náhradní páčka trimu DX6i

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Drondys

Re: DX6i

#16 Příspěvek od Drondys »

jyrry píše:To možná lze kdyby 3 bylo i ve skutečnosti 3. R bude podle skutečné rozteče mikrospínačů pod tím, 3 je vedlejší rozměr.

Vbalko psal, že jsi ty hodnoty odvodil naprosto správně a uvedl ostatní hodnoty kromě R (pozn. předpokládám dle měření, která provedl). Vbalko tedy zřejmě předpokládal, že R je z toho jasně odvoditelné a odpovídá jeho měřením a tak jsem to jen doplnil.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od jyrry »

Tak nějak předpokládám že se k tomu vyjádří ten kdo tu páčku/rádio má před sebou na stole a může/umí to změřit. R a H. Nic víc.
jyrry.webnode.cz
HavelAircraft
Kontaktovat uživatele:

Re: náhradní páčka trimu Dx6i - pokus o frézovaný díl

#18 Příspěvek od HavelAircraft »

:D :D :D :D musím říct že tahle debata mě pobavila.
Než se tu vyřeší to jak by to šlo vyfrézovat na CNC tak takovouhle drobnost jde vyrobit cca 10x za pomoci akuvrtačky,pilky a jehlového pilníku.
Já nemám nic proti CNC (sám taky jedno mám) ale někde to vážně nemá cenu.

Omlouvám se debatujícím je to jen můj názor
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
Drondys

#19 Příspěvek od Drondys »

jyrry píše:Moje frézka nemusí umět 3D ani G-code

Jen mě napadlo, že by to mohla umět, ale když neumí tak se nic neděje. Svět se kvůli tomu nezboří.

jyrry píše:a přesto je schopná tu páčku vyrobit... To je tak těžké pobrat že je potřeba jen a jen ten profil, funkční a připojovací rozměry a že to bohatě stačí?...

Je jasné, že to lze podle rozměrů vyrobit třeba i bez CNC jak vtipně poznamenal HavelAircraft. :lol:
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: náhradní páčka trimu Dx6i - pokus o frézovaný díl

#20 Příspěvek od jyrry »

HavelAircraft píše:... takovouhle drobnost jde vyrobit cca 10x za pomoci akuvrtačky,pilky a jehlového pilníku.
...

Ano, lze to. Kdybych dostal ten profil, tak za 10 minut je to na frézce a pak jeden kus tipuju tak na půl minuty. Dáme si závod? Na 10 kusů? :mrgreen:
P.S. Ty ten přiměřeně přesný profil potřebuješ taky aby to pak fungovalo...
jyrry.webnode.cz
Drondys

Re: náhradní páčka trimu DX6i

#21 Příspěvek od Drondys »

Tak mě napadá, že kdyby si vbalko jeden ten trim vyndal, vytlačil třeba do plastelíny pár formiček a do nich si to odlil třeba z epoxidu pokud nějaký má doma, tak už to měl dávno hotové.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od jyrry »

Měl jsem za to že ten praskající výlisek je dost rozšířený problém (a zdaleka nejen DX6i - dá se to najít, Drondysi...) a že bych mohl za pár korun (doslova) nabídnout řešení určitě nejen jednomu uživateli dotčených rádií; na výdělek to není, taková čudla (to možná pro ty co to sochají 3D frézkou z ingotu nebo matlají na 3D drátolepičce). Jsou z toho jen zbytečné dohady a šťourání, tak se na to můžu tak akorát usmívat :mrgreen:
jyrry.webnode.cz
Drondys

#23 Příspěvek od Drondys »

Spíš je otázkou proč se k tomu nepostavil čelem rovnou výrobce a nenabídl levně do prodeje balík náhradních trimů ? Vždyť těch výlisků mohou mít habaděj a když je mrskaj ve větších sériích tak by neměly být drahé. Pak by si je mohli uživatelé DX6 a dalších, u kterých se to děje, měnit jako na běžícím páse i když moc nevydrží. Třeba Turnigy 9XR má také v prodeji sadu náhradních trimů za babku viz tento odkaz. :D
HavelAircraft
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od HavelAircraft »

