Centrála 1kW - stačí?
Re: Centrála 1kW - stačí?
Tak odzkoušeno, maximální spokojenost. Sice z toho sosám při 12V jenom 40A a nabíjím 2x 6s proudem 10A, ale žaba nemá nejmenší problém. Musím přidat do série ještě jeden zdroj, ať z reaktorů vymáčknu celých 300W a příští rok asi pořeším nabíječky 
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift
Jak daleko od sebe máš centrálu a jak je to hlučný?
Včera jsem byl lítat, bylo tam nádherně, ptáci zpívali, včelky bzučeli......tak jsem si říkal jestli tam mám vrčet s centrálou. Proto spíš přemýšlím o trakční baterce. Jak se doberu k tomu, kolik jí vezmu kapacity na jedno nabítí 6S5000 ? Dobíjím cca 3700mAh.
Včera jsem byl lítat, bylo tam nádherně, ptáci zpívali, včelky bzučeli......tak jsem si říkal jestli tam mám vrčet s centrálou. Proto spíš přemýšlím o trakční baterce. Jak se doberu k tomu, kolik jí vezmu kapacity na jedno nabítí 6S5000 ? Dobíjím cca 3700mAh.
-
jozefbb
- Kontaktovat uživatele:
U nas kolega co nosil niekedy so sebou takuto centralu mal cca 20m predlzovacku . centralu dal asi do tejto vzdialenosti od nas a celkom to postacovalo. Ale nevrcal s nou cely den. Ale mozem povedat , ze niekedy chodili poulicni muzikanti peruanskeho vzhladu a mali taku malu centralu a tu nebolo skoro pocut ked isla .
Odoslané z Lenovo A5500-F a podpis odstránim
Odoslané z Lenovo A5500-F a podpis odstránim
honz74 píše:... kolik jí vezmu kapacity na jedno nabítí 6S5000 ? Dobíjím cca 3700mAh.
Jedno nabití 6s 5000mAh (proudem cca 1,5C) vzalo asi 8000mAh ze 12V VRLA baterky, do pohonných se při tom našlapalo cca 4000mAh. Hodnoty jsou zhruba srovnatelně s tvými aku a cca v poměru napětí pohonné/napájecí (24/12).
jyrry.webnode.cz
Když jsem jezdil lítat s kolegou, co má kipora 2000 a dával si ji mezi auta, měl jsem chuť ho zabít, když nabíjel. Za hodinu mi zvonilo v hlavě. Ale pak jsem mu poradil, ať to nedává před auto, ale zkusí ji hodit za auto a v tu chvíli jsem se rozhodl do centrály taky jít. Není třeba žádnou prodlužku (to bych se fakt osypal, to pokaždé rozmotávat a zase navíjet), stačí to fouknout za auto a je naprostý klid. Jo, je slyšet, jak to za autem ševelí, ale není to hrčení z kterého člověku za hodinu zvoní v uších. Jinak ta tisícovka je zase o něco tišší než 2kW. Je to stejné, jako nastartované auto, prostě tiché šumění, žádný kravál.
jyrry píše:http://www.lidl.cz/cs/nabidka.htm?action=showDetail&id=50021
![]()
![]()
Tak jsem jí koupil, navečer vyzkouším
Vyzkoušej a dej vědět. I to, jak moc smrdí v autě
Ta moje smrdí jak nabořená benzínka. Musím každé ráno vyvětrat, jinak se bojím, že bych vyletěl do luftu, kdybych zapnul blinkr
Má dost pitomé víčko na nádrž s pumpičkou a asi to netěsní. Už jsem zkoušel, že pasuje víčko z kipora 2000, takže asi objednám tohle - je uzavřené a má jen nějaký přetlakový ventil? Úplně utěsnit nádrž by asi nebylo dobré, to by se nafukovala.
Jinak malé srovnání ...
Zipper 1000 vs Kipor 2000
Pokud nepotřebujete 2kW, je mnohem menší, lehčí, méně žere a subjektivně dělá i menší kravál.
Jinak malé srovnání ...
