Problem so vzlietanim quadry

Chcete začít s copterem a nenašli jste odpověď v některém z již existujících témat.
Zpráva
Autor
DJIvison

Re: Problem so vzlietanim quadry

#16 Příspěvek od DJIvison »

Tak potom je jediná(snad) brutus methoda, vždy ten řídící káblík z trojky vydundat a zadundat tam ten další pro kalibraci regu.
Jde to uvolnit z plastu něčím špidlatým(já používám takové to zubařské píchátko do zubních dutin, brrr).
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
JosefSvejk

#17 Příspěvek od JosefSvejk »

Ten tříkolíkový dej do kanálu plynu a zkalibruj první ESC. Potom přendej ten tříkolíkový třeba do kanálu 6 a do kanálu plynu dej ten kablík s jedním pinem a zkalibruj další ESC, tříkolík nechej v šestce, do kanálu plynu dej další jednokolíkový a tak zkalibruj i ten poslední ESC. Pochopil?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
jombo

#18 Příspěvek od jombo »

ano chapem vyskusam a dakujem
Naposledy upravil(a) jombo dne sob 07.02.2015 19:31, celkem upraveno 1 x.
graup15

#19 Příspěvek od graup15 »

Jednoduše...uděláš si 4 násobný Y kabel. Do něj nastrkáš všechny regly a výstup už je jen jeden..ten pak strčíš do přijímače (né Nazy!!!) na výstup plynu. No a hupky dupky to skalibruješ vše najednou.
jombo

#20 Příspěvek od jombo »

napajanie som dal z nazy a pekne som postupne zkalibroval vsetky.pekne mi zahrali a snad to bude len tym.teraz musim uz len cakat na pana postara kedy mi doruci nove vrtule,lebo dalsie som doma nemal :(
Woita
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Woita »

Mě jednou házela koptera držku po startu (salto) a nemohl jsem na to zaboha přijít. Všechno bylo správně nastavené, nahrával jsem FW do ŘJ, dělal všechna nastavení od začátku, vyměnil jsem regl (takový ten čtyřnásobný), řídicí jednotku (vypadalo to na špatné gyro), nedávalo mi to smysl, furt stejný. Kotrmelec doprava dozadu. Občas to mělo jakoby snahu letět rovně, třeba když jsem to zkoušel v ruce pomalu, ale při vzletu ze země zase salto. :(
Příčina byla v povoleném unašeči :idea: . Když se točily motory mírně, vypadalo vše OK, ale když se po vrtulích chtěl výkon (při startu), tak ta jedna se protočila, ztratila výkon a už to házelo držku.
Přišel jsem na to až když jsem začal měnit motory, to bylo už zoufalství.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
jombo

#22 Příspěvek od jombo »

a ako si na to prisiel?ostal unasac uvolneny ci?
Woita
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Woita »

Přišel jsem na to, když jsem začal postupně měnit motory, sundaval jsem unašeče a tím jsem na to přišel. Dal jsem hledání závady opravdu veliké úsilí, snad 2 hodin. Dost mě to vyškolilo. :lol:
jipav

#24 Příspěvek od jipav »

Bude to sice vypadat jako hodně blbá rada, ale máš správně orientovanou řídící jednotku vůči Quadře? Loni jsem u jednoho mladíka tento problém řešil, měl to namontovaný obráceně a chovalo se to podobně.
JosefSvejk

#25 Příspěvek od JosefSvejk »

jipav píše:Bude to sice vypadat jako hodně blbá rada, ale máš správně orientovanou řídící jednotku vůči Quadře? Loni jsem u jednoho mladíka tento problém řešil, měl to namontovaný obráceně a chovalo se to podobně.

To je zajímavé. To by mě potom zajímalo, podle čeho takový člověk zapojí přední a zadní motory? Podle toho, kde má mašličku? :lol:
jipav

#26 Příspěvek od jipav »

To je zajímavé. To by mě potom zajímalo, podle čeho takový člověk zapojí přední a zadní motory? Podle toho, kde má mašličku? :lol:

Já to říkal, že to bude vypadat jako blbá rada, ale loni jse to řešil na KK2.xx LCD a už předtím jednou nebo dvakrát na KK deskách s trimama. Mě se to sice nikdy nepodařilo, ale docela si dovedu představit, že v začátcích bych to tak klidně mohl udělat. Možná to bude tím, že jsem před sestavením koptery napřed 14 dní studoval na různých webech, abych vůbec pochopil princip např. gyra.
A podle čeho to zapojí? podle koptery a desku jaksi omylem otočí. Jde to. Mám to ověřeno.
Naposledy upravil(a) jipav dne sob 07.02.2015 21:00, celkem upraveno 1 x.
jipav

#27 Příspěvek od jipav »

A když se už Švejku dívám na tvoji galerii, kde se dá sehnat ten 3W blikač? Měl bych zájem alespoň o dva kusy.
JosefSvejk

#28 Příspěvek od JosefSvejk »

jipav píše:
Já to říkal, že to bude vypadat jako blbá rada, ale loni jse to řešil na KK2.xx LCD a už předtím jednou nebo dvakrát na KK deskách s trimama. Mě se to sice nikdy nepodařilo, ale docela si dovedu představit, že v začátcích bych to tak klidně mohl udělat. Možná to bude tím, že jsem před sestavením koptery napřed 14 dní studoval na různých webech, abych vůbec pochopil princip např. gyra.

Vůbec to neberu jako špatnou radu. Začátečníci dokážou provést opravdu různé podivnosti. Jen jsem se tak zamyslel, podle čeho určují, kde je předek a zadek koptéry.
Blikač přes SZ.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Woita »

Předek je tam co je kamera a zadek kde je vejfuk ne?
jipav

#30 Příspěvek od jipav »

Vůbec to neberu jako špatnou radu. Začátečníci dokážou provést opravdu různé podivnosti. Jen jsem se tak zamyslel, podle čeho určují, kde je předek a zadek koptéry.

No, nabarví si ramena třeba červenou a černou barvou, řeknou si, červená bude předek, černá zadek a vše tak udělají, jenom řídící jednotku dají opačně. Neodzkouší si to v ruce a nemusíš ani přidávat moc a dějou se věci. Když se to stalo poprve, byla mě dána rada, ať si pořádně odstoupím. No myslel jsem si, že když pomalu přidám plyn, že se nic nemůže stát, ale sám jsem se divil, jak rychle to bylo na zádech a bez vrtulí.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - začátečník“