Já jsem to myslel vzhledem k tomu že dotyčný pravděpodobně nemá CNC ani zkušenosti s ním.
Takže než to vymyslím někoho domluvím komu to zadám, vyzvednu si to. tak mám dávno opravené celé rádio a spokojeně létám :D
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
Hora
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Hora »

Kurnik chlapi v čem je problém, máte STL klidně vám to vytisknu na 3D tiskárně. Omlouvám se ale nějak se v této diskuzi ztrácím.
Toro 300 (TELINK), Mustang P51-D (ŠAD model), Blade MCX, MiniQuadcopter (3D tisk) s KK2.1
vbalko

#26 Příspěvek od vbalko »

Tak jsem nainstalil freecad a udelal dimensions na ten 3d vykres z netu.

Co se tyce toho, ze bych to vyndal, otlacil do plasteliny a odlil - to bych si moc nepomohl. Bylo by to stejne slabe (neli slabsi) jako je to ted a za par mesicu bych to delal znova.

Trvalym resenim je to vyfrezovat z hliniku nebo neceho pevnejsiho v tom pevnejsim tvaru.

Dekuji Jyrrymu, ze ma ochotu s tim pomoct. A taky nechapu proc vyrobce tuhle pomerne casto a intenzivne vyuzivanou cast udelal takhle humpolacky a jeste k tomu nejsou nahradni dily. Nebo spis chapu az dobre :)

Zlaty Taranis :)
Přílohy
trimDX6i.pdf
Rozmery
(170.37 KiB) Staženo 138 x
Drondys

#27 Příspěvek od Drondys »

Hora píše:Kurnik chlapi v čem je problém, máte STL klidně vám to vytisknu na 3D tiskárně. Omlouvám se ale nějak se v této diskuzi ztrácím.

Tady je odkaz na soubor TRIM.STL, který dával vbalko už v dřívějším tématu viz tento odkaz, ze kterého byla část oddělena do tohoto tématu. Ohledně vytisknutí a zaslání by se s tebou už měl domluvit vbalko asi nejlépe přes SZ.
vbalko

#28 Příspěvek od vbalko »

HavelAircraft píše:Já jsem to myslel vzhledem k tomu že dotyčný pravděpodobně nemá CNC ani zkušenosti s ním.
Takže než to vymyslím někoho domluvím komu to zadám, vyzvednu si to. tak mám dávno opravené celé rádio a spokojeně létám :D

No ja mam DX6i jenom jako zalohu, takze si spokojene (kdyz nefouka - co ted neni moc caste) letam i tak. A jak jsem psal v prvnim prispevku (jeste ve vlakne DX6i) spevnil jsem tu packu sam, ale stejne to neni ono. Trim nereaguje na kazde stisknuti a chce to silu. Pokud by byla k mani packa nova, nebo nahradni z CNC nebo 3d tiskarny, tak by to melo jit lip.
Hora
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Hora »

Tak chceš ten díl nebo ne :) ?
Toro 300 (TELINK), Mustang P51-D (ŠAD model), Blade MCX, MiniQuadcopter (3D tisk) s KK2.1
Drondys

#30 Příspěvek od Drondys »

vbalko píše:Co se tyce toho, ze bych to vyndal, otlacil do plasteliny a odlil - to bych si moc nepomohl. Bylo by to stejne slabe (neli slabsi) jako je to ted a za par mesicu bych to delal znova.

Záleží jaký epoxid bys na to použil. Měl jsem dvousložkový epoxid (tzv. tekutý kov) a dalo se z toho v pohodě i odlévat a když to ztuhlo tak to bylo pevné skoro jako kov. Dalo se to brousit, pilovat i vrtat. Cena byla okolo 100 kč za balení, které by ti bohatě stačilo i na 4 trimy.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“