Pelikán a nová paliva - ceny=likvidace žhavíků v Čechách???

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Odpovědět
Zpráva
Autor
OrDa

Re: Pelikán a nová paliva - ceny=likvidace žhavíků v Čechách

#16 Příspěvek od OrDa »

Poněkud komické je to, že stejní buzerující soudruzi metanol vyřadili ze zvlášť nebezpečných jedů a tudíž se běžně prodává v nemrznoucích náplních do ostřikovačů.
Čímž v naší zemi neomezených možností zapříčinili smrt nejméně padesáti lidí ...
marcel3032

#17 Příspěvek od marcel3032 »

A zdražel aj metanol samotný? Lebo tak palivo namiešať nie je až taký problém :D
MakoBear
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od MakoBear »

Azy píše:palivo od pana Másla z Klatov ..to je lahodička a perfektní cena

nemuzes dát kontakt ? - z klatov bych si to dokazal dopravit pres kolegu - nakonec,to mi neprijde jako reklama ale cenna rada pro vsechny zhavikace... ze bych chtel vyhazovat čtytaktni ASP to tedy ne :-(
Vše zle by mohlo byt k něčemu dobré.....myslim že by to mohl byt dobry tip pro nekoho, kdo by chtel zaplnit "díru" na trhu a trochu si privydelat
Nemyslim tim zrovna likerku Drak....nákup paliva pod obchodni znackou RUM pro modeláře :-)
autickaru je mi tedy lito....
Naposledy upravil(a) MakoBear dne čtv 17.03.2016 9:01, celkem upraveno 1 x.
Azy
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Azy »

Když tak prosíte :) :) proč ne .... modeláři si musí pomáhat takže pana Milana Másla se dá sehnat buď na aukru pod nickem Mimov a nebo na telefonu 608 538 405 ..... palivo jsem od něj bral naposledy loni na jaře a za sezonu ho vylital teď už jsem žhavíky prodal tak už asi brát nebudu ...maximálně jednou za čas z nostalgie do účka :) :) ..... jinak míchá všechny druhy paliva i pro autíčkáře
MK Katoda Sokolov :-)
Azy
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Azy »

a ještě jsem vyhrabal v kompu email bermas@seznam.cz
SlezY83

#21 Příspěvek od SlezY83 »

Jako nechci být zbytečně podezřívavý a paranoidní, protože slova jako certifikace a akreditace apod. zní strašně odborně a vznešeně, ale co to ve skutečnosti všechno obnáší?

Je to opravdu důvod zdražit všechna paliva o 30% - 50% - 100% nebo jenom záminka, jak provést zdražení s tím, že veškerá negativní publicita nepadne na mě, ale na "ty úředníky". Ano, nějaké vyšší náklady tam zřejmě budou, ale jsou jednorázové (jak veliké - např. úprava forem formování kanystrů /nebude zřejmě nic velikého, pokud se tam musí přidat nějaký nápis/) nebo kontinuální (lepení samolepky navíc, nějaký reporting?) a kolik opravdu jsou?

Aby za tím nebyly ještě propracované obchodní zájmy, které si prosadí veliké zvýšení ceny díky těmto specifickým podmínkám na trhu. Business úvaha by klidně mohla vypadat např.:
Pojďme si namastit kapsy a uděláme to takto
- Zdražme o 30% a vypusťme zprávu o dalším zdražování (lidi nakoupí dráže aktuální zásoby)
- Sjednejme jiné palivo, které budeme moci dobře marketingově prosadit (prostě jiný výrobce) a nasaďme pořádnou cenu (není tu porovnání ceny z historie - prostě se to tu objeví a bude to stát takovéto peníze)
- Zdražme o dalších xx procent a situace bude následovná:
- pár lidi naštveme (ale nebudou naštavní na nás - přece certifikace a EU) a budou si míchat palivo sami
- najde se i pár blbe*ků, kteří dají za 5l 1600Kč a zlaťáky se povalí.
- zbytek lidí prodá/zahodí žhavíky/staré modely a přejde na benzin/elektriku = a naše firma jim nabídne perfektní řešení přímo na míru (díky naší distribuční síti).
- maximálně se o vytvořený potenciál na trhu popereme s Astrou, která distribuuje např. motory Evolution a má také rozsáhlou distribuční síť.
= zase budeme prodávat a prodávat a prodávat...

