Mobil se snímačem otisků prstů

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
novfra

Re: Mobil se snímačem otisků prstů

#16 Příspěvek od novfra »

LV píše:Mam telefon so snimacom a tuto funkciu povazujem za nezmyselnu tak ako akekolvek kodovanie mobilu. Na to mi chyba "pointa"

Ale tady nejde o kódování, ale po pohodlí. Volám, domluvím, telefon dávám do kapsy a ukazováčkem zamknu. Ne proti zlodějům, ale proti náhodnému volání, čí spuštění něčeho jiného. Někomu vyhovuje zapínací tlačítko, někomu čtečka otisku prstu. Třeba v mám případě je to "zakódování" na škodu. Pokud by otisk fungoval jen jako další varianta zámku k tlačítku, používal bych to.
guchar

#17 Příspěvek od guchar »

ZAMYKÁM. Navíc mám nastaveno ZAMKNI SÁM vždy po cca 10 s nečinnosti.
Tím nenastávají případy, že někomu náhodně (z kapsy) zavolám. A když to zvedne, slyší jen ššš čč šššč.
OK2BUH

#18 Příspěvek od OK2BUH »

Dobře, tak jste mě přesvědčili, že je to dobrá věc. Jenom nevím jak si zavoláte záchranku když si ufiknete prsty na cirkulárce. To je budete muset napřed najít. :)
ellet

#19 Příspěvek od ellet »

OK2BUH píše:Dobře, tak jste mě přesvědčili, že je to dobrá věc. Jenom nevím jak si zavoláte záchranku když si ufiknete prsty na cirkulárce. To je budete muset napřed najít. :)
Určitě najít aspoň jeden ale taky máš třeba čelo :lol: (jestli to teda na čelo funguje)
Naposledy upravil(a) ellet dne pát 16.12.2016 10:05, celkem upraveno 1 x.
novfra

#20 Příspěvek od novfra »

OK2BUH píše:Dobře, tak jste mě přesvědčili, že je to dobrá věc. Jenom nevím jak si zavoláte záchranku když si ufiknete prsty na cirkulárce. To je budete muset napřed najít. :)

1. Je možné zadat více otisků.
2. Odemčení dotykem není jediná možnost, jak telefon odemknout. Pochopitelně to jde i klasicky, ale je to otravnější (heslo)
ellet

#21 Příspěvek od ellet »

novfra píše: Pochopitelně to jde i klasicky, ale je to otravnější (heslo)
Ale zadávat heslo bez prstů jde taky dost blbě. :lol: To je lepší najít nějakej registrovanej prst v pilinách.
OK2BUH

#22 Příspěvek od OK2BUH »

Bude jistější si udělat odlitek palce a nosit ho na krku. :)
guchar

#23 Příspěvek od guchar »

"OK2BUH" "... odlitek palce a nosit ho na krku." Pokud při té amputaci neztratíš vědomí, tak by šlo použít
(pokud bude nainstalováno) něco z BIOMETRIE. Třeba rozpoznání osob dle hlasu a řízení hlasem
(Speaker Recognition + Voice Control). A když půjdeme do ještě vzdálenější budoucnosti, tak kamerou
v mobilu natočený děj, projde přes IDENTIFIKACI OBJEKTŮ A DĚJŮ. Na tomto základě pak AI vyhodnotí
závažnost událostí, a rozhodne o podání zprávy přes 112 či jiné číslo Integrovaného Záchranného Systému.
- Ostatně některá auta v některých severských zemích to při poruše nebo nehodě umí už dnes.
Jen to vyhodnocení PORUCHY nebo NEHODY se provádí "malinko" jinak. (Třeba z aktivace airbagu.)
OK2BUH

#24 Příspěvek od OK2BUH »

Jasně, v budoucnosti budou mobily ještě chytřejší a budou samy volat pomoc podle vyhodnocené situace. A ve vzdálenější budoucnosti budou tak chytré, že poznají která baba je mrcha a budou varovat dopředu. :)
Shorty

#25 Příspěvek od Shorty »

tomashr píše:Jen dotaz - ty komentáře nechápající zamykání telefonu jsou opravdu míněny vážně anebo jen jako pokus o vtip? Pro mne je totiž představa nezamčeného smartphone něco dost mimo chápání (a fakt to nezamykám kvůli manželce).

