Další průšvih při nabíjení

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Drondys

Re: Další průšvih při nabíjení

#16 Příspěvek od Drondys »

To ovšem vesměs aku s převážně nízkými vybíjecími i nabíjecími proudy a s nadupanýma molelářkýma lipolkama, které se v řadě případů používají v modelařině, se to nedá vůbec srovnávat.

Navíc ty aku bývají buď přímo v těch přístrojích nebo u některých aku umístěných ve zvláštních obalech integrovány i různé ochranné obvody. Kolikrát je tam i několikanásobná kontrola jak proti přebití tak i podvybití.
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Arcicorsa »

Jo to uznávám ale jen tak mimochodem, kolik nabíječek umožňuje použití termistoru a hlídání teploty akumulátoru při nabíjení?? Pokud mě paměť neklame tak všechny co jsem měl.. Mohu se zeptat kolik lidí tuto funkci používá :wink: ??
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
paveld

#18 Příspěvek od paveld »

A kde se čidlo teploty umístí ?
Někde na povrchu - tedy ......
Teplota uvnitř článku je úplně jiná....a proces zahřívání běží....
Opět zůstává ono pravidlo: nabíjet pod dozorem, případně na nehořlavém
povrchu a co nejdále od hořlavých předmětů.
Používám Lipol od jejich úplného začátku, mám jich momentálně
kolem 11 kilogramů a používám jen "kvalitnější" nabíječe a zdroje.
Přesto nabíjení za výše uvedených podmínek a skladování v drahých škvárových Robbe kufrech na betonové podlaze co nejdále od čehokoliv. :D
sonny

#19 Příspěvek od sonny »

zvláštní téma, je léto
létám každý den ráno a navečer.
a hlavně - málo píšu :):):)
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Arcicorsa »

Nezáleží kam se čidlo umístí, klidně na povrch packu, pokud stoupne teplota uvnitř tak zákonitě stoupne i na povrchu (uznávám že s nějakou prodlevou) a nabíjení se tím odstaví, ve finále si mohu vypínací teplotu nastavit jak chci a potom i oteplení o 1°C nabíjení ukončí.. Pokud se termistor nepoužije tak i když je pack v plamenech tak nabíječka spokojeně dál nabíjí a přilévá "benzín do ohně".. Jde o to že je to funkce která přispívá bezpečnému provozu a přesto si dovolím tvrdit že to NIKDO nepoužívá :wink: ..
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
mclei
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od mclei »

Když sem se na to tady naposledy ptal, tak jsem dostal odpověď, že teplotní čidlo je u nabíječek kvůli nabíjení Ni-xx a pro LiPol nemá význam, protože rozjetou reakci už stejně nejde zastavit.
tomashr

#22 Příspěvek od tomashr »

mclei píše:Když sem se na to tady naposledy ptal, tak jsem dostal odpověď, že teplotní čidlo je u nabíječek kvůli nabíjení Ni-xx a pro LiPol nemá význam, protože rozjetou reakci už stejně nejde zastavit.

Ono hlavně "nafukování" a následné divoké projevy LiPOL nemusí být nutně spojeny s výrazným růstem teploty. Může to tak být, ale taky nemusí...
U NiXX bylo důvodů pro měření teploty hodně, u LiPOL to tak jasné není.
sonny

#23 Příspěvek od sonny »

RÁNO 4 baterky vylítaný a teď 5 - paráda
a co vy ? skladujete? skladujete?
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od jyrry »

Kdybych taky měl šest půlek (čti tři prdele) času, taky bych lítal. Takhle skladuju. 8)
jyrry.webnode.cz
AR1
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od AR1 »

jyrry píše:Kdybych taky měl šest půlek (čti tři prdele) času

Dobrým, tohle neznám :lol:
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Marena
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Marena »

Skladuju baterky v již uvedené pokladničce a nabíjím v druhé pokladničce bez dozoru (dohledu), ale vždy jsem někde v okolí. Někdy na jaře jsem chtěl jít létat FPV, tak jsem dal v dílně nabíjet a šel jsem sekat dříví. Manželka najednou huláká, že mi to hoří. Rychle běžim do dílny a tam se nic neděje. Kouknu z okna ven a ona venku vyhazuje HDwing kameru visící na usb kabelu v oblaku dýmu, která byla píchlá v obýváku do notebooku, aby se nabila.
Takže obezřetnost to chce, ale určitě notebook nebudu nabíjet jen pod dohledem, protože tam jsou LiXX baterie.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Kuba78 »

nekdy blafne i neco, kde zadna baterka neni.. o vikendu sem mel "horici den". byl sem na navsteve, znicehonic v obyvaku nejaky dym, takovy slaby.. tak cuchame, koukame, hledame a po par minutach me napadne otevrit pocitac.. a tam ohorely kabel (molex) v CD mechanice. dekl zevnitr ocouzeny, konektor utaveny, kabel zuhelnately (molex i sata). doted nevim co to bylo, zda nejaky zkrat (zniceho nic?).. tezko rict. Pocitac tam lezel netknute dlouho, nemanipulovalo se s nim.
Musim rict ze nejhorsi byl pocit kdyz vidite v obyvaku jemny dym, citite spaleninu ale zaboha nemuzete najit odkud to jde a co hori. To ma clovek napady jako odsouvat nabytek a rozebirat zasuvky.

PS - baterka na boardu prezila ve zdravi.. ale nebyla to lipolka :-)
PS2 - baterky skladuju v zeleznem kufru na balkone, uvnitr jsou v plastovych prihradkach oddlene (kvuli moznosti zkratu). kufr umistuji ke stene tak, aby v pripade pozaru nechytlo nic kolem. nabijim vzdy na nehorlave podlozce (beton, dlazba..) a nevzdaluji se prilis.
honza trabuko

#28 Příspěvek od honza trabuko »

nabíjím, v šet máme scuka s klukama a deme létat .
Včera večer totální volej, létali jsme i s halolety.
na skladování není moc času, je léto :)
a na psaní skoro vůbec.
JosefSvejk

#29 Příspěvek od JosefSvejk »

Tak sem nepiš, stejně píšeš mimo téma. A ještě si myslíš, že jsi nekonečně vtipný :roll: .
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
sonny

#30 Příspěvek od sonny »

hmmmm asi to vidíme každý jinak....
za mě se s Honzou trochu ztotožňuji.
Lepší padesát příspěvků za rok a stále létat, než neúměrné množství a o létání si nechat zdát.
Když budeme číst mezi řádky: nemám čas skladovat- užívám si a létám....
Kdyby tento příspěvek byl nazván
skladování lipolek a jejich zkušenost, nebo tak nějak
nic proti, ale příspěvek jak to bylo nazváno JBP je opravdu :):):)
To bych se musel bát vlastního holícího strojku, tam jsem našel taky už lipolku, zatím doma mě kdysi vyhořela zásuvka 230V. A to byl smrad, který nešel ani vyvětrat. Vemte si kolik traf je stále u lidí zaplých celoročně. Nabíječky mobilů , přenost wifi apod. Co už bylo článů, že vybouch při nabíjení mobil, který neměl origo baterii.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“