak si něco napípat. To je furt dokola - ukaž model, kde potřebuješ 32 kanálů a neomezeně letových režimů - blbost. Na většinu ér ti stačí dva tři letové režimy, nebo dokonce jeden a 6 kanálů. A na letiště chodím bez manuálu. Asi takhle - kdo chce lítat a nestarat se ať si pořídí Spektrum, Hitec, Futabu, Graupner. Kdo se chce místo lítání vrtat v rádiu ať si pořídí to ostatní. Je to naprosto stejný jako u kompů - kdo má peníze a chce rychle a produktivně pracovat si objedná hotový komp s Office i s instalací od technika, kdo na to peníze nemá a má čas se v tom vrtat si to zbastlí sám, někde stáhne nějaký freeware a pak se jen pokouší na tom něco produktivně dělat. Stojí ho to hromadu času, ale ušetřil. O produktivitě tohoto konání by se ale dalo polemizovat.
Jistě, každý na to muže mít svůj názor. Jen bych podotknul, že i OpenTX v Taranisu spustí pro nový model obvyklého obrázkového průvodce, kde pomocí odpovědí na typ křídel, ocasu atd. můžu mít základ funkce modelu během minuty - pokud dál nechci nic řešit. To asi není hlavní smysl pořízení Taranisu, ale obvyklou možnost prostě Taranis obsahuje taky. Vtip je v to, kam až pak můžu jít dál třeba při nastavování větroně.
S heli u něj nemám žádnou zkušenost, k tomu nemůžu nic říct.
Ještě jeden postřeh: Znám dost lidí, kteří přešli od Spektra, Futaby atd. na Taranis. Neznám NIKOHO, kdo by přešel obráceně. Stačí se podívat na bazar, kolik je tam Spekter. Jak často tam uvidíš Taranis?
Proč asi?
Přiznejme si, že tak nebo tak jsou to pro nás hračky. Taranis není krasavec na pohled, ale z hlediska funkčnosti je to hračka úžasná, mě prostě baví
Spektrum mě po počátečním nadšení časem spíš štvalo díky svým omezením a přemrštěným cenám. Je to má osobní zkušenost, každý může mít jinou.
S heli u něj nemám žádnou zkušenost, k tomu nemůžu nic říct.
Ještě jeden postřeh: Znám dost lidí, kteří přešli od Spektra, Futaby atd. na Taranis. Neznám NIKOHO, kdo by přešel obráceně. Stačí se podívat na bazar, kolik je tam Spekter. Jak často tam uvidíš Taranis?
Přiznejme si, že tak nebo tak jsou to pro nás hračky. Taranis není krasavec na pohled, ale z hlediska funkčnosti je to hračka úžasná, mě prostě baví
FrSky / Dingo, F5J ...
Podotkl bych, že když koupíš Turnigy 9XR a do ní modul Spektrum (klidně i Orange), tak máš OpenTX taky, kvůli tomu Spektrum opouštět nemusíš. Osobně navíc patřím k lidem, kteří OpenTX berou spíš jako nevýhodu a v případě FrSky jako projev jisté lenosti něco dělat a programování Futaby či třeba JETI pokládám za nesrovnatelně domyšlenější, ale to by bylo na zcela jinou debatu, která by patřila jinam.
U Spektra je spíš problém v tom divokém přechodu z DSM2 na DSMX. Přechod probíhal dost drsně, dokonce když má někdo TX s obojím, tak se při servisu běžně vrací jen s DSMX, uživatelé starých přijímačů měli problém, to byl jeden z důvodů odchodu. Pokud někdo má staré DSM2, tak zas ubývá nových RXů, značkové už nejsou, ale i u Orange nové typy občas umí jen DSMX, takže to omezení a jistá slepá ulička je. Já bych dnes už do rádia pouze s DSM2 nešel, když Spektrum, tak nějaké i s DSMX...
U Spektra je spíš problém v tom divokém přechodu z DSM2 na DSMX. Přechod probíhal dost drsně, dokonce když má někdo TX s obojím, tak se při servisu běžně vrací jen s DSMX, uživatelé starých přijímačů měli problém, to byl jeden z důvodů odchodu. Pokud někdo má staré DSM2, tak zas ubývá nových RXů, značkové už nejsou, ale i u Orange nové typy občas umí jen DSMX, takže to omezení a jistá slepá ulička je. Já bych dnes už do rádia pouze s DSM2 nešel, když Spektrum, tak nějaké i s DSMX...
