cita21 píše:Přesně tak, myslím spíš jak dlouho (kolik hodin) vydrží motory, nebo jestli se ještě po nějaké době prostě něco neulomilo apod. Zkrátka jestli to funguje i po půl roce létání tak jako když to bylo nové?
Upřímně řečeno, neumím si představit, že by nějaký gimbal sám od sebe odešel po půl roce normálního používání, tedy bez havárie a správně nastavený. Ty motory i ložiska prodělávají naprosto minimální opotřebení. Pokud to vydrží jet třeba hodinu v kuse, tak se tomu nemá za normálních okolností co stát.
Ano, mohl by být od začátku blbě navržený (třeba poddimenzovaná elektronika), ale to by nevydržel hodinu v kuse.
Ano, uživatel s tím může fláknout nebo může blbě nastavit konstanty (třeba pustí trvale příliš proudu do motorů a upeče je). Ale to pak není chyba gimbalu, nýbrž uživatele.
Ano, jde tam nesprávným nastavením třeba ukroutit kabely (yaw motor se točí bez omezení). Opět ale chyba uživatele, ne gimbalu.
Já mám letový čas zhruba půl hodiny a ten DYS to v pohodě ustál, aniž by se na něm něco výrazně hřálo nebo se nějak změnila kvalita stabilizace.
Myslím, že za ty peníze to není špatné. Ale kdybych dneska vybíral 3-osý gimbal, tak zaprvé bych chtěl něco s 32bit GCU a zadruhé bych hledal gimbal, který bude umět přesně monitorovat absolutní pozici kamery, ideálně s vlastním kompasem nebo aspoň s čtením orientace stroje z řídíci jednotky koptéry. Nevím jestli něco takového je nebo není, nezjišťoval jsem to, reaguju jenom na to, že tento gimbal neví, jak má natočenou yaw osu, takže když mu násilně nějak uhne kamera doleva/doprava, neumí tuto odchylku sám opravit.