Jak držíte páčky?

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Zpráva
Autor
koko
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od koko »

Snad jenom doplnim, vzdy je vyhodnejsi zacit s palcovkou, kterou muzes bez dalsi investice vyzkouset jako pultovku tim ze si ji povesis za reminek a povysroubujes paky. Potom teprv muzes pripadne koupit neco jako MC 19 atd. Ja zacinal s FX 18, pak jsem dokoupil pult a pak jsem presel na MC 19. Nedavno jsem letel s kamosovou Futabou palcovkou a nemohl jsem si zvyknout jak ma ty pidipacky hrozne blizko u sebe. Uz jsem proste zvyklej na poradnej kram na brise...A ty baterky vevnitr - 3000mA 15 hodin provozu ! To si myslim v palcovce nenajdes, ale nevim to jiste. Jeste pripominam nevyhodu palcovky v pultu - antena vetsinou nema kloub a smeruje primo pred tebe a jeste dolu, takze nejenom ze muzes nekoho propichnout, ale je to i nevyhodny smerovani anten. (Teda krome 2,4 Ghz)
bezmozek
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od bezmozek »

Palcuju s Eclipsou a docela mi to vyhovuje, ani nevim jak bych s sebou tahal pult, ale asi fakt jak se každej naučí.
BTW: Ještě jsem neviděl nikoho házet DLG s pultem :lol:
Radši v hospodě bez peněz, než na svahu bez olova
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Hoki »

m2 píše:
Hoki píše:... když chtějí odstartovat elektru, tak knipl motoru spouštějí pusou. To se mi u pultu nemůže stát.

no a čo - aj papagáj sa šplhá zobákom a je pri tom vcelku obratný. Mimochodom, nos je tiež vcelku použiteľný... :lol:

Já něnisom papagáj. Prostě každý způsob má své zastánce i oponenty. Jak už tu zaznělo - na tohle nemůže být dána jednoznačná odpověď. Je třeba si to vyzkoušet a vybrat pro "mě" ten nejvhodnější způsob. 8)
Eddie

#19 Příspěvek od Eddie »

Ja jsem začal s Flaschem tak lítám palce. Ted mám JR9X a to padne do ruky podstatně líp než Fasch, ale je těžšší a tak jsem se naučil používat popruh. Pult jsem nikdy nezkoušel. Jinak u nas na letišti je převaha pultáků. Každemu vyhovuje neco jineho.
Pietro
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Pietro »

s Flash 5 jsem lital palcema.Poridil jsem si JR 9X tak jdu dnes vyzkouset ale mam k tomu i pult takze jdu vyzkouset s pultem. :-)
HonzaS

#21 Příspěvek od HonzaS »

Já jsem měl jako první rádio Robbe Futaba Skysport 4, což je klasická palcovka. v pultu jsem tehdy neviděl žádnou výhodu. Pak jsem měl FF7, což je taky palcák, už jsem na to byl zvyklý. a když už i ta přestávala stačit, tak jsem si po rok a půl šetření koupil MX 22, což je taky palec, a pak ji ještě půl roku doplácel mamče :D . Takže na palce jsem zvyklej, a dá se tak lítat jak velmi velmi přesně, tak i 3D a freestyle sestavy. Ale neříkám, že s pultem to nejde, například Danův kolega Bruckmann lítá pultově (křidélka-plyn v levo, vop sop v pravo 8) ) a že by mu nešlo rychle máchat ze strany na stranu se říct nedá...
Na druhou stranu... když se bráška učil lítat, tak mu to nesedělo, až mu Pete půjčil pult a dlouhé páky... a tak jsem z skysporta udělal pultovku :)

Takže nakonec je asi lepší lítat tak, jak to komu vyhovuje, ne tak, jak lítá kolega, nějaká mediální vězda...
sopta
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od sopta »

většinou jaký rádio se nám dostane jako první do ruky, tak to pak lítáme.
Viděl jsem profíky jak lítali s pultem a jiní s palcema.. Je to věc tréninku, abys získal cit v daným způsobu řízení a pak už člověk nepřemýšlí o tom jak páčky drží. Já lítal obojí, prvně palce, ale protože jsem pak chtěl lepší rádio a velkou kapacitou baterií, tak jsem přešel na pult a vyhovuje mě to.
8Dandee

#23 Příspěvek od 8Dandee »

