Platba na účet (Slovensko)
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Platba na účet (Slovensko)
je, ale plati ho prijemca...
tomashr píše:
To ale je dobrá vůle tvé banky, obecně mezistátní platba v rámci eurozóny zas tak úplně zadarmo není, teď mám okno, jestli byl limit poplatku 3 nebo 5EUR. Pořád podstatně lepší, než to, co se občas vyskytne v ČR, ale k nule přeci jen kus chybí...
obavam ze to vobec nie je dobra vola banky, prave naopak, su to nanutene rulesy eurozony, je stanoveny horny limit aj poplatku, aj doby trvania ... naopak ak zaplatim 100E do ciech uz som platil aj 20E poplatkov (to este nefungovala FIO banka) ... cim pre mna skoncilo akekolvek nakupovanie z ceska cez hranice ... a aj teraz co mozem objednat v eurozone, kekupujem inde, lebo nkdy neviem kolko to bude stat a kedy tam prachy pridu ... no a kedze banky sa potrebuju niekde vyhojit, tak hadaj kde sa vyhoja :- ))
eco píše:Díky všem za reakce.
Vyřešilo se to tak, že dotyčný má Pay-Pal, a tam mne částka 42€ bude stát na poplatku necelých 50Kč, což je akceptovatelné. Je to převod bez udání účelu.
Jak už jsem psal výše, tento poplatek se zvyšuje s částkou ale pro mé občasné použití to stačí.
Pokud to pošlu Pay-Palem jako platbu za zboží nebo služby tak tam není poplatek žádný.
zalezi ako to posielas, ak to posles ako dar, a tie prachy mas na PP ucte, nebude to stat nic ... tie 4% zaplatis ak ti to stiahnu z tvojej karty
samozrejme treba pocitat ze prevod na inu menu bude nieco stat ... to zalezi od kurzu stanoveneho v PP, to vidis pri prevode
Tak je odesláno, chtěl to poslat jako osobě, takže poplatek byl 1,78€ a to je akceptovatelné.
Já na PayPal peníze nemám, stahuje se mi to z karty.
Pokud bych měl takto posílat častěji, tak to budu řešit třeba tou Fio bankou, takhle jednou za rok mi to nevadí.
Já na PayPal peníze nemám, stahuje se mi to z karty.
Pokud bych měl takto posílat častěji, tak to budu řešit třeba tou Fio bankou, takhle jednou za rok mi to nevadí.
Pár dotazov a otázok k tomu paypalu.
Raz som posielal niekomu prachy do ČR a mal som tam voľbu, kto má znášať poplatky, tak som dal že ja.
Minule som posielal 50 Kč jednému chalanovi ako refund poštovného keď mi niečo posielal.
Neopýtalo sa ma vôbec nič, a jemu to strhlo 12 Kč.
Igorb - ale ak má tie peniaze na PP účte, tak nejako ich musel "prijať" a poplatok zrejme platil už vtedy, nie?
Mimochodom dobré je mať paypal nastavený tak, aby nepoužíval svoje konverzné kurzy, ale aby kurzy počítala banka, z ktorej účtu peniaze odchádzajú, vtedy je výhodnejší.
Raz som posielal niekomu prachy do ČR a mal som tam voľbu, kto má znášať poplatky, tak som dal že ja.
Minule som posielal 50 Kč jednému chalanovi ako refund poštovného keď mi niečo posielal.
Neopýtalo sa ma vôbec nič, a jemu to strhlo 12 Kč.
Igorb - ale ak má tie peniaze na PP účte, tak nejako ich musel "prijať" a poplatok zrejme platil už vtedy, nie?