Napíši svůj názor. Začínal sem taky s T-rexem 450 a DX6i s DSM2 a rozhodně sem si nestěžoval. Za více jak dva roky, sem nezaznamenal jediný výpadek kvůli DSM2. Používal sem dlouho orange přijímač a pak v bezpádlu Spirit čínské DSM2 satelity.Použití čínských klonů, je ovšem otázka osobních názorů. Nastavení DX6i pro samouka mi taky chvíli zabralo, ale podařilo se.
Na podzim sem si pořídil Taranise a můžu říct, že mi z toho šla hlava kolem, ale po jednom večeru hraní a zkoušení sem na vše přišel a pochopil. Nechtěl sem si dodělávat nějakou předvytvořenou šablonu, ale chtěl vše nastavit od nuly, abych to pochopil. Dnes zvládám nastavit heli celkem rychle, ale úplně jistý si ještě ve všem nejsem a občas chvíli tápu. Ale pořídit si Taranise jako první rádio by byl docela oříšek. Určitě to jde, ale pokud se člověk učí jak má vůbec co seřídit na heli a do toho ještě v rádiu, no nevím nevím. Druhá věc je, že šablonové programování heli nefunguje. Ale bezpádlo je na nastavení docela jednoduché. Jinak nastavit jednoduché letadlo podle obrázkových šablon je opravdu jednoduché a rychlé. Pokud by takto fungovala i šablona na heli, tak by to byla paráda.
Shrnul, bych to asi tak, že bych DX6i rozhodně nazatracoval a Taranise bych úplnému začátečníkovi nedoporučil. Pokud tedy nemá v okolí někoho k ruce.
Na podzim sem si pořídil Taranise a můžu říct, že mi z toho šla hlava kolem, ale po jednom večeru hraní a zkoušení sem na vše přišel a pochopil. Nechtěl sem si dodělávat nějakou předvytvořenou šablonu, ale chtěl vše nastavit od nuly, abych to pochopil. Dnes zvládám nastavit heli celkem rychle, ale úplně jistý si ještě ve všem nejsem a občas chvíli tápu. Ale pořídit si Taranise jako první rádio by byl docela oříšek. Určitě to jde, ale pokud se člověk učí jak má vůbec co seřídit na heli a do toho ještě v rádiu, no nevím nevím. Druhá věc je, že šablonové programování heli nefunguje. Ale bezpádlo je na nastavení docela jednoduché. Jinak nastavit jednoduché letadlo podle obrázkových šablon je opravdu jednoduché a rychlé. Pokud by takto fungovala i šablona na heli, tak by to byla paráda.
Shrnul, bych to asi tak, že bych DX6i rozhodně nazatracoval a Taranise bych úplnému začátečníkovi nedoporučil. Pokud tedy nemá v okolí někoho k ruce.
on potrebuje uživatelsky jednoduchy vysielač a pyta sa na spektrum, nezaujima ho Taranis ani Frsky
v živote som s DSM2 a DSMX nemal žiaden problem, a nevidim problem použivat spektrum vo velkych lietadlach
su to iba ohovarania/pomluvy .) prehovory ma len vedecky dokazana štatistika s meraniami
ja zase poznam plno ludi ktory sa zbavili Taranise, Frsky, FlySky, Turnigy a kupili si Spektrum zjednodušili si život
vsetky vysielace su na 2,4 maju iba roznu komunikaciu, s prijimačmi
OpenTX je pre tych ťo sa potrebuju stale v niečom hrabat, ja si nastavim lietadlo raz a idem lietat
nebudem travit xy času nezmyselnym programovanim
ten novy Taranis je fakt dobry, ale načo by som si ho kupoval ked mam DX8 za smiešnu cenu
prijimačov je k dispozicii obrovske množstvo či už s kratkym alebo plnym dosahom
telemetriu absolutne nepouživam a DX8 mi uplne stačila na všetky cca 50-60 lietadla ktore mi prešli rukami
ked lietate tak sa na vysielač nepozerate, keby som vam za letu prehodil
iny vysielač tak by ste zistili bez pozretia že je rozdiel v riadeni a lete lietadla?