HonzaS píše:Já jsem měl jako první rádio Robbe Futaba Skysport 4, což je klasická palcovka. v pultu jsem tehdy neviděl žádnou výhodu. Pak jsem měl FF7, což je taky palcák, už jsem na to byl zvyklý. a když už i ta přestávala stačit, tak jsem si po rok a půl šetření koupil MX 22, což je taky palec, a pak ji ještě půl roku doplácel mamče :D . Takže na palce jsem zvyklej, a dá se tak lítat jak velmi velmi přesně, tak i 3D a freestyle sestavy. Ale neříkám, že s pultem to nejde, například Danův kolega Bruckmann lítá pultově (křidélka-plyn v levo, vop sop v pravo 8) ) a že by mu nešlo rychle máchat ze strany na stranu se říct nedá...
Na druhou stranu... když se bráška učil lítat, tak mu to nesedělo, až mu Pete půjčil pult a dlouhé páky... a tak jsem z skysporta udělal pultovku :)

Takže nakonec je asi lepší lítat tak, jak to komu vyhovuje, ne tak, jak lítá kolega, nějaká mediální vězda...

Já mam taky Robbe Futaba Skysport 4 (klasická palcovka) a mam to taky předělaný na pultovku a jsem stim dost spokojen, (ikdyž se mi u toho klepou ruce, ale to je věcí jinou = nervy).

A stejně jako už tu někdo psal, tak si myslím, že je to věc zvyku a toho, co kumu víc vyhovuje, a že to neni o tom, že jedno by bylo horší a druhe lepší, to rozhodně ne.... zkrátka jak kdo chce..... :wink:
_George_
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od _George_ »

Ja držím páčky medzi palcom a ukazovákom, pohyby sa mi tak zdaju presnejšie ale to je vec vkusu - kolko ludí tolko chutí :wink:
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Hoki »

Klidně se mohlo do hlavičky dát hlasování jak kdo čím řídí.
pp
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od pp »

Eclipse visí na krku, kniply mám vyšroubované až na doraz a držím je palcem a ukazováčkem. (A teď si nedokážu uvědomit jestli si ruce o Eclipsu opírám nebo ne...) ... asi ano, fakt nevím... Já to takhle nějak přirozeně chytnul od začátku a už mi to zůstalo...
Palcema jsem zkoušel řídit jednou EPPáka a nešlo mi to, vůbec jsem neměl cit - nedokázal jsem vycítit polohu kniplu... řekl bych že se tedy počítám mezi pultaře ikdyž mám palcovku
Maverick
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Maverick »

Dan hrachovecbyl u kamarada -kolegy- vedle ve vesnici na tyden na prazdninach, a lital s jeho(p.Vrána) FC-19 tuším, klasicky palcově, a když dělal blbinky s mojí funtanou ( když se chtěl odreagovat od Toplina, nebo elektrovětroně ta) tak lital palcově na Hitec Laser 4.... no. je to asi o zvyku ale jde to i tak i tak, jk jsem videl... Mav
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Hoki »

Já lítám od 1999 pultovku. A dnes jsem zalítával dva modely a oba byly palcové. Jde to, ale ještě že šlo o zálet a né lítání akrobačky. To by byla motanice :P :P :P
seafire19
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od seafire19 »

Maverick píše:Dan hrachovecbyl u kamarada -kolegy- vedle ve vesnici na tyden na prazdninach, a lital s jeho(p.Vrána) FC-19 tuším, klasicky palcově, a když dělal blbinky s mojí funtanou ( když se chtěl odreagovat od Toplina, nebo elektrovětroně ta) tak lital palcově na Hitec Laser 4.... no. je to asi o zvyku ale jde to i tak i tak, jk jsem videl... Mav

Já to taky občas prostřídám, ale ukazováčkem a palcem si zatim moc netroufám na odvážnější prvky. Spíš na klasiku. S těma palcema jsem začal,a tak se to táhne do teď. Já mám Hitec Optic 6 - vyšitej palčák, ale uvažuju o MC 19 - ta už je vlastně pulťák. Třeba mám ještě MC 10 a s tou se dá taky krásně palcema, právě, že má kniply dost daleko od sebe a tim se mi to i líp drží. Třeba palcema umim přistát o hodně líp, něž s pultem.
Yak 54 (35 - 60 ccm) (dodělává se)
Blast 3D (freeair)
Wayfarrer (moje, 6,5 ccm)
Sioux (el. větroň, Valentamodel)
Algol (el. akrobat)
Ultimate (stavím)
www.modelhb.com
Indycz

#30 Příspěvek od Indycz »

Ja zacinal na lacine pultovce od GWS a pak Flash 5 . od zacatku palce vyhovuje mi to, takze novy radio jsem si kupoval automaticky palcovy.
Litam zatim kombaty ESA a zda se mi to i lepsi, ted chci zacit akrobacii a 3D akrobacii a mam trochu strach ze budu mit problemy hlavne v regulaci plynu mi palce delaji trochu problemy-snad si zvyknu. Pult u me nehrozi to bych to letadlo rozmlatil. :D
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“