Mimochodom dobré je mať paypal nastavený tak, aby nepoužíval svoje konverzné kurzy, ale aby kurzy počítala banka, z ktorej účtu peniaze odchádzajú, vtedy je výhodnejší.
automet píše:Igorb - ale ak má tie peniaze na PP účte, tak nejako ich musel "prijať" a poplatok zrejme platil už vtedy, nie?
to je ako by si mu povedal ze ked si prachy prevedies bankou, tak pri vybrati z bankomatu predsa platis poplatok ... proste PP prevod je zadarmo, platis pri naplneni, platis konverziu meny, platis pri prevode na konto ... nikto ta ten prevod ani vklad a vyber robit nenuti, kludne mozes mat na paypale 200Kc, 25E a 18$ a pouzivat ich podla potreby ... ten chlap tiez nemusi letiet do banky a tie peniaze si vybrat kes, moze za ne kupit u cinana a ziadny vyber platit nebude
Ja som len myslel to, že ak potrebujem zaplatiť 10 eur, tak je jedno, či zaplatím paypal/prevod pri nulovom zostatky na PP/to je to, čo mi pred dvoma rokmi ponúkalo, že kto má znášať poplatky/ alebo si z účtu prevediem na PP 10 eur a potom mám prevod zdarma.
Išlo mi o to, že výška poplatku je ASI rovnaká.
- omylom som sa preklikol a poslal ti to aj SZ, ale ešte som ju stihol zmazať
Išlo mi o to, že výška poplatku je ASI rovnaká.
- omylom som sa preklikol a poslal ti to aj SZ, ale ešte som ju stihol zmazať
Nepochybne, ale je dobre vediet co je za co aby clovek zbytocne nepohyboval peniazmi ked netreba
-
Michal Matějka
- Kontaktovat uživatele:
automet píše:
To nastavím jak? Hledal jsem ale nenašel.
http://www.pina.cz/2015/05/13/paypal-po ... novy-kurz/
Zdá sami, že kedysi tie voľby boli sprístupnené aj bez konkrétnej transakcie. Teraz čítam, že to ide iba priamo pri platení.
Zdá sami, že kedysi tie voľby boli sprístupnené aj bez konkrétnej transakcie. Teraz čítam, že to ide iba priamo pri platení.
tomashr píše:To ale je dobrá vůle tvé banky, obecně mezistátní platba v rámci eurozóny zas tak úplně zadarmo není, teď mám okno, jestli byl limit poplatku 3 nebo 5EUR. Pořád podstatně lepší, než to, co se občas vyskytne v ČR, ale k nule přeci jen kus chybí...
Nesmysl. To bylo kdysi.
Teď SEPA platby v rámci €-zony a někdy i mimo ní jsou zpoplatněny ve stejné výši jako platby do kterékoli jiné banky v rámci státu. Pokud máš v ty platby v rámci nějakého balíku tak dokonce zadarmo.
Z osobní zkušenosti jsem platil nejednu platbu do Německa a nestálo to nic.
Převody ze Slovenska do české banky stejné skupiny (např. Z ČSOB do ČSOB) stojí 0,15€, tedy taky pakatel. Převody do jiné české banky - tam je to různé, protože se platí konverze měny. Obecně je výhodnější zadat platbu se sumou v eurech, aby se převod uskutečnil v české bance příjemce, tehdy plátce neplatí žádné poplatky navíc a příjemce jen minimální poplatek za připsání na účet, nebo taky nic, pokud to má v balíku. Nevýhodou je, že při tomhle způsobu se nedá přesně odhadnout suma v CZK, která bude nakonec připsána na účet příjemce. Ale pokud bych zadal platbu rovnou v korunách a převod by se uskutečnil na slovenské straně, tak taky vyskočí poplatek cca 10 až 15 €, ale suma bude připsána přesně. Pokud je však v té české bance eurový účet, tak to zase nestojí nic, nebo pakatel.
Jinak souhlasím s LV, že je to daň za Vaše tvrdošíjné odmítání Eura a nesmyslné setrvávání u České koruny. Holt, to Klausovo euroskeptické semínko zapustilo kořeny pořádně hluboko. Myslím si, že kdyby byla obecná politická vůle, tak Babiš by to rád změnil velice rychle.
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)