Strašně rád bych se pletl, ale bojím se, že tam jsou i takovéto zájmy...
T-Rex 470LP; Logo 600SX; T-Rex 700 Gasser + Hanson 300
MakoBear
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od MakoBear »

SlezY83 píše:Jako nechci být zbytečně podezřívavý a paranoidní, protože slova jako certifikace a akreditace apod. zní strašně odborně a vznešeně, ale co to ve skutečnosti všechno obnáší?
Je to opravdu důvod zdražit všechna paliva o 30% - 50% - 100% nebo jenom záminka,...

no přesně toto mne napadlo taky.... jen tak trochu jsem zagůglil ale ni kloudného jsem nenašel, mám subjektivni pocit, že jde primarne o certifikaci obalů
To mi jako duvod k takovému nárustu ceny neprijde....nebo víte někdo něco vic konkretního k té oné "certifikaci GHS " ?
Když to vezmu selsky - to by pak znamenalo výrazne zdraženi nejenom paliv do modelařských motorů ne ? Nikde vsak jsem nic podobneho nezaregistroval.
Naposledy upravil(a) MakoBear dne čtv 17.03.2016 8:57, celkem upraveno 1 x.
MakoBear
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od MakoBear »

Azy píše:Když tak prosíte :) :) proč ne .... modeláři si musí pomáhat

díky
Naposledy upravil(a) MakoBear dne pát 18.03.2016 9:13, celkem upraveno 1 x.
JardaRůžička

#24 Příspěvek od JardaRůžička »

Jakoby se vracely staré časy, kdy jsme metanol sháněli kde se dalo. Jenže tenkrát to bylo kvůli nedostupnosti na trhu (jed) a ne kvůli ceně.
Azy
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Azy »

Hele letos jsem byl zase v norimberku na veletrhu kde vystavoval třeba i vyrobce rapicon ... a taky tam nepadla zminka o nejakych zmenach a podobne
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Celeron »

To je všechno naprostá prasárna.... Metyl v Eurošarmu má schválený nádobí a je za cenu kolem 40 kaček. Ricín je k sehnání v Brně v potravinářských obalech, není posuzován jako chemie. No a čistej nitrometan jsem kupoval v modelářský prodejně 50 km za čárou v Polsku, 5 litrů za necelých 13 stovek. Za kolik ho prodávají u nás a proč je několikanásobně dražší? :evil:
Jsem zvědavej, zda tam bude k mání i dál, Eurohujeři prý nitrometan totálně zařízli v celý EU.
Jirka
VTjr

#27 Příspěvek od VTjr »

Sakra chlapi, nestačím se divit co se zas děje. 8O
Loni v tomhle období přišla zpráva o faktickém zákazu čistého nitrometanu a všech směsí kde je ho víc než 30% a teď tohle. Ale dalo se to čekat. :cry:
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od pepinozbrna »

Nějak jsem zde posledních pár dní jen proletěl a hle co se děje.
Následkem této diskuze jsem prohlédl prodejce a fakt nikde není.

Snad mi EU nezabije Kennyho a už nebude na letišti to uchu ladící bzzzzzzzzzzzzzzzzzzz :lol:
Ještě že jsem křeček a mám desítku doma to mi na pár sezónek vystačí :D :D :D
Nahoru to půjde ... dolů musí.
bundes
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od bundes »

Pánové, zachovejte klid, Pelikán není jediným prodejcem paliv, lítám Maco model již několik let a je to bez chyby, cena doslova zlomek :wink: My si žhavíky vzít nenecháme :!: :D http://www.macomodel.cz/index.php?page= ... komponenty
Letuschopno: Diablotin 8,5 ccm, Mig 7 (EPA kombat)
Michal Matějka
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Michal Matějka »

bundes píše:Pánové, zachovejte klid, Pelikán není jediným prodejcem paliv, lítám Maco model již několik let a je to bez chyby, cena doslova zlomek :wink: My si žhavíky vzít nenecháme :!: :D http://www.macomodel.cz/index.php?page= ... komponenty

U 5% nitra cena skoro stejná jako u Pelikána.............
a vyšší než u Pecky
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“