Pomoc s výběrem framu a pohonu na FPV (velikosti 400-450)

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Zpráva
Autor
tomashr

Re: Pomoc s výběrem framu a pohonu na FPV (velikosti 400-450

#16 Příspěvek od tomashr »

Stuclik píše:- MultiWii (zbylo - aspoň něco :D )

Mimochodem zpátky k prvotnímu dotazu - nechci nějak demoralizovat, ale jí bych klasické 8bit Multiwii hodil do koše, to je fakt totálně "obsolete" a překonané o spoustu generací. APM 8bit bych sice určitě nekupoval nové, ale když by bylo v dobrém stavu doma, tak bych ho ještě s přimhouřením oka použil, ale to MultiWii už mi přijde přeci jen hodně přehnané "retro", vývoj v copterech je rychlý a toto už je svymi možnostmi opravdu pozadu trochu moc :-(
OK2BUH

Re: Pomoc s výběrem framu a pohonu na FPV (velikosti 400-450

#17 Příspěvek od OK2BUH »

tomashr píše:To je druhá věc (a taky moc dobrá otázka), ale mě to vrtá hlavou primárně o level výše, tedy po čistě technické stránce z hlediska toho, zda je pravděpodobnější, že se vůbec do situace s možnou záchranou dostanu anebo bude vyšší ta pravděpodobnost selhání více komponent způsobem, který mi nedá žádnou šanci ani u Y6...

Jeden kolega spadnul jak hruška kvůli 100 ms výpadku baterky. Pixhawk to ustál díky nabitým kondíkům ale resetl se program ve všech reglech. A regly už nenaběhnou když jsou pod plynem. Tam by nepomohlo ani 20 vrtulí, ale pomohly by dva samostatné baterkové okruhy.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“