Zipper 1000 vs Kipor 2000
Pokud nepotřebujete 2kW, je mnohem menší, lehčí, méně žere a subjektivně dělá i menší kravál.
Nakonec jsem to po mnoha úvahách rozseknul ve stylu "půl vola, půl včely"...
Za 2800,- (včetně dopravy = akce) mi přijede trakční Pb 105Ah (s předpokládanou životností 200 cyklů), ta poslouží v případě potřeby jen do čtyř nabití a pokud budu plánovat třeba dvoudenní akci, dobiju ji z auta na volnoběh - spotřeba 0,6l/hod. je srovnatelná s centrálou...
Ta Lidlovka má (pro mé auto) bohužel úplně nevhodné rozměry (skoro krychle) a ta baterka se mi tam vejde po změně plánovaného umístění.
Za 2800,- (včetně dopravy = akce) mi přijede trakční Pb 105Ah (s předpokládanou životností 200 cyklů), ta poslouží v případě potřeby jen do čtyř nabití a pokud budu plánovat třeba dvoudenní akci, dobiju ji z auta na volnoběh - spotřeba 0,6l/hod. je srovnatelná s centrálou...
Ta Lidlovka má (pro mé auto) bohužel úplně nevhodné rozměry (skoro krychle) a ta baterka se mi tam vejde po změně plánovaného umístění.
jyrry.webnode.cz
jyrry píše:Nakonec jsem to po mnoha úvahách rozseknul ve stylu "půl vola, půl včely"...
Co jsi objednal za baterku?
Mic-74 píše:
Tak jsem jí koupil, navečer vyzkouším
Super, těším se na reference
Tak Lidlovka pracuje, hlučnost v normě.
Musím jí vzít na letiště trochu otestovat, hluk, spotřeba, výkon atd. pak dám vědět.
Musím jí vzít na letiště trochu otestovat, hluk, spotřeba, výkon atd. pak dám vědět.
jyrry.webnode.cz
- martin_bohac
Ahoj, tak jsem sledoval jak se to tu bude vyvijet s hodnocenim a nazory. Nakonec jsem objednal kipor ig 2000, protoze potrebuji nabijet 12S 5000mAh, a 1kW centrala se mi na to zda malo. Takze pak dam tez info.
martin_bohac píše:Ahoj, tak jsem sledoval jak se to tu bude vyvijet s hodnocenim a nazory. Nakonec jsem objednal kipor ig 2000, protoze potrebuji nabijet 12S 5000mAh, a 1kW centrala se mi na to zda malo. Takze pak dam tez info.
Dobře jsi udělal
- pepinozbrna
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem s tím vedl velký vnitřní boj ještě včera v Lídlu ráno tam měly 5 kousků a když jsem tam dojel za hodinu byla už jedna poslední.
Meditoval jsem a počítal a nakonec jsem došel k závěru že mám v dílně starší ale dobrou baterii 2600mAh a na dobití těch mých 3s 2200mAh
to postačí. Vím že ta autobaterie má podstatně menší množství cyklů proti trakčním ....... ale zatím mne to nic nestojí a až odejde budu opět
řešit tento problém znovu.
Vzhledem k tomu že Lídl své akce opakuje a určitě centrálu opět brzy zařadí znovu, budu rád za nasbírané informace o ní.
Případně i o srovnání s ostatními centrálami.
Tak chlapy ať vám to lítá i nabijí
Meditoval jsem a počítal a nakonec jsem došel k závěru že mám v dílně starší ale dobrou baterii 2600mAh a na dobití těch mých 3s 2200mAh
to postačí. Vím že ta autobaterie má podstatně menší množství cyklů proti trakčním ....... ale zatím mne to nic nestojí a až odejde budu opět
řešit tento problém znovu.
Vzhledem k tomu že Lídl své akce opakuje a určitě centrálu opět brzy zařadí znovu, budu rád za nasbírané informace o ní.
Případně i o srovnání s ostatními centrálami.
Tak chlapy ať vám to lítá i nabijí
Nahoru to půjde ... dolů musí.