v Astre podla EU smernice od 2015 uz by nemali predavat DSM2 a upgrade softveru sa DSM2 vypne,
to sa vam stane aj ked si stiahnete origo update pre europu na spektrum stranke
je to iba softverovo vypnute
Nechodim do tem Taranis, Frsky a ine a neprehovaram ludi na Spektrum
nechapem čo mate za potrebu prehovarat ludi na Taranise a Frsky ked maju zaujem o Spektrum
doteraz som sa k tomu nevyjadroval nereagoval a bol som zdržanlivy
on ma moznost kupit vysielač novej generacie za menej ako polovicu
ešte by som napisal aj viac ale ja si myslim ze to nema zmysel, to čo potreboval vediet som mu poradil
ostatne som asi radšej asi nemal čitat a ani som nemal ani reagovat .)
v živote som s DSM2 a DSMX nemal žiaden problem, a nevidim problem použivat spektrum vo velkych lietadlach
su to iba ohovarania/pomluvy .) prehovory ma len vedecky dokazana štatistika s meraniami
ja zase poznam plno ludi ktory sa zbavili Taranise, Frsky, FlySky, Turnigy a kupili si Spektrum zjednodušili si život
vsetky vysielace su na 2,4 maju iba roznu komunikaciu, s prijimačmi
OpenTX je pre tych ťo sa potrebuju stale v niečom hrabat, ja si nastavim lietadlo raz a idem lietat
nebudem travit xy času nezmyselnym programovanim
ten novy Taranis je fakt dobry, ale načo by som si ho kupoval ked mam DX8 za smiešnu cenu
prijimačov je k dispozicii obrovske množstvo či už s kratkym alebo plnym dosahom
telemetriu absolutne nepouživam a DX8 mi uplne stačila na všetky cca 50-60 lietadla ktore mi prešli rukami
ked lietate tak sa na vysielač nepozerate, keby som vam za letu prehodil
iny vysielač tak by ste zistili bez pozretia že je rozdiel v riadeni a lete lietadla?
v Astre podla EU smernice od 2015 uz by nemali predavat DSM2 a upgrade softveru sa DSM2 vypne,
to sa vam stane aj ked si stiahnete origo update pre europu na spektrum stranke
je to iba softverovo vypnute
Nechodim do tem Taranis, Frsky a ine a neprehovaram ludi na Spektrum
nechapem čo mate za potrebu prehovarat ludi na Taranise a Frsky ked maju zaujem o Spektrum
doteraz som sa k tomu nevyjadroval nereagoval a bol som zdržanlivy
on ma moznost kupit vysielač novej generacie za menej ako polovicu
ešte by som napisal aj viac ale ja si myslim ze to nema zmysel, to čo potreboval vediet som mu poradil
ostatne som asi radšej asi nemal čitat a ani som nemal ani reagovat .)
T-rex 600 ESP, Mini Prôtos, Blade 230 V2, Spektrum DX8-G2, DX7-G2, DXe
Ecoone : Naprosto s tebou souhlasím .
Specter 700 V2, Blade 230S with custom belt, Heli-Baby NT, OMP M2 EVO, M4 Max, T-Rex 300X
Futaba
Futaba
Souhlasím s ecoone.
Měl jsem Spektrum, byl jsem spokojený, žádný problémy viz diskuse v jiných vláknech a na serverech.
Nicméně jednoho dne jsem pocítil potřebu pro OpenTx a přešel jsem na Horuse.
Proto ať si každý pořídí co preferuje (možnosti programování, vzhled atd.) a když dojde k poznání, že mu daná platforma nevyhovuje, má možnost na změnu dle vlastního uvážení
Měl jsem Spektrum, byl jsem spokojený, žádný problémy viz diskuse v jiných vláknech a na serverech.
Nicméně jednoho dne jsem pocítil potřebu pro OpenTx a přešel jsem na Horuse.