U mě to můžeš brát vážně :D . Možná je to i tím, že mám letitou Nokii a tak bych přišel jen o kontakty. A ty zas tak tajný nejsou. K životu žádnej foun nepotřebuju a Bond taky nejsem.
Ovšem, pokud v něm máš nějaký důvěrný věci, chápu zamykání.
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Arcicorsa »

Tak pro mě je zámek pomocí otisku prstu dnes už standard.. Mám naučené dva prsty a bohatě to stačí, Samsung má čtečku integrovanou v hlavním tlačítku pod LCD. Funguje to parádně a kdyby mi snad někdo amputoval ruku tak se to dá odemknout heslem které má v mém případě 12 znaků..

Co se týče zabezpečení telefonu tak je to u mě samozřejmost... Přistup k mailu, obchod play kde se dá nakupovat, ebay atd... Stačí telefon odemknout a dotyčný by si mohl dělat co chce a já bych se pak jen koukal jak mi mizí prachy z účtu.. Navíc mám telefon místo platebních karet, normálně s tím platím na bezkontaktních terminálech... Takže pro mě a myslím že i pro ostatní co používají "chytrý" telefon ne jen na telefonování je jeho zabezpečení priorita č. 1, proto je zabezpečení snímačem otisku prstu příjemná funkce a když si na to člověk zvykne tak už bez toho pak telefon ani nechce..
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
LV
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od LV »

tomashr píše:Jen dotaz - ty komentáře nechápající zamykání telefonu jsou opravdu míněny vážně anebo jen jako pokus o vtip? Pro mne je totiž představa nezamčeného smartphone něco dost mimo chápání (a fakt to nezamykám kvůli manželce).

Mimochodem v případě iPhone s hw kryptovacím čipem (od 5S nahoru) to úniku informací s velkou pravděpodobností zabrání, viz kauza Apple kontra FBI, přitom to vrácení poctivému nálezci nebrání (klikne se na vyhledávací aplikaci, zadá "označ za ztracený" a na displeji se rozsvítí nápis jak kráva s určeným kontaktem), ale to jen tak na okraj.

A ty si myslis, ze zo zamknuteho telefonu ti niekto, ak si osoba velmi zaujimava, udaje nestiahne? Od toho su tie aplikacie co si ludia stahuju, tie nepotrebuju ani pin, ani otlacky ani graficke kody...
Netrpim stihomamom a vsetky kontakty, data mam ulozene na gugli. Je mi fuk ci to miekto zneuzije. Ak ti niekto bude chciet stiahnut data z mobilu tak to urobi aj keby si sa rozkrajal. A urobi to s tvojim laskavym suhlasom
Jedina istota proti paranoji, je vratit sa o 15 rokov a zohnat si mobil s dvojriadkovym displejom bez moznosti pripojenia na net. :mrgreen:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
HonzaS

#28 Příspěvek od HonzaS »

Používám ukazováček. Abych ho neměl od lepidla a barev, používám gumový rukavice. Nebuď jako čuně, taky používej rukavice.

A to zamykání: telefon nechávám pořád někde válet. Ve škole, na soutěži v křesle a tak... a vůbec nejde o to, jestli se mi do něj někdo hackne (lol)... jde o to, že nechci, aby po tu dobu měl kdokoliv (třeba nějaký "vtipálek") přístup do mého mailu atp. A kdybych ten mobil náhodou ztratil, no tak to už vůbec...
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Arcicorsa »

LV píše:A ty si myslis, ze zo zamknuteho telefonu ti niekto, ak si osoba velmi zaujimava, udaje nestiahne? Od toho su tie aplikacie co si ludia stahuju, tie nepotrebuju ani pin, ani otlacky ani graficke kody...
Netrpim stihomamom a vsetky kontakty, data mam ulozene na gugli. Je mi fuk ci to miekto zneuzije. Ak ti niekto bude chciet stiahnut data z mobilu tak to urobi aj keby si sa rozkrajal. A urobi to s tvojim laskavym suhlasom
Jedina istota proti paranoji, je vratit sa o 15 rokov a zohnat si mobil s dvojriadkovym displejom bez moznosti pripojenia na net. :mrgreen:

V tom případě sem hoď nějakou appku na dekryptování Androidu, popřípadě hned přihoď další která obejde Samsung KNOX :lol: . Já se rád něco nového přiučím :mrgreen: .. Ono ne nadarmo se byl kolem kryptování v Androidu obrovskej humbuk v USA ze strany CIA :wink: .. Pročpak asi...
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
OK2BUH

#30 Příspěvek od OK2BUH »

Já jsem šel ještě dál, zašil jsem si pod kůži NFC tag a všechno odemykám tím (i telefon). Prst mi může mafián useknout ale toto místo ho nenapadne. :)
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“