DAL DIY 600mW 32ch Transmiter
Re: DAL DIY 600mW 32ch Transmiter
ST už jsi zkoušel dosah a jak to chodí ve vzduchu?
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Nezkoušel, bohužel. Mám to namontované na Discovery. Ale u nás zase začala zima a napadl sníh. Uvidíme jak o víkendu. Minule jsem lítal a jednou kecnul do sněhu a pochopitelně se něco dostalo do vTx a po 50m bylo vymalováno. Naštěstí to spravilo RTH, ale měl jsem docela staženo prdelku.
PS když jedu něco opravovat na síti a vyjedu z Vambereckého lesa, tak už tam je jinej svět a jaro.
PS když jedu něco opravovat na síti a vyjedu z Vambereckého lesa, tak už tam je jinej svět a jaro.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Pani, neskusali ste nejako ( napr. napajanie 4V prip. 3,3V namiesto 5V) znizit vykon tomuto modulu? Nasiel som 200mW taketo DIY moduly, tento ma 600mW, ale 400mW som nenasiel...
Pripadne otazka z ineho sudka: na lietanie tak do 1km je 200mW pouzitelne?
Pripadne otazka z ineho sudka: na lietanie tak do 1km je 200mW pouzitelne?
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Jasně řešit problém dosahu vysokými výkony je docela problém. Já jsem bohužel donucen ke dvěma možnostem na 5.8GHz pásmu.
1. použít vyšší výkon ( 600mW ) ve spojení s rx v fatshark brýlích, kde na 200mW je mezní vzdálenost kolem300m. To mám vyzkoušeno jak na RCV922 s BOSCAM modulem , tak i v Dominator HD s TBS Dominator5.8GHz rx.
2. použít externí přijímač. Tady mám vyzkoušeno na 200mW dosah s BOSCAM na 1000m bez problému. Budu to řešit tak, že si udělám bezdrátové spojení s externím rx přes 10mW vysílač na jiném kanálu. Vysílač mám už doma. Sestavil jsem ho z modulu dostupného na banggood.com. pás součástek a DIP přepínač a je hotovo.
Nyní řeším jak vyrobit lehce přenosnou základnu, kde budou ext. přijímač, vysílač a zdroje, popř. i DVR. Trojnožku k foto jsem zavrhl, spíš to vidím na nějaký teleskop za laminátu.
1. použít vyšší výkon ( 600mW ) ve spojení s rx v fatshark brýlích, kde na 200mW je mezní vzdálenost kolem300m. To mám vyzkoušeno jak na RCV922 s BOSCAM modulem , tak i v Dominator HD s TBS Dominator5.8GHz rx.
2. použít externí přijímač. Tady mám vyzkoušeno na 200mW dosah s BOSCAM na 1000m bez problému. Budu to řešit tak, že si udělám bezdrátové spojení s externím rx přes 10mW vysílač na jiném kanálu. Vysílač mám už doma. Sestavil jsem ho z modulu dostupného na banggood.com. pás součástek a DIP přepínač a je hotovo.
Nyní řeším jak vyrobit lehce přenosnou základnu, kde budou ext. přijímač, vysílač a zdroje, popř. i DVR. Trojnožku k foto jsem zavrhl, spíš to vidím na nějaký teleskop za laminátu.
Todle je docela dobrej napad - to propojeni s 10mW rx. Uvazoval jsem nekdy neudelat antena tracker (na Thingiverse jsou pekne, kompaktni) ale furt se me nechtelo bejt uvazanej kabelem. Todle by to pekne resilo.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Dneska jsem zkoušel DAL600mW na Discovery v letu. Jeví se to jako podstatně lepší než BOSCAM 200mW, pochopitelně .A na coptéru se to nemá šanci zahřát. Takže za mě dobrý. Nelítal jsem žádné dálky, spíš výlet na cca 550m a zatím dobrý. Proti strana byl Dominator 5.8GHz v Doms HD. Ty brýle miluju, ta pohledy jsou parádní. 
ST píše: Proti strana byl Dominator 5.8GHz v Doms HD. Ty brýle miluju, ta pohledy jsou parádní.
Stando neser..
Tak už jste někdo zkusil reálný dosah? 700-800m létám na 200m.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Dneska mi přišly další dva DAL600mW ve formě rozsypu. Už to mám v kupě a funkční. měřil jsem odběr a samotný vTx si vezme 250mA na 12V. To není taková hrůza, počítal jsem víc, ale tak nějak to asi sedí. To pájení , hlavně toho mikro DIPu je tedy lahoda, bez lupy ani ránu. 
Zdarec, já si tento modul pořídil také. Zatím jej mám na stole. Poměrně dost hřeje (teda alespoň ten můj). Přilepil jsem na něj pomocí speciální oboustranné lepící pásky chladič, ale teplota zůstala dle mého stejně vysoká. Za letu (větroň) by se to mohlo uchladit, ale na zemi budu vysílač zapínat asi jako poslední věc před startem. Taky jsem objednal ventilátor 20x20mm, tak uvidíme. Snad by mohl mít modul nějakou tepelnou ochranu. Má někdo nějakou zkušenost?
M.
M.
Lítám je na copterech třídy 250 a na TBS Discovery, naprosto bez problémů. Na copteru se uchladí jako prd.
ST píše:Jasně řešit problém dosahu vysokými výkony je docela problém... ...použít externí přijímač...
Lepší dosahy se řeší nejen externím přijímačem, ale i směrovou anténou v kombinaci s antena trackerem.
Já nepotřebuju sebou tahat spoustu harampádí navíc. Prostě popadnu brýle a kopteru a jdu lítat. Zapojím baterku u copteru, zapojím baterku u brýlí , zapnu vysílač a lítám. Je pravda, že u jedné 250tky nám mini Tx 200mW a na lítání s 250tkou kolem překážek, zase takový rozdíl proti 600mW nepozoruju.
Měřili jste někdo odběr tohoto modulu? Mě to bere něco kolem 400mA z dvoučlánku.
M
M
ST píše:Dneska jsem zkoušel DAL600mW na Discovery v letu. Jeví se to jako podstatně lepší než BOSCAM 200mW, pochopitelně .A na coptéru se to nemá šanci zahřát. Takže za mě dobrý. Nelítal jsem žádné dálky, spíš výlet na cca 550m a zatím dobrý. Proti strana byl Dominator 5.8GHz v Doms HD. Ty brýle miluju, ta pohledy jsou parádní.
Už jsi měl možnost otestovat i maximální dosah?