Proto ať si každý pořídí co preferuje (možnosti programování, vzhled atd.) a když dojde k poznání, že mu daná platforma nevyhovuje, má možnost na změnu dle vlastního uvážení
Především F3Káčka, ale i něco omotorované se v hangáru najde
Jeti DS-12 Carbon
Jeti DS-12 Carbon
-
rampa_mckvak
- Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
Ecoone: Také jsem to tu jen sledoval a zdržel se jakéhokoliv psaní na toto téma. Napsal jsi to výborně a hlavně tak srozumitelně, že to snad už nemá žádnou cenu zde o tom diskutovat. Témat na Spektrum je tu mnoho a furt do kola. Od umístění a používání tužkovek v domečku, přes ovládání, až po ulomé trimy a ovládací kolečko pro menu.
DX6i mám od roku 2008 a jedu na ni stále. Je fakt, že jsou situace kdy zvažuji přejít o dva kanály výše, ale nejspíš zůstanu u Spektra. Dříve ty přijímače měli levnější jak Futaba. Od Frsky se zase tolik cenově neliší. Mám jak origoš, tak oranžádu. Vše maká jak má. Nikdy problém s výpadkem apod. Pokud jsem měl pád s érem, tak jedině na ruce, nebo na baterku, že jsem ji vyždímal až na dno.
O vysílačku se střídáme se synem. Takže má dvojí zátěž. Před dvěma lety se nalomila packa u trimu na křidélkách. Tak jsem si vyrobil rovnou všechy nové z duralu a lítá se dál. A rozhodně bych kvůli tomu Spektrum nezatracoval a klidně ho doporučil.
Stejně se každý pak musí rozhodnout sám, co si myslí, nebo je přesvětčen, že mu vyhovuje, ale někteří svou nespokojenost hold musí přenášet dál jen proto, že si myslí, že je Spektrum špatné.
A na závěr. Také osobně neznám nikoho, kdo se místo lítání imrvére hrabe ve vysílačkách a programuje a programuje a programuje a vymýšlí kraviny místo toho aby šel létat.
Ještě takový dodateček. Na přijímačích Spektra se mi líbí přímo popisky kanálu. Hned vím kam co zapojit. Ale ostatní značky, co uvádějí jen čísla, tak to jsem si dodnes nezapamatoval.
DX6i mám od roku 2008 a jedu na ni stále. Je fakt, že jsou situace kdy zvažuji přejít o dva kanály výše, ale nejspíš zůstanu u Spektra. Dříve ty přijímače měli levnější jak Futaba. Od Frsky se zase tolik cenově neliší. Mám jak origoš, tak oranžádu. Vše maká jak má. Nikdy problém s výpadkem apod. Pokud jsem měl pád s érem, tak jedině na ruce, nebo na baterku, že jsem ji vyždímal až na dno.
O vysílačku se střídáme se synem. Takže má dvojí zátěž. Před dvěma lety se nalomila packa u trimu na křidélkách. Tak jsem si vyrobil rovnou všechy nové z duralu a lítá se dál. A rozhodně bych kvůli tomu Spektrum nezatracoval a klidně ho doporučil.
Stejně se každý pak musí rozhodnout sám, co si myslí, nebo je přesvětčen, že mu vyhovuje, ale někteří svou nespokojenost hold musí přenášet dál jen proto, že si myslí, že je Spektrum špatné.
A na závěr. Také osobně neznám nikoho, kdo se místo lítání imrvére hrabe ve vysílačkách a programuje a programuje a programuje a vymýšlí kraviny místo toho aby šel létat.
Ještě takový dodateček. Na přijímačích Spektra se mi líbí přímo popisky kanálu. Hned vím kam co zapojit. Ale ostatní značky, co uvádějí jen čísla, tak to jsem si dodnes nezapamatoval.
Co neubrzdíš neukecáš.
-
rampa_mckvak
- Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
Všem moc dík za rady.Na to moje lítání si myslim bude spektrum bohatě stačit a čim jednodušší vysílačka,tim pro mě lepší.Ta DX6 nakonec nebude,protože mi dneska pán volal,že se rozmyslel a že si jí nechá.Tak pudu do tý DX6i DSMX.Ta je taky za pěknou cenu.